menopavza
Zelo razlicno. So primeri, ki zenska preide v meno ze kmalu po dvajsetem letu. Moja sodelavka je bila zal med njimi. Posvojila je zarodek in rodila zdravega otroka. Obicajno pa je tako, da gres po stopinjah svoje mame. Ce je tvojo mamo mena doletela pri 50-ih, potem jo lahko pricakujes tudi ti pri teh letih. Najbolj elegantno pa je, da gres na preiskavo hormonov npr. v Adrialab na Parmovo v Lj. Vzamejo ti kri in cez dan ali dva ze dobis izvide po mailu.
Popolnoma različno in nobene formule ni, razen tvoje lastno telo. Nek pokazatelj je že tvoja mama, ker je ponavadi tako, ni pa nujno, da živimo življenja naših mam in babic, ker lahko glede hormonskega ne/ravnovesja ogromno naredimo tudi z ustrezno prehrano, s čimer vplivamo tako na estrogen in progesteron.
Glede na vse druge motilce (tudi ozračje, kozmetika itd…) se vedno hitreje pojavljajo prvi simptomi predmenopavze in drugih s hormoni povezanih težav, kar pa nima toliko z genetiko samo, temveč s tem, kar pojemo, v kakšnem okolju se gibamo, s stresom, odnosi in še in še.
in koliko si bila stara’ jaz sem šele 40, pa se mi nekaj meša zadnje čase (ca. pol leta) ..dolga krvavitev, potem dolgo menstruacije ni itd..prej pa vse točno kot ura, so to že kakšni znaki mene?[/quote]
Pri meni se je začelo ˝dogajati˝ pri 39. letu…par ciklusov nenormalno kratkih, potem pa spet vse o.k….Prej sem imela menzo točno kot ura…skoraj do minute točno sem vedela kdaj se bo vlilo.
Potem spet krajši ciklus in krajšanje cikla…do sedaj (sedaj jih imam 41,5) se mi je skrajšal za cca 3-4 dni…pa potem se včasih vmes čisto poruši in pride menza 15. dan…pa je spet par ciklusov o.k.
Sprašujem mamo kako je bilo pri njej in ona ve le to da je menzo zgubila pri 52…kaj se je pa dogajalo do takrat pa…ona ni tako redno spremljala cikla kot ga spremljam jaz.
Gin. je predlagal reševanje te težave z KT, ampak…ženske so XY let pred nami stopale v meno in…preživele, tako da…
in koliko si bila stara’ jaz sem šele 40, pa se mi nekaj meša zadnje čase (ca. pol leta) ..dolga krvavitev, potem dolgo menstruacije ni itd..prej pa vse točno kot ura, so to že kakšni znaki mene?[/quote]
Še 41 let ne, naenkrat je bilo vsega konec in sedaj imam “mir” že 15 let. Nobenih problemov, še vedela nisem , da sem v meni.
Forum je zaprt za komentiranje.