Spet ta Mercator!
Mercator, danes dopoldan. Naberem nekaj drobnarij, med njimi tudi orehovo potico, ki je bila znižana za 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Pridem k blagajni. Blagajničarka prijazna. Vpraša me, če želim koristiti popust, ki velja menda še dva dni. Ker zaradi slabih izkušenj z Mercatorjem poredko zahajam tja, sem pritrdila, čeprav niti nisem vedela o kakšnem popustu govori. Potem mi pove, da je popust na en izdelek. Ok, naj bo, odločim se za potico.
Dobim račun, ki je krepko presegel moja pričakovanja. Pogledam in vidim, da mi je potico računala po polni ceni ter potem nanjo upoštevala tisti popust, ki mi ga je ponudila in za katerega sploh nisem vedela od kot je in zakaj.
Nič ji ni bilo jasno, potem pa le ugotovi, da mi je upoštevala popust, ki mi ga je ponudila, rednega znižanja pa ne. Torej sem s popustom, ki mi ga je ponudila, plačala za potico več kot bi, če njenega popusta ne bi sprejela.
Pove, da mi bo vrnila denar in pokliče šefico Ireno, da bo zadevo uredila. Pa pride namrščena, arogantna in zvišena oseba in me nahruli, češ, da je to moja krivda, da bi jaz morala vedeti, da se v tem primeru znižanje ne bo upoštevalo, da to na kuponu piš (halo, jaz nisem imela kupona), da bi morala biti bolj pazljiva (pazljiva na kaj) itd itd.
Prvič, nisem imela kupona, nisem mogla vedeti kaj na njem piše. Drugič, blagajničarka bi me lahko opozorila, da v tem primeru popust ne velja. Tretjič mi popusta sploh ni treba ponujat, če nisem imela kupona.
Gremo naprej. Blagajničarka mi je pripravljena denar vrniti, šefica pa je vzrojila. Kako mi bo ona denar vrnila, da ga lahko vrne samo iz lastnega žepa. Takrat pa je prekipelo tudi meni. Pograbila sem potico, jo pomolila šefici Ireni pod nos, povedala, da me je tek itak minil, da potico vračam, ona pa mi naj vrne denar. Pa se je še kar naprej širokoustila v smislu, kako sem sama kriva in bla bla bla.
Ponavljam, prišla sem brez kupona, želela sem samo opraviti nakup, zakaj za vraga mi ponuja nek popust, s katerim potem plačam več? Prepričana sem ,da takšna navodila prihajajo od zgoraj od takšnih in drugačnih Iren.
Pa sem ji rekla, da bi lahko bila malo bolj prijazna, pa je rekla, da to ne gre (!). Pa sem ji rekla, da še kako gre, samo pravi človek mora biti na pravem mestu ter da bo pri njih očitno treba izvesti nekaj sprememb. Takrat je utihnila in postala čudežno prijazna.
Zdaj mi je Mercatorja resnično dovolj. Pred kratkim sem pri njih kupila škarje za rezanje grmovja. Pa mi doma pri prvem delu odpade vzmet. In škarje so zanič. Grem v Mercator in kaj vidim? Prodajajo cel kup škarij brez vzmeti. Meni nič tebi nič prodajajo neuporabno stvar.
Jaz sem z njimi opravila, ne morem na vsakem koraku prežati, da mi ne bodo česa izmaknili.
Zbogom, Mercator in več sreče prihodnjič!
Kupona nisi mogla imeti, ker v fizični obliki ne obstaja, nategnila te je pa blagajničarka v štartu. Če je izdelek v akciji, preko sistema popusta sploh ne spusti in madam je to videla takoj, ko je potico potegnila preko skenerja. Ali je bila vodja res taka, kot ti opisuješ, je pa tudi vprašanje.
P.S. Drugače pa, jaz v trgovino, kjer me enkrat fest….., ne vstopim več. Če imaš z njimi slabe izkušnje, zakaj potem še vedno hodiš k njim?
P.S. 1: Si škarje vrnila in povedala, da prodajajo škart robo?
Jaz sem včeraj domov iz trgovine prinesla plesniv sir (pa ne mislim na plemenito plesen). Nisem ga nesla nazaj, ampak zaupala pa tem trgovcem ne bom popolnoma nič več. Po drugi strani pa trgovine kar rastejo in rastejo (npr. en ogromen Hofer zraven Mercatorja na Slovenčevi). Tako da lahko pričakujemo v borbi za dobiček še več fint pri vseh trgovcih. :-((
Ne v Mercatorju, ne kje drugje.
Mislim, da je šlo pri tebi samo za nesporazum.Iz muhe delaš slona.
Misliš, da je prodajalkam fino, ko so kar naprej ene akcije in popusti? Vsak dan je drugače in povem ti, isto ne dohajajo, kot ti ne.Zato ne bodi nestrpna .[/quote]
Ja, se strinjam.
Blagajnicarka je v bistvu dobronamerno ponudila popust in popust je na katerikoli izdelek, ki ni v akciji.
Potico je avtomaticno racunalo po polni ceni, ker je bil za njo zajtevan popust s Pika kartice.
Zal nesporazum in niso trgovke krive za zmesnjavo s popusti in akcijami in kuponi.
Je bil pa odnos poslovodje zelo nesramen. Verjetno odraz tvojega skakanja v luft in vseh ostalih strank. Ni prav, da se je tako obnasala do tebe, trgovec mora znati marsikaj speljati diplomatsko in prijazno.
Ampak v koncni fazi, kaj pa ves, kaj se cloveku dogaja se poleg sluzbe in danes nam zivljenje ni kaj naklonjeno…
Kuponov že nekaj časa ni več. Ampak ti avtomatsko ‘odpikajo’ en 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust na kartico.
Če ne ‘prime’, ga gladko vrneš in čao!
Se je pa meni tudi Mercator zasral. Ne grem več k njim. Mandarine naj si vtaknejo v…… kontejner!
Prav tako izdelke pred koncem roka znižajo za 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} :-))))! (prej za 50 ali celo 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})
Pri nas se vse valja po hladilnikih, policah in košarah – HVALA ljudem, da ne kupijo in da drugi tudi tako mislijo. Naj gre pa v odpad!!
Isti klinac je TUŠ! Akcija -11{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, bum akcija, kupon -25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…. pol pa prideš na blagajno: “Ja, to pa ne velja za za to in to, pa ne velja za slovenske kmetske klobase….. pa ne velja za NIČ!!
Drugih trgovcev pa ne spremljam, ker jih ni v moji bližini. Da se bom pa jaz pelala po eno pašteto in kurji bedrc 30 km .-))))), tok pa še nism prizadeta!
Jim pa očitno kuzla v rit skače! Oz. Mercator so ZAJEBALI NAŠI, KER SO GA PRODALI!!!!!!!! Komu ni jasno, da bo zdaj čefur postavljačl svoja pravila??
BANDA PRITLEHNA NESPOSOBNA!! VSA KOMPLET 25-LETNA!! Z ljubkim prezidentom na čelu!!
Kdo pa naj bi po tvoje bil, morda Sanolabor ali kakšna mehanična delavnica, trgovina Mercator, zaposleni v tej trgovini in po tvoje je kriv kdo, tudi jst ne prestopim več praga te trgovine, že mnogokrat doživeto roba v akciji vzameš, na blagajni pa, joj to je bilo do včeraj smo pozabil umaknit napis za akcijo, boli mene ku… kaj ste vi pozabili, piše akcija in hočem kupiti v akciji!
Pozdravljeni,
Zelo nam je žal za to negativno izkušnjo, za kar se vam opravičujemo. Pritožbe strank resno obravnavamo, zato nam prosim sporočite na urednistvo@mercator.si v kateri prodajalni se je to zgodilo, da preverimo in urgiramo.
Je pa mehanika pikinega popusta res taka, da se 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust vedno odšteje od redne cene izbranega izdelka.
Hvala in lep pozdrav,
Spletno uredništvo Mercator
A še to? FINO?? Pa nehajte že enkrat trajbat, kako prodajalke trpijo!
So na toplem, na varnem. Še nobene nisem videla z jezikom do tal!
BLAGAJNA je zdaj v vprašanju!! Če imajo poštimano (vse vodeno računalniško) potem vse laufa!
Nima prodajalka resnično nič s tem! Ona samo ‘pipka’. In res ni kriva, če neki ne potegne!
V našem Mercatorju je bila (žakelj) čebula znižana na 80 centov, ker so jo očitno zajeeebali v skladišču. Je že klila in nekaj plasnivih je bilo umes. Vzamem žakelj…….. glej no glej….. cena stara!
Jaz sem že zverzirana (upam, itak me pa še nategnejo) opozorim takoj in? Ja štala. Vrsta za mano, grem kazat ker žakelj sem vzela pa kaj piše…. pa so ženskice uštimale. Sem pa garant, da se je par kupcev pred mano zajeebalo!
Pa ne mi zdele MERCATOR težit, ker ne bom izdala, ker so ženske pri nas čist okej!! Oz. nesrečne!
Kak ste jim baje težili s temi frfotavkami, ki si jih dobil – za fantke ali punčke……….. živ smeh!!
Še enkrat pa poudarjam!! Za vse to so krivi kravatarji pri koritu, ki so prodali paradnega konja!
In Čefur (z veliko začetnico) ima prav, da postavlja svoja pravila!
Adijo, smo zmenjeni!
“Še enkrat pa poudarjam!! Za vse to so krivi kravatarji pri koritu, ki so prodali paradnega konja!
In ****** (z veliko začetnico) ima prav, da postavlja svoja pravila!
Adijo, smo zmenjeni!”
Ne bluzi, v Mercatorju so še vedno zaposleni Slovenci, in ga vodijo Slovenci. Če bi Hrvat vedel za to, mi je žal, da ne, ga vrtijo okoli prsta z netočnimi podatki bi zmetal vse ven iz pisarn, ker so popolnoma nesposobni. Celotna zgodba je zgodba nesposobnih Slovencev. Torej nateguje vas lastni narod in ne tuji lastnik.
Mene je prodajalka še vedno opozorila, če ni bilo s popustom tako, kot sem si zamislila, tako da tukaj imam dobre izkušnje.
Je pa res, da zelo radi “pozabijo” umaknit obvestila za akcijo. To so me pa naučili, da je treba vedno datume preverit. In če najdem kaj, kar je že poteklo, ali kar se bo morda začelo šele naslednji dan (ja, se zgodi), poberem napise in predam prvi trgovki, ki jo srečam.
Pozdravljeni,
Zelo nam je žal za to negativno izkušnjo, za kar se vam opravičujemo. Pritožbe strank resno obravnavamo, zato nam prosim sporočite na urednistvo@mercator.si v kateri prodajalni se je to zgodilo, da preverimo in urgiramo.
Je pa mehanika pikinega popusta res taka, da se 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust vedno odšteje od redne cene izbranega izdelka.
Hvala in lep pozdrav,
Spletno uredništvo Mercator[/quote]
Avtorica, ne jih izdat!!! Ti ne boš imel nič od tega, one pa bodo ob zaslužek!
K bi ti Mecatori vsaj obljubil en pršut :-)!
Res ej, s temi akcijami, če nisi previden se tako nategneš, da glava boli, tako v Mercatorju kot v Intersparu, recimo. Na blagajni so pa itak izgubljene študentke in zadnje čase opažam tudi študente, ki so zgolj po nesreči prišli na blagajno.
Vse kar bi morali narediti je to, da bi morali skenslat DROBNI TISK in to bi morali sprejeti dobesedno z ustavo. Vsak droben tisk bi moral bit kaznjiv. Isto je z avtomobili, samo 200e recimo za en avto prve klase na mesec. Pol pa prebereš v drobnem tisku. da moreš položit ene 10 jurjev gotovine v štartu.
Dragi Mercator,
ko takole vestno spremljate po forumih, dajte še malo uredit zadeve, čez katere se stranke pritožujemo na forumih!
In sicer :
1. Od kar ste te kupone prenesli na kartice, imamo stranke samo 1x popust! Prej smo dobili 2 kupona, enega za petek in enega za soboto! Prikrajšali ste nas za en popust po naši izbiri.
Pa še prej smo lahko koristili kupon na izdelek, ki je bil v akciji, zdaj ne. Ok, razumem, ampak tako ste nas navadili in zdaj se jezimo! Pa še v trgovinah je sama zmeda!
Lahko bi potem vsaj na tem enem kuponu dali višji popust, vsaj 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!
2. Roba po manjših, a ne nekih majhnih Mercatorjih je zanič, slaba in slaba izbira! Osnovnih stvari ni!
Sadje in zelenjava katastrofa, tudi v hipermarketih opažam slabšo kvaliteto kot je bila prej, a se vsaj da še kaj izbrat, v marketih pa komaj kaj izbereš, v manjših prodajalnah pa bolje da sploh ne kupuješ sadja in zelenjave!
Ukrepajte!
Prej sem hodila v Mercator izključno samo zaradi sadja in zelenjave, ki je bilo v Hoferju zanič, zdaj pa včasih rajši kupim hoferjevo umetno kumaro kakor pa kumaro pri vas, ker jo pol stran vržem!
Tako da, če že berete forume in špijunirate, kaj se v kateri poslovalnici dogaja, dajte še malo mnenje upoštevat in popavite zadeve!
če že Mercator bere to temo: sem dolgoletna stranka,ki pa jo vedno bolj moti poplava izdelkov bivše JUge. Živim v Sloveniji in želim kupiti stvari iz Sloveniije, imamo še vedno dovolj prehranske industrije. Višek je bil, ko je hipermarket kar naenkrat imel skoraj vse “sveže” pecivo iz Srbije!!!! Mamamia!! Pa ja imamo dovolj pekarskih podjetij. pecivo v Šparu mi ni všeč, prav tako ne Kranjski kolaček. Všeč so mi stvari Mlinotesta, Žita, Peciva… Pa Blejske kremšnite iz Hoferja. To je sicer primer samo za pecivo, ampak pri večini izdelkov dajejo v ospredje Hrvaške izdelke.
Kak te, kakšna zmeda? Prej je bila zmeda. Ena mama je tiščala petkov kupov v soboto, drugi ata pa sobotnega v petek. Pa prodajalke so imele teh kuponov in jih delila svojim ljubljencem.
Pa je blagajničarka uturila TRI kupone eni dohtarci, k je že tak polna keša…..eni materi, ki je prišla po riž pa nič.
Zdaj je pošteno! Dobiš popust za en izdelek (lahko za cel komplet mleka). Lahk pa flaško ruma, ker npr. TUŠ je zajeeban in ne da popusta na alko.
Kakšne želje imaš še? Ajaaaa, popust 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? Noooo, s tem se pa fsi strinjamo. 🙂
Kak te, kakšna zmeda? Prej je bila zmeda. Ena mama je tiščala petkov kupov v soboto, drugi ata pa sobotnega v petek. Pa prodajalke so imele teh kuponov in jih delila svojim ljubljencem.
Pa je blagajničarka uturila TRI kupone eni dohtarci, k je že tak polna keša…..eni materi, ki je prišla po riž pa nič.
Zdaj je pošteno! Dobiš popust za en izdelek (lahko za cel komplet mleka). Lahk pa flaško ruma, ker npr. TUŠ je zajeeban in ne da popusta na alko.
Kakšne želje imaš še? Ajaaaa, popust 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? Noooo, s tem se pa fsi strinjamo. :)[/quote]
Ja, to se je tudi meni enkrat zgodilo. So kar hodili eni ljudje po brošure s kuponi na Informacije in so jih dobivali po tri komade. Pa sem še jaz prosila, pa sem komaj uspela dobiti enega. Tako da mi je sedanji sistem kupona na kartici všeč.
Forum je zaprt za komentiranje.