Kalcinacija leve rame
Po neznosnih bolečinah pred nekaj tedni, (ki so se zdaj popolnoma umirile?!) in pregledu pri ortopedu, (ki mi je diagnosticiral kalcinacijo,veliko 1,9 cm) me verjetno čaka operacija.
Zanima me, če je kdo od vas že šel skozi to preizkušnjo in koliko časa traja okrevanje.
Hvala za odgovore in lep večer!
Sestri so se bolečine po cca 3 mesecih umirile…
Operacija je skrajni ukrep, ko odpove vse ostalo.
Meni je ortoped predlagal blokade. Sva se hitro zmenila, da pri moji starosti jaz do nadaljnega ne bom prejemala blokad. Potem je predlagal zdravila – pristala sem na eno kuro, da se je umirilo vnetje, povezano s kalcinacijo. Nato pa sem šla k samoplačniškemu fizioterapevtu in počasi rešila problem. V nekaj letih se zadeva ni ponovila.
Hvala za odgovore,
Ja, ortopedu sem omenila, da bi bila bolj za terapijo z udarnimi valovi, pa je zadeva žal samo samoplačniška in v tej bolnici tega ne delajo-pa tudi privoščiti si ne morem drugega, kot javno zdravstvo (kakršnokoli že je),
Blokado sem tudi jaz dobila-po nekaj dnevih je bolečina popustila + 10 dnevni kuri z Naklofenom. Zdaj je ok, (ko bi vsaj tako ostalo, ampak kalcinacija verjetno ne izgine kar tako?),
Hja, pa limone uživam, če bo kaj pomagalo, 😉
Fizioterapija ni samoplačniška.[/quote]
Res ne, ampak kot prvo čakaš ko budala (3-6 mesevec), kot drugo, to kar plača zavarovalnica ne pomaga popolnoma nič. Udarni valovi, ki bodo edini razbili kalcinacijo, so kar lepo samoplačniški.[/quote]
3 leta nazaj sem na fizioterapijo, ki jo je plačala zavarovalnica, čakala 1 mesec (Lj). 10x sem tam imela vaje, ultrazvočno razbijanje kalcinacij in še nekaj. Po končani terapiji sem vsak dan delala vaje tudi doma. Kako leto sem občasno imela še bolečine, zdaj pa sploh ne vem več, katera rama je bila.
Greš še na kašno drugo fizioterapijo, niso vsi za vse. Iščeš dokler tebi ni dobro. A to je tako težko?
Izmed 5ih pa boš ja našla primerno. Dvigneš rit, greš osebno in tam kjer vidiš da se nekdo zate zavzame, razlaga in se potrudi kaj je zate dobro tam se naročiš. Ne pa da takoj se sprijazneš s stanjem kot je.
Zato pravim, rit dvigni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))
Fizioterapija je individualna in dober fizioterapevt že na vratih vidi pacienta, še preden ta odpre usta in se ti 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} posveti. Potem so uspehi.
Če je pa stvar tako zakomplicirana, kronična pa ti tudi pove koliko uspeha lahko pričakuješ oz kaj ti preostane.
Srečno in najdi si strokovnega terapevta, oba se morata že na vratih začutit 🙂
Greš še na kašno drugo fizioterapijo, niso vsi za vse. Iščeš dokler tebi ni dobro. A to je tako težko?
Izmed 5ih pa boš ja našla primerno. Dvigneš rit, greš osebno in tam kjer vidiš da se nekdo zate zavzame, razlaga in se potrudi kaj je zate dobro tam se naročiš. Ne pa da takoj se sprijazneš s stanjem kot je.
Fizioterapija je individualna in dober fizioterapevt že na vratih vidi pacienta, še preden ta odpre usta in se ti 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} posveti. Potem so uspehi.
Če je pa stvar tako zakomplicirana, kronična pa ti tudi pove koliko uspeha lahko pričakuješ oz kaj ti preostane.
Srečno in najdi si strokovnega terapevta, oba se morata že na vratih začutit :)[/quote]
Terapij je kar dosti, torej dosti izbire od ultrazvoka naprej…. 🙂
Srečno in najdi si strokovnega terapevta, oba se morata že na vratih začutit :)[/quote]
Terapij je kar dosti, torej dosti izbire od ultrazvoka naprej…. :)[/quote]
Ti piše na delovnem nalogu M6522?
Če je – potem pride v poštev npr SEG, UZ, TENS
En primer.
Pa niti ne poveš/ napišeš(ok tu ni potrebno, ker to ni pravi naslov za reševanje teh težav) kaj je cilj?
A je cilj samo zmanjšati bolečino? Ali je cilj izboljšati gibljivost, ali zvečati funkcijo…ali imaš že omejeno gibljivost…
Iskreno upam, da znaš povedat in vpršat ko greš kam…
Moraš vedeti cilj! 🙂
A ni logično, da je cilj prvotno stanje – se pravi brez bolečin, normalna gibljivost?[/quote]
Itak, da je, a ni to vsem jasno? ;P.
Ramo imam povsem gibljivo, “v funkciji”, bolečin (trenutno?) nimam, fizioterapijo v lokalnem zdravstvenem domu pa tudi za sabo (napotnice nimam več pri sebi), od 3 fiziotrepevtk, ki so se “ukvarjale” z mano (UZ), nobene ne bi izpostavila niti v + niti v – smislu.
Tudi sama sem imela kalcinacijo v rami. Čudi me, kako ti je ortoped kar predlagal operacijo, saj so vendar še druge možnosti prej za poskusit. Operacija se izvede, kadar nobena druga stvar oz. terapija ali zdravilo ne pomaga. Jaz sem jemala Naklofen in imela fizioterapijo z UZ. Po prvi terapiji z UZ ni bilo kaj dosti bolje, zato so me napotili še enkrat, v drugo pa je zaleglo in bolečine so izginile!
Mojemu mozu so ze dali datum za operacijo in potem je sel po drugo mnenje in mu je zdravnik kirurg rekel, da ramo se operira res v skrajnem primeru. Moz je potem imel hude bolecine in obiski zdravnika, je rekel, da je uneto, mu dal protibolecinske tablete in hkrati za zelodc, nekaj casa jih je jedel potem pa zacel ramo na polno obremenjevati, zdravnik mu tega niti pod razno ni svetoval. Sedaj je rama dobro ( jaz se seveda bojim za koliko casa in kaj bo potem). Jaz operacije torej ne bi (se).
Forum je zaprt za komentiranje.