Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna mafijska organizacija so SLO ŽELEZNICE???

Kakšna mafijska organizacija so SLO ŽELEZNICE???

Pred dobrima dvema letoma so v družbi Slovenske železnice (SŽ), ki se je tedaj pobirala iz rdečih številk, s predstavniki delavcev in sindikatov podpisali dogovor, po katerem naj bi zmanjšali število zaposlenih predvsem na račun tistih, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev. Ti so prejeli velikodušne odpravnine, kar sicer ni nič posebnega. Nekaj svojevrstnega pa je, če delavec prejme odpravnino, ker izpolnjuje pogoje za upokojitev – a nadaljuje delo. ?????

https://www.dnevnik.si/1042760666/slovenija/slovenske-zeleznice-vsi-privilegiji-zaposlenih

Prva možnost je, da je odpravnina izplačana v višini 12 povprečnih plač v državi, to pomeni 20.251 evrov, druga pa je odpravnina v višini 12 povprečnih plač v družbi (povprečna osnovna plača znaša okrog 1700 evrov bruto) oziroma v višini 12 povprečnih plač delavca.

»Pravico do odpravnine ima delavec tudi v primeru, če se po izpolnitvi pogoja za upokojitev do konca leta 2018 ne upokoji in mu delovno razmerje ne preneha,« piše v dogovoru.

A tudi to še ni vse. Če izvršilni delavci, to so denimo prometniki, strojevodje in premikači, ki sicer izpolnjujejo pogoje za upokojitev, na željo vodstva nadaljujejo delo, se jim za čas nadaljnjega dela osnovna bruto plača poviša še za deset odstotkov.

Tako se gospodari v naših državnih podjetjih in tako se spravlja državo na kolena.

Stari prdci cuzajo, mladi se pa jebejo brez služb in komaj živijo!!

Da o kvaliteti vlakov niti ne pišem, ker so za kozlat!!

slovenske železnice imajo zelo pogoste oglase za delo na zavodu za zaposlovanje…tako da ne vem, če jim gre res tako slabo, ali tisti, ki tam delajo, ne delajo nič, niso dovolj dobri strokovnjaki…
še zdaj trenutno imajo dva aktualna oglasa gor.

Oni za upokojevanje (z namenom zmanjševanja kadra), ki se potem celo ne zgodi, plačuje po 20.251 evrov odškodnine. In ti isti, ki morajo takšne bajne denarce izplačevati, da bi zmanjšali število delavce, imajo non stop oglase, v katerih iščejo nove delavce? Tega se pa verjetno celo na Siciliji ne bi upali iti. Pri nas gre pa očitno čisto vse skozi. Še več, tole niti neka blazno velika novica ni. En časopis objavi. Preden bo, če sploh bo, še kdo to povzel, bodo imeli tako in tako pripravljenih že ducat izgovorov.

No, to o javnem razpisu za delovno mesto, je pesek v oči, ker je jasno, kako se pri nas dela, roka-roko, pa to.
Od tvojih dveh oglasov je samo en aktualen, ker ponavadi imajo objavljeno po 3 dni, le zato, da zadostijo zakonu, po javni objavi.

Malo poglejte, za kaj vse imajo odprta javna naročila. Kaj kurc rabijo npr. jubilejne ure??

http://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=180329

Malo poglejte, za kaj vse imajo odprta javna naročila. Kaj kurc rabijo npr. jubilejne ure??

http://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=180329%5B/quote%5D

Če dajo 20.251 evrov, naj dajo pa še jubilejno uro. Zakaj pa ne? Saj cela država očitno gleda stran.

To ti praviš, ker si labilna, kot večina in dokler bo/ste tako labavi, bo tako kot je, na eni strani zapravljanje u 3 krasne, na drugi strani, reveži, ki jim na koncu meseca zmanjka za kruh in mleko, če ne že prej.

Zakaj bi pa morali dodatno potrošiti še par tisoč € za ure? Ne ga srat!!

To ti praviš, ker si labilna, kot večina in dokler bo/ste tako labavi, bo tako kot je, na eni strani zapravljanje u 3 krasne, na drugi strani, reveži, ki jim na koncu meseca zmanjka za kruh in mleko, če ne že prej.

Zakaj bi pa morali dodatno potrošiti še par tisoč € za ure? Ne ga srat!![/quote]

Preberi vse, kar sem napisala in ti bo zelo očitno jasno, da sem zelo sarkastična.

Globobučneževih jurišnikov.

Ob smrti partnerja, so najinemu otroku pri 2 letih obljubili zelo veliko. Finančno pomoč, štipendijo do konca šolanja, zaposlitev…
Zapis je bil notarsko overjen, otrok pa ni od njih dobil nikoli nič.
Zaman sem pričakovala, da ga bodo vsaj enkrat povabili na podelitev daril ob Dedku mrazu.
To je obraz Slovenskih železnic in njihovega vodstva.

Zakaj bi pa morali dodatno potrošiti še par tisoč € za ure? Ne ga srat!![/quote]

Preberi vse, kar sem napisala in ti bo zelo očitno jasno, da sem zelo sarkastična.[/quote]

No, če se to nanaša na tvoj prvi post, sem še vedno mnenja, da tak sarkazem ne prinaša izboljšav. Dokler bodo ljudje samo sarkastični, se nikogar nič ne prime, je potrebno iti z drugačnimi prijemi v akcijo. 😉

glih zaradi takšnega poslovanja kot se grejo v SŽ se je zgodilo dosti sranja v Sloveniji. Sindikat v železnicah je tako močen, da ga lahko zavidajo vsi svetovni sindikati na tej zemlji. V nobeni drugi firmi, ne nagrajujo delavce kot v SŽ, Za vse okrogle obletnice dobijo neke bonitete, ko v drugih firmah delavec samo sanja lahko o teh bonitetah,, ki jih more dobiti po zakonu in na koncu, dobesedno za nedelo gredo lahko še v penzijo predčasno z dobrimi odpravninami, pa to človek vidi in ne more verjeti, da je tako, v smislu saj ni res pa je.. Strojevodje gredo v penzijo zaradi 100 let starih interenih zakonov deset let prej kot normalni delavci, ki jebejo ježa vsak dan, če jih primerjaš z njimi….. ja vem, zdej bodo rekli, da more bit strojevodja zdrav, itak, a za druga dela v proizvodnji recimo ti ni treba bit zdrav, kej pa boš dobil zaposlitev, če nisi zdrav itd. V glavnem, sindikat v železnicah kot, da se dela norca iz poštenih delavcev, ki niso zaposleni v SŽ ali pa, vsepovsod bi moral biti sindikat tako močen kot je v SŽ.
Seveda se pa oni lahko grejo take igre, ker se jih država boji in si nabijajo nerealne odpravnine, ko grejo v penzijo,…… tovorni promet, recimo lahko ustavijo, zato država ugodi vsem njihovim željam in to delavci oz sindikat v SŽ prav nesramno izkoriščajo na račun vseh delavcev v Sloveniji, saj so sami večkrat v zgubah..

Preberi vse, kar sem napisala in ti bo zelo očitno jasno, da sem zelo sarkastična.[/quote]

No, če se to nanaša na tvoj prvi post, sem še vedno mnenja, da tak sarkazem ne prinaša izboljšav. Dokler bodo ljudje samo sarkastični, se nikogar nič ne prime, je potrebno iti z drugačnimi prijemi v akcijo. ;)[/quote]

Jaz sem vsaj s svojim sarkazmom temo dvignila gor. Temo, ki je večina ljudi niti povohala ni. A ni to žalostno? Če zdaj odprem temo z naslovom, da se je otroški dodatek znižal za en evro, bodo vsi brali, komentirali, dvajset popisanih strani. S takšnimi stvarmi nam iz denarnic poberejo precej več kot en evro, ljudi pa to sploh ne zanima. Tudi mediji o tem odkritju ne poročajo.

Keč je v tem, da je na zavodu oglas na zavodu zato, da se zadovolji zahteve, zadaj pa je vse že dogovorjeno.
Imam svežo izkušnjo, še ne teden dni staro. Ker po prenehanju pogodbe za določen čas, nisem uspela najti službe, sem se tudi sama poslužila veze. Moj partner je dober znanec in nekdanji sodelave njihovega “capo di banda”. Dogovorjeno vse, le datum za začetek dela še ni bil določen. A glej ga zlomka, dobim SMS, s katermi me SŽ obveščajo, da nisem prišla v ožji izbor.

Se čisto strinjam z avtorjem, ki govori o moči sindikate na SŽ in njihovih aktivnostih.
Sem nekdaj bil EISENBAHNER. Če nisi bil izrecno za sindikat, si bil njihov nasprotnik in temu primerno so te tudi obravnavali. Ščitili so svoje člane, čeprav marsikdo izmed njih ni imel popolnoma nobenega interesa za kakršnokoli delo. Se spomnim klica delavskega direktorja, ki je od mene zahteval zaposlitev člana sindikata na delovno mesto, ki ga sploh nismo imeli. Oseba, ki bi jo morali zaposliti na to DM je bila sicer že zaposlena na SŽ, le boljše plačano D; si je poželela. Žal pa ta oseba ni imela nikakršnega odnosa do dela niti ne do sodelavcev.
A ker je bila njihov član, je uspela in je še danes tam dobro plačana četudi v službenem času dela vse kaj drugega /steč.upr./

RES JE, NA SŽ DELAJO Z DENARJEM KOT SVINJA Z MEHOM.

Njihovo vodsto so sindikati in to že dolgo sindikati.
Ti sindikati pa so popolnoma sprevrženi. Liderji že leta in leta gledajo izključno nase. Večino svojega vrha so potalali po firmah znotraj SŽ za delavske direktorje, ki bodo to, dobro plačano nedelo, opravljali do smrti.
Naj jim tekne – na koncu tudi njih čaka en kupček ali pa ena šafla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close