Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Soda bikarbona: da/ne?

Soda bikarbona: da/ne?

Zdravo,

zanima me kaj menite o jemanju sode bikarbone ob želodčnih težavah? Kakšne izkušnje imate kaj?

Hvala

CE bi rada dobila gastritis in kako ranico kr veselo na delo…sode se izogni v velikem loku!!!ce si iz Lj. pojdi na glavno trznico,tam bo Pehta,ki prodaja rastlince in ji povej,kaj te muci pa ti bo dala rozco…

ti pa že dolgo nisi bil v lj? pehte ni več, so jo butasti predpisi odnesli.

Delam v bolnišnici in pri nas se uporablja 1g sode bikarbone 2-3x dnevno kot antacid. Dolgotrajno pa je rešitev le primerna prehrana.

Pitje gline..pogooglaj

Jaz sicer nimam svoje izkušnje, ampak kolkor sem brala, ena kratka kura (npr. en teden) ne more škodit, prej koristi.
Bi si pa pripravila tako, da bi v limonado (brez cukra) dala pol žličke sode in spila na tešče.

Že od nekdaj vem, če te muči slabost, se v kozarcu vode stopi žlička sode bikarbone in limone. Napitek se popije in takoj odleže, ali pa z lahkoto povračaš.

Zanima me, kako pa ugotoviti če imamo preveč ali premalo želodčne kisline? Sem že večkrat prebrala, da lahko imamo želodčne težave tudi zaradi premalo kisline….

Včasih, če so težave, brez problema. Pomaga in ne škoduje ob takem jemanju.

Enostaven poizkus. Ob težavah, popij par požirkov mleka. Če bo boljše, imaš preveč kisline. Če bo slabše, premalo.

Brez gastro ne bos ugotovila!!”recepti” z mlekom itd…so lari-fari..pocakaj do gastro in takrat ukrepaj…

Brez gastro ne bos ugotovila!!”recepti” z mlekom itd…so lari-fari..pocakaj do gastro in takrat ukrepaj…[/quote]

Imam premalo kisline. Enkrat sem hotela ublažiti težave z mlekom (nisem še vedela, kaj je). Bilo je 3x slabše. Kasneje me je zdravnik poslal na preiskave in izkazalo se je, da imam premalo kisline.
Mleko je pokazatelj.

NE!!!! Jaz imam pogoste težave z želodcem in glede na vso reklamo glede sode…pa ja de…tako sem si pokvarila vse skupaj, da sem potrebovala več mesecev da sem prišla spet na koliko toliko normalno stanje.

Brez gastro ne bos ugotovila!!”recepti” z mlekom itd…so lari-fari..pocakaj do gastro in takrat ukrepaj…[/quote]

Imam premalo kisline. Enkrat sem hotela ublažiti težave z mlekom (nisem še vedela, kaj je). Bilo je 3x slabše. Kasneje me je zdravnik poslal na preiskave in izkazalo se je, da imam premalo kisline.
Mleko je pokazatelj.[/quote]

No imam premalo kisline pa mi mleko nobenih tezav ne-povzroca,kaj pa sedaj?mleko se pri vseh zelodcnih tezava odsvetuje…brez gastr je vse skupaj natolcevanje v prazno in ja ljudje smo si razlicni,tako da to z mlekom ne drzi vode…

NE!!!! Jaz imam pogoste težave z želodcem in glede na vso reklamo glede sode…pa ja de…tako sem si pokvarila vse skupaj, da sem potrebovala več mesecev da sem prišla spet na koliko toliko normalno stanje.[/quote]

Seveda,da soda prej skoduje,kot pa zdravi…samo nekaterim ni jasno,kaj je akutna muka in kaj je kronicna muka…soda je katastrofa za zelodec!!

Imam preveč kisline. Če nimam ničesar drugega, popijem 2-3 požirke mleka. Vedno pomaga.

Zelišča na tržnici se še vedno prodajajo. Prejšni teden sem videla stojnico

In avtorica. glede sode bikarbone. Izogni se je v velikem loku. Jemlješ jo lahko samo, če imaš probleme s želodčno kislino, pa še to ne skoz v nedogled in celo življenje. Samo dokler problemi z želodčno kislino ne minejo, pa še to ne dlje kot 3 tedne

Zelišča na tržnici se še vedno prodajajo. Prejšni teden sem videla stojnico

In avtorica. glede sode bikarbone. Izogni se je v velikem loku. Jemlješ jo lahko samo, če imaš probleme s želodčno kislino, pa še to ne skoz v nedogled in celo življenje. Samo dokler problemi z želodčno kislino ne minejo, pa še to ne dlje kot 3 tedne[/quote]

In da smo si na jasnem. Soda bikarbona pomaga, če imaš PREVEČ želodčne kisline

Ravno včeraj sem govorila s prodajalko, ki dela v trgovini Biotopic in sem jo povprašala glede sode bikarbone. Rekla mi je, da velikim ljudem pomaga in da uživanje sode nima nobenih stranskih učinkov. Tudi terapevtka iz bioresonance mi je odgovorila isto. Res je, da eni ljudje vrsto let uživajo sodo in nimajo nikakršnih problemov, drugi pa…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close