Pregled pri nevrologu
Pozdravljeni,
Kako izgleda pregled pri nevrologu? Stara sem 23 let In me ze nekaj casa (nekaj mesecev) okrog (pred, med, po) menstruaciji boli glava. Ni migrena, ni tenzijski glavobol,… Boli rahlo in veckrat na dan mine, potem se pa spet pojavi. Imam namen obiskati nevrologa saj me je zares strah, da bi imela v glavi anevrizmo, tumor… Trpim za anksioznostjo tako, da upam, da je vse skupaj psiholoskega izvora..
Hvala
Ne upaj preveč na kakšne preiskave. Pa glede na to, da je vse skupaj pri tebi povezano s ciklusom, niso nobene anevrizme. nevrologi so … mah, še enkrat, ne upaj preveč na kakšno rešitev.
Evo, po večletnih konstantnih 24/7 glavobolih, se končno odločim. Dobim napotnico za nevrologa. Pridem, 2-3 vprašanja, par gibv z roko, refleksi gor in dol in tako v ene 10 minutah dignoza: “Gospa, vi imate očitne kronične migrene. Vam bom napisala napotnico za psihiatra, pa pojdite do njega, da vam predpiše antidepresive. Če vam ti ne bodo pomagali, vam bomo predpisali antiepileptike”.
Jaz jo gledam in gledam in … kaj? Ona nadaljuje: “Kaj pa bi vi radi? Mi nimam čudežne palčke, vam ne moremo pomagat. Obstajajo zdravila, vendar se ta predpisujejo le za migrene, ki se zgodijo največ 1x tedensko, vi imate kronične, zdravila so neprimerna. “
In ker nisem v prvo bila tiho in pohlevno pokimala, ne da bi vprašala, sem čez par dni domov dobila dignozo: kronične migrene brez avre + depresije + anksioznost + tesnoba + panični napadi + še nekaj, a se ne spomnim … No comment.
No, moj pregled je trajal cca 45 minut, res poglobljen, ravnotežje, stanje na eni nogi, v miže dotikanje nosu in podobno, predkloni, odkloni, ni da ni. Razgovor ves čas, nobene nesramnosti oz. tistega, kaj hodiš k meni. Šla sem zato, ker me je po padcu zaradi trka s kolesarjem non-stop, več kot pol leta, bolela glava. Poslala me je še na CT glave, tako da moja izkušnja je bila pozitivna.
Hvala za vse napotek,
tudi sama menim (pa tudi partner), da je zadeva hormonska ALI pa psihična, imam namreč težave z anksioznostjo, tesnobo in paniko. Ste me pomirili in hvala vam, bom počakala še nekaj dni, ko mine M, potem bom pa videla kako bo. Ponavadi mi je vsak mesec iznenada minil glavobol in potem sem imela mir do naslednjega cikla.
Sicer ne hodim k nevrologu zaradi glavobolov/migren, vendar sem ze leta vsako leto na pregledu … vedno traja vec kot pol ure, mezece dotikanje, pregledi odzivnosti in reakcij, hoja, stanje, se kaki dodatni testi + konkreten pogovor o preteklem letu in debata za naprej + napotnice za kake specialne preiskave (MRI in podobno) + seveda takoj datum za nov pregled in nasvet, naj ga poklicem ali posljem mail, ce se mi bo zdelo potrebno ali mi bo kaj nejasno, tako na niti slucajno ne morem reci, da je nesramen ali da me odpravi po hitrem postopku.
zakaj ne bi bila migrena, če jo imaš okrog ciklusa..
drugače pa sem tudi jaz, tako kot ena zgoraj, šla končno nevrologu..me sicer glava boli že od srednje šole, pač sem bila mnenja migrena, ampak zadnje leto dve pa so glavobili skoraj vsak teden po par dni, dosti močnejši.. v bistvu se mi zdi, da me glava boli non stop..
nevrolog je tudi nekaj na hitro pogledal in na vsak način vztrajal, da to ni migrena, ampak kronični tenzisjki glavobol in mi ni hotel predpisat zdravil za migreno, ker kako mi ne bodo pomagala v primeru tenzijskega..
nimam tipične avre, drugače pa vse znake migrene, slabost(bruham sicer ne), moti me svetloba, močni vonji, grozno zeham dan pred tem, ko dobim glavobol, občasno imam motnje vida in obrazno bolečino, pred glavobolom..
ni me hotel poslat ne na slikanja, ne zdravl predpisat, po njegovo samo stres stres..bolj mu jaz pravim, da nimam ekstra stresnega življenja in da imam dokaj močne bolečine skoraj vsak teden, bolj on meni, da naj se sprostim, kako spim itd…spim super..po njegovo sem premlada za zdravila (sem 38) in da zdravila škodijo..OK, močni glavoboli vsak teden pa ne..
vse kar je ukrepal, je kontrola čez pol leta..jaz pa brez vsega..občasno mi pomaga nalgesin, 2 naenkrat..ostalo pač pretrpim..
Ne moreš tvojega pregleda primerjat z običajnim nevro pregledom. Ti imaš najbrž neko kronično bolezen in vsako leto preverjajo morebiten napredek/izboljsanje bolezni.
Pri bolniku z MS ali EPI nevrolog točno ve, kaj mora pregledati, pri bolniku z glavoboli je pa en kup moznosti, od kod glavobol izvira. In nevrolog pač presodi, katere preiskave so potrebne.
Meni se zdi, da migrene nimam. Nikoli je se nisem imela, ce smartram pod migreno hud glavobol (ima vcasih partner) in mu pomagata 2 nalgesina in lezanje v temi. Mene glava ne boli hudo ampak cisto na rahlo na zadnji strani glave..sploh ne potrebujem protibolecinske tablete. Vcasih se pa razboli in pride do tenzijskega… Veckrat na dan mi ta glavobol tudi mine, se spet pojavi, vcasih zaboli ce glavo obrnem… Torej zelo cudno. Malo bom se pocakala, da vidim ali z ciklom glavobol izgine ali ne… Predvsem je zelo motoce, vse stvari lahko normalo opravljam.. Me pa vseeno skrbi, da ni kaj skritega ga vsem tem. 😐
Ne moreš tvojega pregleda primerjat z običajnim nevro pregledom. Ti imaš najbrž neko kronično bolezen in vsako leto preverjajo morebiten napredek/izboljsanje bolezni.
Pri bolniku z MS ali EPI nevrolog točno ve, kaj mora pregledati, pri bolniku z glavoboli je pa en kup moznosti, od kod glavobol izvira. In nevrolog pač presodi, katere preiskave so potrebne.[/quote]
Vem, da so za razlicna stanja razlicni pregledi, moj post je letel bolj na vesdaa, da te nevrolog odpravi v 10 minutah….
Pri bolniku z MS ali EPI nevrolog točno ve, kaj mora pregledati, pri bolniku z glavoboli je pa en kup moznosti, od kod glavobol izvira. In nevrolog pač presodi, katere preiskave so potrebne.[/quote]
Vem, da so za razlicna stanja razlicni pregledi, moj post je letel bolj na vesdaa, da te nevrolog odpravi v 10 minutah….[/quote]
Vem, tudi moj ni trajal dosti dlje. Tam sem bila zaradi večmesečne konstantne vrtoglavice, ki bi lahko imela tudi nevrološki Izvor. Deležna sem bila osnovnega nevro pregleda, ker je bilo to ok, je bila stvar zaključena po hitrem postopku. Napotnico za MR glave mi je napisal ORL, ki se je zelo čudil, da tega ni storil že nevrolog.
Vem, da so za razlicna stanja razlicni pregledi, moj post je letel bolj na vesdaa, da te nevrolog odpravi v 10 minutah….[/quote]
Vem, tudi moj ni trajal dosti dlje. Tam sem bila zaradi večmesečne konstantne vrtoglavice, ki bi lahko imela tudi nevrološki Izvor. Deležna sem bila osnovnega nevro pregleda, ker je bilo to ok, je bila stvar zaključena po hitrem postopku. Napotnico za MR glave mi je napisal ORL, ki se je zelo čudil, da tega ni storil že nevrolog.[/quote]
in ta nevrološki pregled je bolj tako tako..ker če tega ne daš skozi, oziroma je kaj narobe, potem mora pa bit res nekaj že ornk narobe s tabo..tudi meni, po skoraj enoletnem glavobolu, ,ki se je pojavljal skoraj vsak teden, ni hotel dati napotnice za MRI, ker je bil nevrološki pregled BP…kar nekaj,
Forum je zaprt za komentiranje.