inonizator ionex
Jaz ga imam, tistega malega, s takimi črnimi ščetincami. V sobi cca. 9m2. Če misliš, da boš zaradi tega ionizatorja imela zrak poln negativnih ionov kot v Logarski dolini, se motiš. Jaz posebne spremembe ne opazim. Posebnega blagodejnega učinkovanja tudi ne. Pri ščetincah sicer nekaj pihlja ven, in če si daš ta del s ščetincami čisto pod nos, lahko mogoče občutiš nekakšen svež vetrc … to je pa najbrž vse. Mislim, da so te zadeve kar drage. In tega predragega denarja niso vredne. Zrak ni nič bolj svež, hladen, dišeč ipd. Ne opaziš razlike. Mogoče jo tvoje celice na mikroskopski ravni … ampak te informacije zadržijo zase. Ti jih ne zaznaš.
@Logarska
jaz sm pa mislila na novega modela ionex ta malega ki naj bi oddajal 45 mio negativnih ionov na cm3/s to je najmanj 2000x več kot pa je v gozdu, kar pa je res ogromno, verjetno je to en velik nateg pri nas :-/
kateri model pa imaš doma tistega malega, starega z gumbom na vrhu al pa novega brez gumba?
Res je, unega z gumbom na vrhu, tak manjši, bunkast. Odkar ga imam, sploh ne razmišljam več v smeri, da te stvari pomagajo ali učinkujejo. Tako da teh novih ne poznam in zanje ne morem reči, kakšen učinek imajo. A že takrat so bile neke raziskave o teh ionih pa to in so raziskovalci rekli, da bi potrebovali ne vem koliko milijard in milijard teh ionov, da bi mi zaznali učinek … tako da … Ne vem, bi bilo treba res sprobat te nove izdelke (mogoče jih dajejo tudi poskusno ali pa money-back guarantee?)
Edina izkusnja je, da se ogromno crnega ogljika nabere 10 cm od ionizatorja. Upam, da je to ogljik iz zraka, ker ce je to ogljik zaradi razpada scetin, potem je to generator PM delcev.
Deluje pa seveda enako kot vsi ionizatorji. Hladen pis so ravno ioni, ki sibajo ven.
Prednost pred klasicnimi ionizatorji naj bi bila odsotnost ozona, ki se generira na spicah klasicnih ionizatorjev. Ali se tle dejansko ne ustvari ozon, pa ne vem.
Fajn bi bilo, da bi se recimo kak ZPS lotil analize ionizatorjev in malce pomeril te napravce.
Cena je definitino previsoka, ker gre za navaden mnozilnik napetosti, kar dosezes z navadnimi kondenzatorji, ali na podoben nacin in scetine, kjer ta napetost potem ionizira zrak. Ocena stroska izdelave (na pamet pisem, da me ne bo kdo lovil za besedo) bi bila max 10-20 eur.
če sm prav vidla na njihovi spletni strani ionex, namreč piše da celotna emisija (primer sobni ionizator) oddaja do 4,5 x 10ˆ7 (ionov/cm3 sec) in pa 0,51 x 10ˆ13 (ionov/sec), se pravi ta mala napravica v velikosti 11cm x 5cm in porabi samo 1,6w elektrike naj bi oddajala do 45 milijonov negativnih ionov na cm3 na sekundo oziroma če sm prav razumela kar 5 tisoč sto milijard negativnih ionov na sekundo ?!? to je pa en velik WOW da bi blo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} res ampak….
na njihovi strani piše, v naravi je 2000 negativnih ionov na cm3, ta napravica pa ima kar 45 mio !?!
drgač pa sm res sprva verjela da naj bi ta huda zadevca tudi zares delovala v praksi, tko kot je tam lepo pisalo, a kje pa so dokazi, sam tiste temne umazanije okol ionizatorja še ne pomeni da deluje, tko kot že pravi andro_1, da bi kak ZPS (Zveza Potrošnikov Slovenije) analiziral in pomeril te napravce.
men je pa ful smešno, kakšno zavajanje tam delajo za tako visoko ceno :-/
Men je pa super. Odkar ga imamo, niti malo nismo prehlajeni niti smrkamo ne. Pa v tem casu, ko so vsi okoli nas bolni in kasljajo itd…
Pri nas ne pusca nobene umazanije, vsak dan ga malo obrisem po vrhu z vlazno krpo in pa prestavljam ga po hisi. Zrak ni vec zatohel, prav cist zrak je v hisi, prej si lahko vohal vse od kuhanja do kopalnice…itd, zdaj je res super…moras ga imeti na visjem mestu, na kaksni omari, da vrze bacile in viruse na tla, se ne poberejo vec.
Mi smo zeeelo zadovoljni, prav tako z njihovimi zobnimi scetkami. Ne rabis vec peskanja pri zobarju!
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.