Ovulacijski testi in nosečnost – pomoč
Prosim za pomoč. Predvsem tiste, ki so vam O testi pokazali nosečnost.
Zanima me, ali so O testi vsem, ki ste bile noseče pokazale MOČNO drugo črtico? Je bila katera noseča, pa ji je O test pokazal zeloooo šibko drugo črtico?
Hvala za odgovore.
P. S. Ja, vem … kupit moram nosečniški test pa bom najbolj gotovo vedela. Še bolje, lahko grem kar na krvnega. Ta je 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Nimam pojma. Niti mi ni nikoli prišlo na misel, da bi za preverjanje nosečnosti uporabljala ovulacijske teste. Ovulacijske teste sem uporablaljala 2 meseca, ne toliko iz vidika zanositve kot tega da sem se prepričala, če tiste znake, ki jih pripisujem ovulaciji, če je to res to.
Za preverjanje nosečnosti sem vedno uporabljala nosečniške teste.
Ne razumem, kako bi sploh prišlo do tega, da ti O test pokaže nosečnost. O test delaš, ko pričakuješ ovulacijo (torej malo po menstruaciji, ko še nisi noseča). Če potem ob tej ovulacij zanosiš, ne dobiš naslednje menstruacije in v tem primeru večina žensk naredi test nosečnosti. Ne vem, po kakšnem ključu bi noseča ženska delala O test, res ne, tako da ne vem, koliko žensk ti sploh lahko odgovori na to vprašanje.
Mogoče bi morala drugače oblikovati vprašanje, ker bere se res tako, kot da misliš, da večina nosečih žensk dela O teste. Ampak verjetno te zanima nekaj drugega v zvezi z O testi?
Ne razumem, kako bi sploh prišlo do tega, da ti O test pokaže nosečnost. O test delaš, ko pričakuješ ovulacijo (torej malo po menstruaciji, ko še nisi noseča). Če potem ob tej ovulacij zanosiš, ne dobiš naslednje menstruacije in v tem primeru večina žensk naredi test nosečnosti. Ne vem, po kakšnem ključu bi noseča ženska delala O test, res ne, tako da ne vem, koliko žensk ti sploh lahko odgovori na to vprašanje.
Mogoče bi morala drugače oblikovati vprašanje, ker bere se res tako, kot da misliš, da večina nosečih žensk dela O teste. Ampak verjetno te zanima nekaj drugega v zvezi z O testi?[/quote]
Recimo en tak laičen opis: doma imaš še nekaj neporabljenih ovulacijskih testerjev in ker sta s partnerjem v plodnih dneh zelo zavzeto seksala, upaš, da si noseča. In ker so ovulacijski in nosečniški hormoni zelo podobni, so v začetnih tednih nosečnosti tudi ovulacijski testi (lažno) pozitivni. Lažno pa zato, ker ne nakazujejo ovulacije, ampak nosečnosti. In zato v dneh, ko pričakuješ menstruacijo, porabiš en ovulacijski test, ki naj bi precej zanesljivo potrdil svežo nosečnost.
Avtorica, jaz nosečnosti sicer nisem preverjala z O testi, sem pa te teste uporabljala več mesecev za preverjanje O. Pri O testu rahla črtica pomeni, da O še ne bo nastopila, močna črtica pa pomeni pozitiven rezultat – povišano vrednost hormonov. Pri meni je O test pokazal rahlo črtico v “normalnem” stanju (torej ko se še ni bližala O in nisem bila noseča). Tudi v navodilih je pisalo, da rahla črtica pomeni, da O še ne bo. Povišano vrednost hormonov torej pokaže močna črtica, ne rahla, in bi isto moralo veljati tudi za nosečniški hormon.
Ampak saj danes je itak že ponedeljek in greš lahko v lekarno po test nosečnosti. 🙂
Mogoče bi morala drugače oblikovati vprašanje, ker bere se res tako, kot da misliš, da večina nosečih žensk dela O teste. Ampak verjetno te zanima nekaj drugega v zvezi z O testi?[/quote]
Pušenjak pravi tako
Ovulacijski test lahko navzkrižno reagira s hCG (nosečnostnim hormonov), saj imata LH (ovulacijski hormon) in hCG skupno, torej enako alfa peptidno verigo.
Vsi gonadotropini, torej hCG (nosečnostni hormon), FSH(folikel stimulirajoči hormon) in LH(luteinizirajoči hormon) imajo zelo podobno zgradbo, zlasti pa imajo skupno alfa verigo, le beta veriga je različna. zato imamo za nosečnost specifičen test tako imenovani ßhCG, ki je nezmotljivo specifičen za nosečnost. Urinski testi so vsi nespecifični oziroma omejeno specifični in zato navzkrižno reagirajo tako na FSH, LH in hCG in če je skupna koncentracija previsoka, je test pozitiven.
Pozdravljene,
da delim svojo izkusnjo….po redni menstruaciji (cikel na 24 dni) mi je ta en mesec zamujala…. Test nosecnosti mi je 3 dni po izostanku pokazal negativno in ravno tako 7 dan izostanka….10 dan izostanka sem naredila za “salo” ovulacijski test…in moja crtica je bila mocnejsa od testne. Test (ovulacijski) sem naredila 3x v dnevu in crtica je bila vednl bolj mocna od testne… Zelo mi je bilo cudno…Naredila sem se nato nosecniski test (trakec) in je pokazal zelo zelo bledo crtico (10 dan izostanka)…Kupit sem sla CB….ki pa je pokazal jasen +in napisal 2-3 tedne nosecnost…Tako, da iz izkusnje potjujem, da nam lahko ovulacijski test nakaze nosecnost :)))))
Živijo,
Mene pa zanima, če ima katera sledečo situacijo:
Ker imam neredne cikluse, delam ovulacijski test vsak dan. 1x mi je pokazal rahlo črtico, naslednji dan pa skoraj tako močno kot je testna (res pa je da je bil urin bled, mogoče sem preveč tekočine špila). Naslednji dan pa nič več črtice.
No Evo sedaj pa že kar 8.dni zaporedoma je črtica enako ali celo močnejša od testne (zadnje 3 dni je močnejša, prej je bila enaka). Ima kdo tako izkušnjo in kaj bi lahko bilo?
Pa lp😊💙
Forum je zaprt za komentiranje.