Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek služba unija računovodstvo/vizija računovodstvo

služba unija računovodstvo/vizija računovodstvo

Dober večer vsem

Zanima me ali ima iz prve roke kdo izkušnjo z zaposlitvijo pri Unija računovodstvo ali pri Vizija računovodstvo?
Kakšni so odnosi, šefi, plača, delavnik, zahtevnost, stranke…?
Kakšne izkušnje imate z mesečnim testiranjem zaposlenih pri Uniji?
Vsaka izkušnja dobrodošla 🙂

Hvala!

Samo stran od Unije, slabe plače, nadzor nad vsakim korakom, testiranja so še en način poniževanja zaposlenih

Pri obeh podjetjih sem bila na razgovorih in obakrat ista pesem: prišla v drugi krog, vse je zgledalo super, na dan podpisa pogodbe pa šok: plača niti slučajno ne taka, kot je bilo ustno zagotovljeno, med členi tudi nekaj zadev, ki so kazale na nenehen nadzor nad hitrostjo in načinom dela.
V računovodstvu sem že dovolj časa, da vem, da knjiženje ni stvar, ki bi jo lahko štopal z uro ampak zahteva temeljit vpogled v dokumente, še zlasti, če jih prvič vidiš tik pred knjiženjem. Hitrost je odvisna tudi od tega, kako dobro poznaš poslovanje stranke, kako obvladuješ računovodski program, kakšna je organizacija dela, v kolikšni meri si pri pripravi poročil odvisen od sodelavcev, strank, kako so opremljene knjigovodske listine…. skratka res ne gre za vnašanje v bazo na normo! Po eni strani pričakujejo strokovnost, po drugi strani pa ravno sami najbolj omejujejo delavce. Včasih moraš pred knjiženjem kakšno stvar preveriti tudi na internetu, kako boš to počel, če te nekdo štopa in ti onemogoči dostop do Uradnega lista? Že samo to, da od strokovnjaka pričakujejo, da ne bo znal iz pogodbe o zaposlitvi izluščiti dovolj podatkov o končni neto plači kaže, da imajo bodoče zaposlene za osle, zato sem se obakrat samo prijazno zahvalila za ponudbo.

uboge žrtve kapitalizma…

Pozdravljena, morda sem že malce pozna..unije ne poznam, kar se tiče vizije, pa samo stran, stran, stran, če nimaš službe, je bolje, da greš delat karkoli drugega. Ne samo, da boš nenehno pod nadzorom, to bi še nekako šlo, nenehno boš pod pritiskom drugih, da boš delala po naročilu in ne tako, kot veleva zakonodaja, kar po domače pomeni, da boš prirejala podatke…ker boš preobremenjena, boš delala le tisto, kar nujno moraš, ostalo pa na pol in z napakami…si predstavljaš, kako bodo stranke zadovoljne s teboj….
.LP

zanimivo
mi smo bili na kontra koncu in smo tehtali, ali vzeti ene ali druge kot računovodski servis.
pri viziji so mi takoj delovali kot firma, ki izžema delavce, ker se je šefica fuuuul hvalila, kako njene punce sploh ne hodijo na bolniško.

zanimivo
mi smo bili na kontra koncu in smo tehtali, ali vzeti ene ali druge kot računovodski servis.
pri viziji so mi takoj delovali kot firma, ki izžema delavce, ker se je šefica fuuuul hvalila, kako njene punce sploh ne hodijo na bolniško.
[/quote]

Na računovodskih forumih so kar konkretne kritike za oba servisa …

Na računovodskih forumih so kar konkretne kritike za oba servisa …
[/quote]
s katerega konca? zaposlenih ali s konca strank?

s katerega konca? zaposlenih ali s konca strank?
[/quote]

Predvsem s strani servisov, ki so dobili stranke, katere so bile prej pri teh dveh servisih…

Takole: imam dve znanki, ki sta delali pri viziji in nista vzdržali. Kaj vse sem slišala…
Žal pa sem to izvedela ŠELE, ŠELE potem, ko smo smo v podjetju najeli računovodski servis vizija. Po enem letu smo jih zamenjali-raje ne sprašujte, kaj so uspeli narediti v enem samem letu…
p.s. nismo jih najeli zaradi ugodne cene 🙁
P.S.S. slaba izkušnja LJ vizija in MB vizija

Predvsem s strani servisov, ki so dobili stranke, katere so bile prej pri teh dveh servisih…
[/quote]

eh, to je itak klasika. še vsak obrtnik je popljuval vse, ki so delali pred njim.

Če iščeš službo v servisu, se raje obrni direktno na manjša družinska podjetja, ki imajo dejavnost-račun servis, boš v vsakem primeru bolj zadovoljna. Poišči jih na spletu in jim pošlji ali osebno prinesi prošnjo, personal touch je najboljši recept.

eh, to je itak klasika. še vsak obrtnik je popljuval vse, ki so delali pred njim.
[/quote]

No ja, včasih na Ajpesu vidiš kako bilanco, pri kateri je že na prvi pogled popolnoma jasno, da je “kr neki” in niti slučajno ne drži.
In sem že pomagala prijateljici s servisom, da je po takem servisu razčistila kartice in včasih nisva vedeli, ali bi se smejali ali jokali zraven – ampak ja, bilanca je bila zaprta.

[/quote]

Vse to je odvisno od tvoje referentke. Mi imamo že leta in leta Vizijo računovodstvo. Naša referentka je super, takoj mi odgovori, če slučajnokaj potrebujem, vestna, natančna. Tudi šefica je zelo, zelo v redu ženska, ni ji problem dati nasveta tudi takrat, ko jo vprašam za rešitev drugih problemov, ki ne sodijo k njenemu delu oziroma k naši pogodbi.
Zelo cenim obe ženski, referentko in šefico, dokler bo tako, mi ne menjamo.

Dejstvo je – vse je odvisno od referentke, ki dela za vas.

No ja, včasih na Ajpesu vidiš kako bilanco, pri kateri je že na prvi pogled popolnoma jasno, da je “kr neki” in niti slučajno ne drži.
In sem že pomagala prijateljici s servisom, da je po takem servisu razčistila kartice in včasih nisva vedeli, ali bi se smejali ali jokali zraven – ampak ja, bilanca je bila zaprta.
[/quote]
govoriš konkretno o viziji / uniji ali o enem xy servisu?

ker to, da se ene računovodkinje pod kritiko, mi je že dolgo jasno

mož je nekaj časa delal kot “serviser” za pantheon in je bil konstantno v stikih z računovodji. enkrat mu je ena pisala, če bi lahko v programu za plače popravil akontacije, da bi bile večje, ker dobivajo delavci pri dohodnini doplačila, pa ji ni bilo jasno, kako bi to ona lahko “popravila” in edina rešitev, ki se je je domislila, je bila, da bi enostavno popravila program, da bi malo višje akontacije izračunaval…

Vse to je odvisno od tvoje referentke. Mi imamo že leta in leta Vizijo računovodstvo. Naša referentka je super, takoj mi odgovori, če slučajnokaj potrebujem, vestna, natančna. Tudi šefica je zelo, zelo v redu ženska, ni ji problem dati nasveta tudi takrat, ko jo vprašam za rešitev drugih problemov, ki ne sodijo k njenemu delu oziroma k naši pogodbi.
Zelo cenim obe ženski, referentko in šefico, dokler bo tako, mi ne menjamo.

Dejstvo je – vse je odvisno od referentke, ki dela za vas.
[/quote]

Zelo prozorno reklamo ste napisali iz Vizije. Nismo nasedli.

govoriš konkretno o viziji / uniji ali o enem xy servisu?

ker to, da se ene računovodkinje pod kritiko, mi je že dolgo jasno

mož je nekaj časa delal kot “serviser” za pantheon in je bil konstantno v stikih z računovodji. enkrat mu je ena pisala, če bi lahko v programu za plače popravil akontacije, da bi bile večje, ker dobivajo delavci pri dohodnini doplačila, pa ji ni bilo jasno, kako bi to ona lahko “popravila” in edina rešitev, ki se je je domislila, je bila, da bi enostavno popravila program, da bi malo višje akontacije izračunaval…
[/quote]

Nisem sicer pomagala razčiščevati po viziji ali pa uniji, sva razčiščevali za nekim drugim, priznanim, servisom.

Kot pa sem napisala, sem na računovodskih forumih prebrala kar nekaj kritik teh dveh servisov, tudi o tem, kake norme imajo za vnos dokumentov v sisteme, kar pomeni, da sploh nimajo časa preveriti, kaj dejansko na dokumentu je.

Eh, ko vidiš bilanco stanja nekega samozaposlenega, ki ima na 31.12. stanje vseh obveznosti 0, veš, da je bilanca “kr neki”. Vsaj prispevke (ki jih plača sredi januarja za december ) in pa račune, ki jih dobi januarja še za december, bi moral imeti navedene…

Na Uniji so same norme, nadzor, vodenje s “tekačem” kar pomeni da ti ves čas teče čas kaj počneš in moraš evidentirati, efektiva na strankah mora biti 420 min na dan, stranke dobivaš dokler se po njihovi izračunih ne pokrije tvoja plača, kar predstavlja okoli 6000 bruto z vsemi popusti in brez DDV za plačo 1300eur bruto +prehrana in prevoz. V glavnem raje grem čistit kot pa da sem zaposlena tam.

Pozdravljeni

Kaj pa drugi rac servisi, npr Data d.o.o.?

Izkusnje glede dela in place?

Pozdravljeni

Pozdravljeni, kateri računovodski servis v Vodiceh bimi priporočali ali pa drugje.

Ne sebe reklamirat.

Hvala

Kako ste zadovoljn z Zeus računovodstvom…?

Mena pa zanima Nucles računovodstvo, imate kaj izkušenj? Na za zaposlitev, za najem računovodje

Odgovor na objavo uporabnika
Jaca xy, 24.09.2019 ob 20:17

Pozdravljeni

Kar se tiče Date, o njih je škoda izgubljati besed. Če mislite, da je hudo v Viziji in Uniji, je Data v enakem ali še višjem  rangu. Kontrola in mobing zaposlenih. Storitve na oh… nivoju. Ne še dolgo časa nazaj so menjali kader po tekočem traku, ljudje so ostajali po 1 teden, 14 dni…mislim, da je bil rekord 6 mesecev, zato tudi takšna kakovost storitev. Ostajalo je par svetih krav, ki za nič niso bile krive. Mislim, da na enakem nivoju deluje tudi računovodski servis Libres. Ker očitno pri vseh teh ta velikih in oglaševanih sevisih vedno velja kvantiteta namesto kvaliteta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close