Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 14 let in počitniško delo v času počitnic

14 let in počitniško delo v času počitnic

Zanima me,ali lahko sin po končani OŠ že opravlja dela preko napotnice. 2 meseca in pol je dolga doba in bi bilo res fajn,če bi lahko kaj zaslužil. Sem pa slišala,da lahko šele,ko je spisan v SŠ,in da med počitnicami še ne bo mogel delati preko napotnice.
Drži to?

Preden ni star 15, se ne more vclaniti v studenstski/dijaski servis, saj tudi ZDR-1 ne dovoljuje takega dela pred 15.letom.

15 je dopolnil ta mesec.

15 je dopolnil ta mesec.[/quote]
Mislim, da mora imet status dijaka.

V naslovu 14, zdaj je 15.
Kolko je pa res star? In on ve, da bi/bo delal ali je to tvoja želja?

V naslovu 14, zdaj je 15.
Kolko je pa res star? In on ve, da bi/bo delal ali je to tvoja želja?[/quote]

Se opravičujem za pomoto, sem bo treba navadit da je že od prejšnjega tedna 15 🙂
On pravi,da bi delal,seveda je to tudi moja želja,da vsaj 14 dni dela,v glavnem da si pridobi izkušnje.

Saj če je končal OŠ je že vpisan v SŠ… ali? Pa za uradno delo mora biti star 15 let, pasalo tebi ali ne. Mirno pa lahko že pred 15. rojstnim dnem zasluži kako žepnino s tem, da sprehodi sosedovega psa, pokosi travo, komu prinese nakup iz trgovine itd. Nič ni narobe, če v poletnih počitnicah nekaj malega dela – s poudarkom na nekaj malega, ker počitnice so za spočit, tako kot tvoj dopust.

Res mora otrok pri 15 že pridobivati delovne izkušnje?
Ni dovolj, da mu določiš kake obveznosti doma?

Statusa dijaka po OŠ še nima, ima ga šele od 1.9.tako da po moje legalno preko ŠS ne bo šlo.

Zakaj svetujete, če ne veste? Pogoja za vpis in delo preko šs sta dva: starost 15 let in status dijaka. Osnovnošolci lahko delajo tudi poletje pred prvim letnikom, če so že vpisani v srednjo šolo. Vpisi v srednjo šolo pa so junija. Torej lahko dela, če želi.

Ja, krona mu bo z glave odletela, če bo pr 15. na lastni koži izkusil, kok tezko je v realnem zivljenju zasluzit 700€, torej tok, kolikor stanejo iphoni, ipadi in podobna asocialna krama.

Če ga pa šele pri 15. navajaš na delo doma in si mu za to pripravljena še plačevat, bravo, lepo vzgajaš bodočega Jamrača oz. pardon, g. Sončka.

Jaz sem star 14let in si želim delati v počitniškemu delu. Na spletu sem videl da je minimalno 4,89€ na uro. Z zasluškom bi si kupil nov računalinik. Me zanima ali lahko me kdo saposli?

Delala sem vse poletne počitnice, od konca osnovne šole naprej in ne, ni mi žal za nič. Danes imam končano fakulteto, dobro službo na vodilnem mestu.

Odgovor na objavo uporabnika
denika, 05.06.2021 ob 14:40

Delala sem vse poletne počitnice, od konca osnovne šole naprej in ne, ni mi žal za nič. Danes imam končano fakulteto, dobro službo na vodilnem mestu.

Sicer je tema iz 2017, ampak vseeno.

Ne morete enačit zdajšne čase z našimi časi. Takrat smo res skoraj vsi delali preko študentskih napotnic. Ampak časi se spreminjajo, zdaj se za počitniško delo išče predvsem polnoletne.

Zaradi butastih ukrepov se tudi v gostinstvu in turizmu išče bistveno manj. Tako je interesentov bistveno več kot je ponudbe.

Pisi na jernejlj11@gmail.com pa bom videl kje bi lahko nadomescal koga

Odgovor na objavo uporabnika
Ah ja, 05.06.2021 ob 14:48

Sicer je tema iz 2017, ampak vseeno.

Ne morete enačit zdajšne čase z našimi časi. Takrat smo res skoraj vsi delali preko študentskih napotnic. Ampak časi se spreminjajo, zdaj se za počitniško delo išče predvsem polnoletne.

Zaradi butastih ukrepov se tudi v gostinstvu in turizmu išče bistveno manj. Tako je interesentov bistveno več kot je ponudbe.

Saj ni res, poletnih služb je veliko, kar preberi:

http://Www.studentski-servis.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close