Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TRDA KOŽA NA PODPLATIH – petah

TRDA KOŽA NA PODPLATIH – petah

Hojla,
pri vsakem tuširanju si strgam iz pet odmrlo trdo kožo, vendar nisem najbolj uspešna.
Uporabljam ročne plovce, pa Scholl-ov strojček, pa …. vse živo, vendar mi v teh mesecih peta kar zacveti.
Si jih zdrgnem kar OK, samo, ko obujem pa najlonke je pa katastrofa, vse se zatika in me jezi.

Kako rešujete težave vi?

limona, arganovo olje, redno mazanje s smrekovim mazilom = ključ do uspeha

Ni vse samo v strganju odmrle kože – ampak tudi v tem, kako to kožo potem “nahraniš in navlažiš”. Je pa pri tem odstranjevanju kože tako: boj ko strgaš, več se je potem hitro nazaj naredi – naravna zaščita organizma – trda koža na petah in podplatih je namreč varovalo pred otiščanci, žulji, pa da lahko neboleče sploh hodimo.

Tudi “ostrgani in olupljeni” koži v urci po umivanju in tretmaju zmanjka vlage – kakšna dobra krema, gel z ureo, ali pa čisto navadno kokosovo olje namazano na ravnokar umito kožo naredijo kožo podplatov mehko na otip in prijetno. Jaz mažem noge vsakodnevno, tudi 2x, če je treba.

Jaz uporabljam kar britvico za podplate – mi je najlažje – imam znamke Zwilling – najboljša od vseh britvic za odmrlo kožo na podplatih, kar je na tržišču.

Delam pa že 10 let tako in imam res baby podplatke – z veseljem jih dam v flipe ali sandale, ko pride čas.

Prenehaj s tem strganjem, ker si samo uničuješ pete in kožo!

Nastrgala si dovolj, zdaj pojdi v DM in kupi ognjičevo kremo v lončku, 250ml stane 2,€ in si zvečer umite tace dobro namažeš s to kremo, čez bombažne nogavičke in wala, baby pete.

Če si pete mažem redno, recimo vsak drugi tretji dan, imam čisto lepo kožo, postrgam le kdaj a kdaj polei, ko sem bolj bosa in se sploh na morju koža bolj suši in trdi. Če pa si neham redo mazat, ker se mi kdaj pač ne da, si lahko strgam vsak teden. Torej, ključ ni strganje, ampak mazanje.

ja, se strinjam, manj strganja in več mazanja!

Jaz imam od DM Balea mazilo, se mazem ze par let in nikoli nisem še imela trde kože…treba je kožo negovat vsak dan.

nek fetišist, ki je nudil usluge za lizanje tac?

Naj se javi in se dobite, pa naj vam jih liže vsako uro. Tako bosta zadovoljna oba.

Pojdi na kvalitetno pedikuro in vzdržuj. 😉

Manj strganja, več vlaženja.
Jaz si jih namažem vsak dan, enkrat na teden pa na debelo in potem plastične vrečke gor in čez štumfe. Pustim par ur. Noge mehke.

Sem enkrat brala, da je totalno brez veze si namazat noge in čez bombažne štumfe, ker potem štumfi vpijajo namazano kremo namesto koža.
Bi kar verjela. Torej, namazat in počakat, da koža vpije, bi bil bolj pameten nasvet.
Seveda pa pri ful trdih petah dvomim, da bo šlo samo z mazanjem s kremo.
Jaz si vsakih par dni podrgnem pete s plovcem in si na petah “obrišem” z dlani kremo po mazanju obraza. Približno enkrat tedensko zvečer nanesem kremo za noge (ne vem, kako se ji reče), ampak brez štumfov.

Sem enkrat brala, da je totalno brez veze si namazat noge in čez bombažne štumfe, ker potem štumfi vpijajo namazano kremo namesto koža.
Bi kar verjela. Torej, namazat in počakat, da koža vpije, bi bil bolj pameten nasvet.
Seveda pa pri ful trdih petah dvomim, da bo šlo samo z mazanjem s kremo.
Jaz si vsakih par dni podrgnem pete s plovcem in si na petah “obrišem” z dlani kremo po mazanju obraza. Približno enkrat tedensko zvečer nanesem kremo za noge (ne vem, kako se ji reče), ampak brez štumfov.[/quote]

Ko si razmažem kremo za roke z dlani na petah, sem brez štumfov, ko si pa prav namenoma namažem in to na debelo, pa dobro vmasiram kremo v stopala, potem pa čez štumfe. Sicer se nkaj kreme obriše v nogavičke, gre pa potem nazaj z nogavice na kožo – podaljšano delovanje 😉

Sedeče delo?Nepravilna obutev iz umetnega usnja?Hraniš tudi kožo na petah z kakimi mazili?

Sedeče delo?Nepravilna obutev iz umetnega usnja?Hraniš tudi kožo na petah z kakimi mazili?[/quote]

To o usnju je navaden mit.
Nikdar nisem imela trde koze, dokler nisem ostala doma in se obula v udobno obutev, copatr, usnjene natikace in dobre superge. Ko sem presaltala nazaj na umetne petke, spet nimam tezav s trdo kozo.

Ne strgaj vsak dan. Pa maži stopala in obuj štumfke.

Sedeče delo?Nepravilna obutev iz umetnega usnja?Hraniš tudi kožo na petah z kakimi mazili?[/quote]

Nikdar nisem imela trde koze, dokler nisem ostala doma in se obula v udobno obutev, copatr, usnjene natikace in dobre superge. Ko sem presaltala nazaj na umetne petke, spet nimam tezav s trdo kozo.[/quote]

Prav naravni materiali ne povzročajo trde kože. Drugo je če imaš sopate s tankim podplatom-raje hodi bosa.Tanek podplat je lahko vzrok za trdo kožo.Eako tisti ki preveč sedijo imajo trdo kožo.

Seveda pa je potrebna tudi tekočina,gibanje,nahraniš s kremo ali pa imaš večino časa bose noge in ni težav s trdo kožo.

Tudi jaz se strinjam, da je treba manj strgati in več mazati. Moj mož si je zaradi težav s kalcinacijami vsak dan večkrat mazal pete z vsemi možnimi žavbami in imel je čisto gladke in nežne. Zdaj se manj maže, nikoli pa se ne strga in koža je še vedno OK.

Nikdar nisem imela trde koze, dokler nisem ostala doma in se obula v udobno obutev, copatr, usnjene natikace in dobre superge. Ko sem presaltala nazaj na umetne petke, spet nimam tezav s trdo kozo.[/quote]

Prav naravni materiali ne povzročajo trde kože. Drugo je če imaš sopate s tankim podplatom-raje hodi bosa.Tanek podplat je lahko vzrok za trdo kožo.Eako tisti ki preveč sedijo imajo trdo kožo.

Seveda pa je potrebna tudi tekočina,gibanje,nahraniš s kremo ali pa imaš večino časa bose noge in ni težav s trdo kožo.[/quote]

Bose noge pri meni naredijo trdo kozo.
Tudi tisti usnjeni ortopedski natikaci, ki so zelo udobni, a se mi dela trda koza v njih.
Superge da ne govorim.
Jem in pijem pa ze nekaj let enako, obojega dovolj.

Seveda pa je potrebna tudi tekočina,gibanje,nahraniš s kremo ali pa imaš večino časa bose noge in ni težav s trdo kožo.[/quote]

Nosim izključno kvalitetno, usnjeno obutev, poleti japonke, odprte sandale, noga diha, se ne znoji. Na pedikuro hodim redno. Trde kože pa za izvoz.

Nepravilna drža,težave v ramenih,nepravilna drža v ramenih,prekomerno sedenje,lenarjenje,nepravilna obutev,hoja,… povzroča trdo kožo.

kakšne bedarije pišete, res.  kozla se mi.  prišla sem sem gor v upanju de bi zvedla kako kira rešuje trdo kožo na podplatih ker mam tud jz ta problem. mogoče pa tud dedno ker moj oče je meu leta s tem probleme jz pa sem po njem.

jz sem si začela strgat trdo kožo in upam de mi bo to prišlo v rutino vsaj v poletnem cajtu ker če tega ne nrdim pol mam podplate k šmirgel papir.

ne poznam nikogar k bi z mazanjem tac reševal trdo kožo. tko de ne vem od kje ste prebrale te bedarije o raznih kremicah k naj bi ‘pomagale’. jz v to ne verjamem.

Odgovor na objavo uporabnika
Martina39, 04.08.2022 ob 11:05

kakšne bedarije pišete, res.  kozla se mi.  prišla sem sem gor v upanju de bi zvedla kako kira rešuje trdo kožo na podplatih ker mam tud jz ta problem. mogoče pa tud dedno ker moj oče je meu leta s tem probleme jz pa sem po njem.

jz sem si začela strgat trdo kožo in upam de mi bo to prišlo v rutino vsaj v poletnem cajtu ker če tega ne nrdim pol mam podplate k šmirgel papir.

ne poznam nikogar k bi z mazanjem tac reševal trdo kožo. tko de ne vem od kje ste prebrale te bedarije o raznih kremicah k naj bi ‘pomagale’. jz v to ne verjamem.

JZ mam tak strojcek da si zbrusim pete oz.

Kot bi jih spolirala po strganju.

Najprej strgam potem spoliram. Lahk si smirgl papir najnezneji vzames pa si jih na koncu zgladi.

Pol pa kremo gor. Ce zgladis se ne zatikajo tok najlonke

KVa si nesramna pizda.

Lepo je vsaka odgovorila kaj ji pomaga.

Ti ce mas kozo viska ja postrgi pa pol zbrus in namsz

Drug dan se ne bo koze

Pa spet namaz in tako si mazi. Niso rekle da si daj na trdo kozo vse te maze.

Najprej pa si tace namoc v vroco vodo slano. Pa pol rihti ne kr na suh

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close