Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakazilo večje vsote denarja

Nakazilo večje vsote denarja

Pozdravljeni!

Prijatelj mi bo v kratkem vrnil večjo vsoto denarja v gotovini (nekaj tisoč eur). Jaz bi ta denar rada položila na svoj TRR, ampak se bojim, da bi kdo to preverjal in me obdvačil (ker v tej državi je vse možno). Problem bi bil verjetno rešen, če bi mi nakazal prek svojega TRR in navedel namen “vračilo posojila”, ampak denarja na želi položiti na svoj račun (zakaj, je druga zgodba, se ne bi zdaj spuščala v to).

Kako naj to izvedeva, da bi bil razviden izvor denarja in bi me država pustila na miru? Poštna nakaznica? In, ali bi me sploh vzeli pod drobnoged, če bi sama sebi nakazala nekaj tisoč eur? S prijateljem sva sicer podpisala nek papir, na katerem piše, koliko mi dolguje in do kdaj mora vrniti – ni pa to nič notarsko overjeno, je pa njegov podpis in njegovi podatki … Bi to zadoščalo v primeru, da bi kdo preverjal izvor denarja?

Najlepša hvala za pomoč 🙂

Lp

Izvor denarja preverjajo nad 15.000€

On ne rabi polagat na svoj račun, ampak s položnico nakaže na tvoj račun in v namen napiše vračilo posojila

Iz kje si?
Za točno kolikšno vsoto denarja gre?

Zakaj pa bi bili potrebni ti podatki?

Zakaj pa bi bili potrebni ti podatki?[/quote]

Da vemo na forumu kako ti lahko pomagamo
Napiš

Zakaj pa bi bili potrebni ti podatki?[/quote]

Napiš[/quote]

Če sem iz Ljubljane in je vsota 4000 evrov, mi lahko pomagate drugače, kot če rečem, da sem iz Kranja in je vsota 7000 evrov?

Mislim, smešno..

ne se zajebavati s FURS – baksus kot si, te bodo zihr zažili
naj da denar meni, pa si ga bom sam nakazal na svoj TRR ☺

Napiš[/quote]

Če sem iz Ljubljane in je vsota 4000 evrov, mi lahko pomagate drugače, kot če rečem, da sem iz Kranja in je vsota 7000 evrov?

Mislim, smešno..[/quote]

Potem pa nič ane
Bye

Nekaj tisoč evrov ni velika vsota denarja. Ne vem, zakaj bi to kdorkoli preverjal ali dodatno obdavčil. Po mojih večkratnih izkušnjah -> nihče ni niti trznil.

Edino, če te skrbi zaradi socialne podpore ali kaj podobnega. Tam pa res gledajo vsak fičnik na računu. V tem primeru pa si daj njegov denar “v nogavico” in ga sproti porabljaj za tekoče stroške.

Hvala za odgovor. Ja, no, zame je velika vsota denarja.. Verjamem pa, da objektivno gledano, ni. 🙂 Ne gre za socialno podporo ne nič, tako da mislim, da ne bo težav.

Hvala za odgovor. Ja, no, zame je velika vsota denarja.. Verjamem pa, da objektivno gledano, ni. 🙂 Ne gre za socialno podporo ne nič, tako da mislim, da ne bo težav.[/quote]

FURS ima 5 let časa, predno zastara, da prveri !!

Se mal okol govor kok dnarja bos dobila
Se bo zvedelo prek serverja tvoj ip naslov kraj bivanja ime in priimek.,,vse se da

Pa sej to dragi moj, ni delo na črno niti pranje denarja….gre za obično vračilo izposojenega denarja, ampak ne bi rada po nepotrebnem imela problemov iz kakršnega koli naslova, za skrivat pa nimam nič!!

Pa sej to dragi moj, ni delo na črno niti pranje denarja….gre za obično vračilo izposojenega denarja, ampak ne bi rada po nepotrebnem imela problemov iz kakršnega koli naslova, za skrivat pa nimam nič!![/quote]

Glede na to da se t vid das prsvasana do amena ti ni pomoci[/quote]

Ok, meni ni pomoči, tebi bi pa pomagala ena čelna

Sem prepričana 🙂

Pa lahko noč

Preberite si tole. V Sloveniji je možno, da ti obdavčijo tudi izgubo, in to za nazaj.

http://www.simic-partnerji.si/davcni-blog.html

Glede na to, da sodelujemo v velikem številu davčnih postopkov, vse davčne zavezance, še posebej tiste, ki bi lahko imeli osebni davčni pregled obveščamo, da:

– izgube pri prodaji osebnih avtomobilov,
– izgube pri prodaji delnic in
– izgube pri prodaji stanovanj,

povečujejo davčno osnovo za odmero 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka od ne napovednih dohodkov.

Enostavno povedano to pomeni, v kolikor ste pred leti kupili osebni avtomobil, delnice ali stanovanje in ste ga pozneje prodali za nižjo ceno, kot ste ga kupili, v primeru osebnega davčnega pregleda ustvarjena izguba predstavlja osebno porabo, ki povečuje davčno osnovo za odmero 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka.

Na primer, če ste leta 2007 kupili delnice NKBM za 400.000,00 EUR in ste na koncu dobili 0,00 EUR, boste od ustvarjene izgube v znesku 400.000,00 EUR, plačali davek v znesku 280.000,00 EUR.

Podobno velja tudi za izgubo pri prodaji stanovanja.

tole simic malo senzacionalistično napihuje, ker seveda ni res. kar je razvidno iz pojasnila furs.

Mislim, smešno..
[/quote]
ali še imaš ta denar? iz kje pa si?

Naj ti da denar na roke, ti pa vsake toliko nakazi na svoj racun nekaj evrov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close