Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Evo, recept za dobre vaflje:

Evo, recept za dobre vaflje:

Ker je šla tema že zelo spodaj in sem šele sedaj videla, da me ene prosite za recept za vaflje, sem naredila kar novo temo, mogoče ga bo še katera preizkusila.

Evo punce:

125g masla ali margarine
30g sladkorja
100g moke
4 kom jajca
1 kom vanili sladkor
5 žlic sladke smetane
rumenjake, sladkor in maslo dobro penasto umešamo, nato dodamo sladko smetano in moko. Posebej stepemo sneg iz beljakov in ga zelo narahlo vmešamo.

Pekač za vaflje segrej, jaz imam na največji temperaturi, ko se začne kaditi iz njega, vlij vanj testo, pri meni pride ena normalno velika zajemalka in pokrije cel pekač, zapri in peči. Vmes le poglej, če se peče lepo, malo bo dvignilo pokrov, pa je to normalno. Vlij ravno toliko, da bo do roba, čez ne sme teči, raje malo manj. No jaz si v eni skodelici stopim še malo masla in z njim vsakič predno dam peči novi vafelj polijem par kapljic po pekaču in nato spet testo…
Pod pekač dam vedno časopisni papir, ker včasih malo šprica ven, za vsak slučaj ali če mase kaj polijem… Vaflje lahko daš mirno v skrinjo na zalogo, ko se ohladijo in odtajani so kot sveži. Tile vaflji lepo hrustajo…mmm, zdaj sem ratala lačna in grem delat testo, jih bom danes še jaz naredila.

Testa je za 5 pek. Jaz imam tistega v obliki srčkov-rožice. Vaflje lahko ješ kar same, so dovolj sladki ali jih mažeš po želji. Lahko jih uporabiš tudi kot slane, testo enako, le brez sladkorja in daš sol. Jaz velikokrat iz njih naredim tudi torto. Ma idej veliko, mažeš pa vse gor kar ti paše, celo za pizzo imaš lahko osnovo.

Pa dober tek!

p.s. Če ima katera kakšno novo idejo pa le napišite, bo dobrodošla.

Kako pa je s kilami, glede na to, da jih tako obožuješ? Jaz grem samo mimo, pa se mi že pozna.

Tisti vaflji, ki jih pečejo v belgiji, so najbrž iz vzhajanega testa. Kepico testa z vključki vanilijevih grudic pritisnejo v pekaču skupaj. Testa tam ne vlivajo. Me pšrav zanima, kako se tisti delajo.

Če vmes čez dan še dobro migaš, vse to pokuriš… se nikjer nič ne pozna
*-*, vsaj meni ne.

Če se ne motim misliš tiste, ki jih lahko tudi kupimo, ki so kot piškoti kajne, trdi…kako se take dela, pa žal ne vem.

Ne ne mislim tiste.
Belgijski vafli-testo je kot kepa in se ne vliva-med pečenjem pa malo vzhaja, sladkorne grudice pa karamelizirajo, mnjami….

Meni je google našel tole stran:

Veš, saj tudi tole biskvitno testo ni tako tekoče, je zelo gosto, probaj no
*-*. Verjamem, da so bili blegijski vaflji odlični, mogoče pa le izveš recepturo in nam poročaš. Čao.

Meni je tole vrglo ven, ko sem odtipkala belgijske vaflje, sestavine skoraj enake, ne vem no, probaj, ti boš že opazila razliko in poročaj.

1. recept za belgijske vaflje:
170 g moke
25 g sladkorja v prahu
vanilijev sladkor
100 g masla
5 rumenjakov
5 beljakov
2,5 dl mleka
ščepec soli

Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo sol, presejano moko in raztopljeno maslo. Sestavine premešamo. Masi previdno vmešamo sneg beljakov. Maso vlijemo v model za peko vafljev. Pečemo 7 – 8 minut na 200 stopinjah.
Vaflje serviramo s svežimi jagodami in stepeno smetano ali vanilijevo kremo.
Potresemo z grobo mletimi lešniki in prelijemo s sladkim grehom.

Belgijski vaflji 2.

SESTAVINE
170 g moke
25 g sladkorja v prahu
vanilijev sladkor
100 g masla
5 rumenjakov
5 beljakov
2,5 dl mleka
ščepec soli

POSTOPEK
Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo sol, presejano moko in raztopljeno maslo. Sestavine premešamo. Masi previdno vmešamo sneg beljakov. Maso vlijemo v model za peko vafljev. Pečemo 7 – 8 minut na 200 stopinjah.
Vaflje serviramo s svežimi jagodami in stepeno smetano ali vanilijevo kremo.
Potresemo z grobo mletimi lešniki in prelijemo s sladkim grehom.

Ja, silvy, to bo to. Recept s kvasom. Krasno. Zainteresirane torej na lin, na basic recipe!

Aha, sem si ogledala recept, torej je kvas tisto, sem ga že prepisala in ga naredim ob priliki. Hvala!

jaz pa imam problem punce. ali katera ve,oz.je ze to poizkusila speči te vaflje?ma ,čuden recept saj je pravi
500 g moke
500 g sladkorja
250 g masla
3 jajca
2 zavitka vanilijevega sladkorja

Maslo, sladkor, vanilijev sladkor in jajca kremasto stepemo. nazadnje dodamo moko. Testo razredčimo z mlačno vodo, tako da se počasi steka z žlice (ne sme biti preredko!)
Pustimo 2-3 ure, potem pa spečemo v pekaču za vaflje.

no to je TAPRAVI recept.Zagotavljam vam ,ne bo vam žal!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close