Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ameriški hladilnik

ameriški hladilnik

Pozdravljeni,

mika me nakup ameriškega hladilnika Gorenje. Mika me tale model: https://www.bigbang.si/hladilniki/nrs9181cxb-gorenje-521570

a ima kdo izkušnje z njim???

lp in hvala za mnenja,

m.

Nimam izkušnje ravno s tem, imam pa z ameriškim hladilnikom. Kupila sem ga pred 10 leti in še danes dela brez napake, niti enkrat ni videl serviserja. jaz sem zelo zadovoljna. Kupila sem ga v E.Leclercu – Daewoo.

Super zadovoljna, prostora dovolj in vedno mrzla pijača (mrzla voda, ledomat, mini bar, ….)

Kupi, samo poglej, če ti gre v prostor kamor je namenjen. Te hladilniki so kar veliki.

že ima tako, da predali niso viseči, torej neobešeni na stene, ampak se izvlečejo samo po podlagi, potem je to velik plus. Obešeni predali se zelo radi lomijo in pokajo, pa četudi sploh niso probremenjeni s težo.

Ker predali ameriškega hladilnika se radi polomijo, čeprav jih ne obremeniš preveč.
Ker nima linearnega kompresorja ( invertni motor), zna požret kar precej štroma za vse svoje funkcije, ni krtačk, poseldično je manj hrupa, pokanja pri delovanju, obraba motorja je zaradi manj trenja manjša, daljša bo življenska doba hladilnika.

Jaz bi po izkušnjah namesto funkcije “moist control” raje funkcijo “modre” svetlobe – dlje ohranja zelenjavo, sire in sadje sveže, ker s tem prepreči razvoj bakterij in plesni tako po hrani, kot po hladilniku, kjer neprestano kroži vlaga.

Tale tvoj prikazani model je v zamrzovalnem delu zelo nefunkcionalen – zgornja polica zasedena z ledomatom, osrednji del vrat tudi z dozirnikom ledu – praktično imaš pol prostornine zamrzovalnika zasedenega samo z ledomatom 🙂 Tiste poličke na vratih so pa res zelo zelo ozke, negloboke.

in tudi dosti raje model s t.i. “francoskimi vrati”, torej zgoraj dvokrilna vrata hladilnik zgoraj, da lahko notri spraviš kak večji, daljši pladenj ali posodo, spodaj pa dva ločena izvlečna predala, z možnostjo regulacije temperature v zamrzovalni ali samo hladilni del – pride zelo prav, ko imaš kakšne obiske, pogostitev, pa rabiš kaj več prostora za predprirpavljenje ali že pripravljene jedi ) V predalu imaš tudi možnost delanja ledenih kock. Francoski tip hladilnika je izjemno varčen, ker ne odpiraš tako velikih površin – torej celega hladilnika naenkrat ali celega zamrzovalnega dela naenkrat.
Voda po izkušnjah preko filtra mi je še najmanj potrebna v takem hladilniku, ker skupaj z ledomat enoto zavzame ogromno prostora v levem krilu zamrzovalnega dela ameriških ladilnikov tega cenovnega razreda, ni vredo, glede na izgubljeni prostor.

Fajn pa je edinole tista dodatna “minibar” vratca na hladilniškem desnem delu, ki jih odpiraš od zunaj, da jemlješ ven mleko, pijačo, karkoli – da ti ni treba celih vrat hladilnika spet odpirat.

Pa še nekaj računaj, ko ga kupuje – dokupi, doplačaj dodatno garancijo, pozanimaj se, če ta garancije krije tudi nadomestnih ladilnik, ko ti bo tvoj ameriški neneadoma lahk crknil, ti maš pa noter ravno nakupljeno naprimer za 300 eur hrane 🙂

Le nekaj znamk nudi 5-letno tovarniđško garancijo, se ti splača dokupit še tisto dodatno 2 letno. Ker se včasih začne pri teh tavelikih kmalu po izteku tovarniške garancije marsikaj – od kapljanja vode, do zamrzovanja v hladilnme delu, do slabega tesnenja gume okrog vrat – je le velika površina za skupaj stisnit in pri nekaterih modelih se ne da niti gume servisno zamenjat ( po izkušnjah z Whirlpoolom).

Znamke, ki jih priporočam po vrstnem redu: Liebherr ( jasno top klasa med hladilniki – 4-5000 eur za ameriški model :), potem pa bolj “smrtniški modeli proizvajalcev Samsung, Beko, Ariston, SIemens, Bosch, Gorenje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close