Učbenik življenja- mnenja
Meni je pretežka..sem jo prebirala že nekaj let nazaj,pa sedaj spet,pa moram rečt da mi je bolj škodila kot koristila..
nisem še zrela še za spremembo življenja na njegov način…
bom jaz kar na svojih napakah ugotovila,kako je najboje zame..
pa mogoče spet čez kakšnih 5 let spet prijela knjigo v roke..
moram rečt pa da je zelo zanimiva!
lp
Jaz sem jo dobila pred 20 leti za darilo,jo poskušala parkrat prebrat,pa ni šlo.
Potem sem imela začetek zakonske krize in po naključju(?)mi je prišla v roke in prebrala sem jo “na ex”.Takrat je bila to res prava stvar ob pravem času na pravem mestu.
Kasneje sem skušala še enkrat osvežit spomin na Kojca-pa ni šlo…
To je resnično edina knjiga do katere imam rešpekt.Ker je ali pa ni-ni vmes.
Moram rečt, da je bla to prva in skoraj edina knjiga, ki sem jo prebrala na to temo. Pred nekaj leti mi jo je dala preslikano sošolka, ko sem bla v dokaj globoki krizi. Brala sem jo res počasi. In me je vedno nekako umirila, uspavala (med drugim sem imela težave tudi s spanjem). Pomagala mi je pri dopovedovanju, da z glavo skozi zid ne gre, da manj ko se sekiraš, bolje je.
Še “cvetka” mojega moža (bivšega), ki jo je skušal prebrati, pa je uspel samo do lekcij, naprej ni več zastopil:
Ta knjiga uči samo egoizem!
Zato mogoče na tem mestu neka pripomba: nekateri se moramo za svoje dobro egoizma šele naučiti, nekaterim je pač prirojen:)))
Prijatelj mi je že večkrat dal dober nasvet, ki ga žal še nisem osvojila:
pređi brigu na drugog! Naj se sekira kdo drug namesto tebe:))
brala sem jo pred leti, pa me ni potegnila. Pred mesecem sem jo prebrala ponovno in dejansko res kot pravi Kojc vse je misel – naše misli imajo izredno moč. Ni pa to knjiga kot kakšen roman, moraš jo res večkrat vzeti v roke jo brati po stavkih,odlomkih, lekcijah in dejansko premišljevati o prebranem.Nekako moraš dozoreti za branje te knjige. Je res učbenik življenja.
Lepo pozdravljeni
Knjiga je izredno zahtevna. Nikakor ne moremo reči, da smo jo prebrali, saj jo je dejansko potrebno predelati kot učbenik in v resnici nadaljevati po lekcijah, ko vsako posebej predelamo do potankosti.
Ravno zato se imenuje učbenik. Vsaka še tako majhna dejstev in naše spoznanje, ki smo jo prešpricali z našim prehitevanjem se nam kasneje pokaže kot velik primanjkljaj in se moramo ponovno vrniti na začetek.
Sama sem po pol leta predelovanja nekje na sredini in me je ob zavedanju resnic večkrat kar spreletelo, ko sem se v nekem drugem trenutku zavedala dejstev iz knjige, ki so zgolj resnica-življenje.
Knjiga s posebnim namenom pristane v vaših rokah. Tudi to je del sporočila. Smo ljudje , ki na duhovnost in zakone življenja gledamo globje. Smo ljudje, ki želimo čutiti svojo dušo.
Žal so to stvari, ki jih moraš doživeti in se na tem forumu bolj težko pogovarjamo o tem. Verjetno me razumejo vsi, ki skočijo tudi na forum duhovnost.
Smo v času, ko smo se začeli duhovno prebujati. Že samo doživetje popolne spokojne sproščenosti in sreče, ki jo takole z besedami ne znam opisati, me vleče v popolno predelavo knige.
srečno
Forum je zaprt za komentiranje.