Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek avtomehaniki na pomoč…..ali je menjava jermena res nujna?

avtomehaniki na pomoč…..ali je menjava jermena res nujna?

potrebno bi bilo menjati jermen na mojem avtu, pa nimam cvenka, zato odlašam s servisom. Kriterij prevoženih kilometrov še ni dosežen, kriterij starosti pa je presežen za dve leti. Vem, da je to igra z ognjem, saj mi ob pretrganem jermenu lahko nastane škoda za nekaj jurčkov. Ali je s kakšnim hitrim pregledom mogoče ugotoviti v kakšem stanju je jermen, saj ne bi rad menjal še čisto uporabnega jermena in plačal zanj 600 EUR (gre za Renaulta)?

HJA ČE GA NE MENJŠA TVEGAŠ DA se stvar uniči, raztrže, kar ima za posledico x kratno vrednost servisa

zakaj ne pogledaš pri popoldancih, raznih lokalnih serviserji hokkl pride menjava? materail je tam ene 200, max 300 €, in močno dvomim da m apopoldanc tam za 300 € dela….razn če ne misliš pol avta razkopat

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Mikropoškodb ni možno videti
Je pa to kar pretirana cena za menjavo jermena.

V dveh letih bi se že dalo našparati za servis, se ti ne zdi? Nihče ti ne bo dal garancije da se kar vozi b.p. Kriterij let je predpisan zato, ker se material obrabi in postara. Če imaš vsaj pol tega denarja, poišči zasebni servis, kjer stane ta reč glih pol manj. Pri mojem Renaultu je že bilo tako.

Kupi jermen na ebayu in naj ti zmontira eden,ki dela na fuš, a ne , ti bi raje na Renault servis..no pol pa plačej 600 eur

Odvisno od vrednosti avta. Moj je vreden pu-k., zato ga pač uporabljam, dokler bo šlo. Ko crkne, ga ruknem nekam za cesto, poberem tablice in čao.

men je to prvo padlo v oči….razn če ni še obični servis zravn, pa še vedno je …hmmm…no preveč

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Res je huda cena, se pa običajno pri menjavi zobatega jermena menja tudi vodna pumpa pa mislim, da vodila tudi, jst sm dal za golfa, jermen zobati in klinasti, pumpa + servis, olje filtri vse skupaj 300€

Res je huda cena, se pa običajno pri menjavi zobatega jermena menja tudi vodna pumpa pa mislim, da vodila tudi, jst sm dal za golfa, jermen zobati in klinasti, pumpa + servis, olje filtri vse skupaj 300€[/quote]
Vse skupaj sem pa menjal pri 110 000km

Za vsak avto pride menjava jermena, šponarjev, vodne pumpe z delom , okrog 200-250 €. Ne vem kje se pustite nategnit za 500,600 €…

Taka je cena, 600-700€, na uradnih servisih za renault/dacio ipd. . Menjava pa pri veliko modelih po 4 letih oziroma xy km, s tem, da te pri 4 letih niti ne opozorijo, ker vejo, da bodo zavrnjeni, pri 5 pa ponudijo 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust pri menjavi jermena. Ker je pet letna garancija potekla, me uradni servisi ne vidijo več.

Taka je cena, 600-700€, na uradnih servisih za renault/dacio ipd. . Menjava pa pri veliko modelih po 4 letih oziroma xy km, s tem, da te pri 4 letih niti ne opozorijo, ker vejo, da bodo zavrnjeni, pri 5 pa ponudijo 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust pri menjavi jermena. Ker je pet letna garancija potekla, me uradni servisi ne vidijo več.[/quote]

Sploh ni res. Menjala sem ga spomladi na uradnem Renault sevisu, original me je prišel ceneje kot fejki pri neuradnih. Če se ne motim okol 280 evrov. So mi povedali, da so ceno prilagodili neuradnim servisom, da ne ostanejo brez strank.
Aja, zraven so mi pa zastonj zamenjali se zimske gume za letne.
Tud na uradnih servisih se da dogovarjati za ceno. So pripravljeni precej spustit, samo da ostaneš pri njih.

Pa daj mir. Jernej in pumpo ti vsak mehanik menja v uri in pol.
Ti tudi ne potrebuješ originalnega jermena Renault. Isto kvalitetni jermeni so pol cenejši.
Vse to se naredi v garaži za 200 €.

Evo tu imaš jermen + pumpo + šponar za 61 € zamenja ti ga pa lahko vaški fušar, če sam ne znaš. 600€ je močno pretirana cena.

http://www.ebay.de/itm/CONTITECH-ZAHNRIEMEN-CT1045-SPANNROLLE-WASSERPUMPE-DACIA-RENAULT-1-2-16V-NEU-/201530365070?fits=Make{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3ARenault&hash=item2eec25548e:g:2wkAAOSwe7BW0CX~

Mi je dalo mislit, kako to, da ravno tisti, ki nimajo nič denarja, plačujejo najdražje. Ampak saj je logično. Človek ima dve roki, ne zna sam naredit, ne zna poiskat, ne zna zaslužit, … očitno ničesar ne zna, ali pa je len ko fuks.

Saj ti ni potrebno dati originala.
600, pretiravaš.
Daj kompatibilne ga za 200.

Ja. Zelo nevarno je in imaš lahko dosti škode.r

A res nic ne pogledate datuma teme no? V tem letu in pol je najbrz ze napraskal za servis ali pa kar nov avto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close