Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slovenke naj bi imele vsaj pet otrok? pa še enega pamža ne zmorejo obvladati!

Slovenke naj bi imele vsaj pet otrok? pa še enega pamža ne zmorejo obvladati!

Doma sem iz zelo simpaticnega turisticnega kraja v Sloveniji. V samem kraju imamo vec trgovin in redno hodim po specerijo v “nas Merkator”, v katerega pa hodijo tudi ljudje iz okoliskih vasi, ki v svojem kraju nimajo trgovin ali pa so manjse.
Ko sem v svoj avto zlagala moj nakup, je mimo mene prisla gospa srednjih let, ki je malo drugacne zunanjosti, kot ostali “popolni” obicajni ljudje. Na klopci pred trgovino je sedel mulc z dvema pamzema. Mulc, ne vem, ce je bil foter (verjetno), je bil zelo (pre)mlad za to vlogo, pamza pa sta bila deklica in decek stara kakih 4 in 6 let. Deklica je na glas pokomentirala mimohod omenjene gospe GLEJ KAKSNA JE. Foter-mulc, ni rekel nic, vsi trije pa so buljili v gospo, kako leze v avto, dokler so imeli kaj videti. Ko je gospa sedla v avto, so kraljevsko vstali iz klopce in v svoji vzviseni popolnosti odsli iz prizorisca. Vse skupaj se mi je zdelo popolnoma bolano, saj je gospa slisala komentar pamzevke in mozu, ki je prav tako zlagal v avto stvari rekla, GLEJ, ENI SPET BULIJO, KOT DA SEM DEVETO CUDO. NE VEM KAJ BO, KO BOM SLA NA BAZEN IN OBLEKLA KOPALKE. OCITNO JE, DA SE TAKA KOT SEM, NE SMEM NIKJER POJAVITI…
Bilo mi je hudo in razmisljala sem, da se na tem forumu velikokrat omenja dejstvo, da imamo Slovenke premalo otrok.
A glede na nesposobne starse je boljse, da nekateri se teh ne bi imeli. Starsev, ki otrokom niso za vzgled ne rabi nobena drzava, niti Slovenija. In muslimanke, ki imajo cca po 8 otrok, jih imajo mogoce tudi zato, ker jih znajo vzgajati. Mogoce so ravno tako tumpaste, kot nekatere Slovenke, a dejstvo je, da se nehajte sprenevedat in pretvarjat, da bi bile Slovenke sploh kos taki vlogi. Najprej skocite cez jarek in sele nato recite hop in ne obratno, kot se dogaja na tem forumu ze od prvega posta dalje.

Koliko jih ti obvladaš?

Saj nevem kaj te je bolj prizadelo…samozavest te druge zenske ali zbadljiv komentar mulca…ali le to da te sploh nihce ni opazil 🙂

In zakaj naj bi “pamza” ( ze samo poimenovanje pove veliko o tebi) moral kdo krotit ce so pa starsi enaki? No sedaj lahko napises se da nikoli v zivljenju nisi z svojimi pamzetinami ko greste na pijacko obirala kaksne druge gospodicne 🙂

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Everyone has two eyes but no one has the same view.

P.S. Kaj imajo muslimani pa mercator z vzgojo? 😛

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Everyone has two eyes but no one has the same view.

Ja, in? Zmeraj se bodo našli osebki, ki se ne znajo obnašati in vzgajati otroke.
Hendikepirana ženska se bo tega počasi morala zavedati in vzeti primitivnost nekaterih v zakup. Žal je tako, da invalidi pogosto slišijo kakšen neprimeren stavek in doživijo, ko ljudje vanje buljijo.

Zakaj pa nisi ti stegnila jezika in očetu (mulcu, kot ga imenuješ) kakšno pikro pribila? Tule gor ti gre odlično od rok.

Zakaj misliš, da muslimanke znajo vzgajati otroke? Raje imam naše nesramne otroke, kot pa otroke, ki so vzgojeni v zavesti, da je ženska manjvredno bitje, da se nevernikom lahko laže, da ne govorim o vzgoji skrajnežev.

Jaz sem še iz tistih cajtov, ko si mulca komot usekal okoli ušes, če se ni obnašal po reglcih, ki so veljali takrat!
Ortoci “nasilja” se še dandanes obnašajo primerno, do ljudi, ki niso ravno po današnjih ?merah?.

Nic nepricakovanega. Eni pisete ze prav v MED OVER NETOVSKEM slogu. To je poseben slog, ki udari po tistih, ki hocejo in iscejo pravico in resnico.
Zagovarjajo pa vse, kar je za nekaj SE POSTENIH LJUDI, slabega in vredno obsodbe.
In od kdaj se nevzgojenega in posesivnega smrkavca ne sme vec imenovati PAMŽ?
A je tole ze tudi kaznivo, po tem, ne vem katerem zakonu, ki me v bistvu niti najmanj ne zanima?
Kljub vsem zakonom, bom rekla se tole: ce bi bila jaz doticna gospa, bi sla h klopci in otroku primazala eno posteno staro slovensko klofuto, po stari slovenski dobri navadi, ko starsi iz otrok se niso pridelali kriminalcev, tatov, narkomanov, ampak postenega cloveka. Pa danes poglejte, kaksen je (bo) vas pridelek?

Nic nepricakovanega. Eni pisete ze prav v MED OVER NETOVSKEM slogu. To je poseben slog, ki udari po tistih, ki hocejo in iscejo pravico in resnico.
Zagovarjajo pa vse, kar je za nekaj SE POSTENIH LJUDI, slabega in vredno obsodbe.
A je tole ze tudi kaznivo, po tem, ne vem katerem zakonu, ki me v bistvu niti najmanj ne zanima?
Kljub vsem zakonom, bom rekla se tole: ce bi bila jaz doticna gospa, bi sla h klopci in otroku primazala eno posteno staro slovensko klofuto, po stari slovenski dobri navadi, ko starsi iz otrok se niso pridelali kriminalcev, tatov, narkomanov, ampak postenega cloveka. Pa danes poglejte, kaksen je (bo) vas pridelek?[/quote]

Poseben slog ti je udaril ja 🙂 Beseda pamž je slabsalni pomen 🙂 Nikoli gledala Samorastnikov ali prebrala knjige? Pa starejsa od mene. Pomagam malo no…

pamž pàmž pámža m (ȁ á) pog., slabš. otrok: ta pamž je razvajen / pamžev ni imela / nezakonski pamž

Tako da mislim da niso potrebne obtozbe kako jaz pisem :))

Pa na temo pamzev je tudi ze bila debata na MOnu :))

http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=6510364

Kljub vsem zakonom? Ker je otrok rekel kaksna da je? :)) Rada bi vas videla med klepetom s svojimi babami kako obirate ena drugo :))

Kljub vsem zakonom, bom rekla se tole: ce bi bila jaz doticna gospa, bi sla h klopci in otroku primazala eno posteno staro slovensko klofuto, po stari slovenski dobri navadi, ko starsi iz otrok se niso pridelali kriminalcev, tatov, narkomanov, ampak postenega cloveka. Pa danes poglejte, kaksen je (bo) vas pridelek?[/quote]

Poseben slog ti je udaril ja 🙂 Beseda pamž je slabsalni pomen 🙂 Nikoli gledala Samorastnikov ali prebrala knjige? Pa starejsa od mene. Pomagam malo no…

pamž pàmž pámža m (ȁ á) pog., slabš. otrok: ta pamž je razvajen / pamžev ni imela / nezakonski pamž

Kljub vsem zakonom? Ker je otrok rekel kaksna da je? :)) Rada bi vas videla med klepetom s svojimi babami kako obirate ena drugo :))[/quote]

P.S. a eno posteno staro slovensko klofuto si tudi zalepite potem ko izveste vse govorice, ki so vam bile izrecene za hrbtom? :)))

In zakaj naj bi Slovenke morale imeti 5 otrok? Ne nasedajte propagandi. Se še spomnim, ko smo peli ‘Samo miljon nas še živi…’

Da je vecina slovenk in slovencev prevec v slogu kapitalizma: egoisticnih kar pomeni,da se jim ne da in se jim zdi skoda casa otroke vzgajat. Sama imam dva a zal vec naravno ni bilo mozno. Ne verjamem,da otrok kjer starsi doma ne govorijo grdo o drugih kar sam od sebe zacne z to lastnostjo. Otroci so ogledalo starsev. Posnemajo vedenje,odnos,besede. To kar si dozivela je bilo ogromno primitivno nespostovanje in se mi zdi,da jaz ne bi bila tiho ampak bi jim povedala,da je taksno misljenje in vedenje totalno nespostljivo in res velika sramota zanje. Ce kaj ne prenesem je pa to nespostovanje in vedno odprem usta ce sem mu prica pri odraslih ali otrocih. Niso in nismo vsi taksni,sklepam,da tudi ti ne. Predlagam,da drugic resujes situacijo kjer je nastala torej tam kjer je konkreten problem ker od pisanja tu..ne vem ce bo kaj konkretne koristi. Lp

Zakaj misliš, da muslimanke znajo vzgajati otroke? Raje imam naše nesramne otroke, kot pa otroke, ki so vzgojeni v zavesti, da je ženska manjvredno bitje, da se nevernikom lahko laže, da ne govorim o vzgoji skrajnežev.[/quote]
Glede na albansko mladež, ki jo videvam vsakodnevno, jih tudi oni ne znajo. Ali pa nočejo. Ali pa hočejo, da se tako obnašajo:-)) Rezultat je v vsakem primeru porazen.

Glede na naslov, sem pričakovala najmanj opis rokoborbe v trgovini, s kakšno prevrnjeno polico ali kaj podobnega. Ne pa neprimeren komentar.
Moj starejši je dostikrat kakšno tako neprimerno ven butnil, da bi se najraje vdrla v tla in še njega s sabo potegnila. In je rabil več kot eno razlago, da se je vsaj nekoliko poboljšal glede komentiranja. Pa še vedno pri 6,5 mu kdaj kakšen neprimeren komentar uide.
S klofuto se pa res ne rešuje takih komentarjev. Konec koncev je otrok samo glasno (nevljudno sicer) opisal dejstvo. Če ni fotr takoj padel v globoke razlage, pa to ne pomeni, da ni kasneje povedal, kako je prav.

Kljub vsem zakonom? Ker je otrok rekel kaksna da je? :)) Rada bi vas videla med klepetom s svojimi babami kako obirate ena drugo :))[/quote]
Dobro vem, kaksna je vsebina Samorastnikov in ne bodi naivna, da sem besedo PAMŽ uporabila nevedoma.
Moj komentar je pa tak, da otroci, ki se obnasajo slabsalno in negativno, povsem pravicno ZASLUZIJO slabsalno in negativno oznako. Pravi pomen besede PAMŽ pomeni, da otrok odrasca brez oceta, da ga mati vzgaja samo, pa verjetno dan danes marsikje tudi obratno. In ne glede, da ne vem, kako je v tej druzini in kdo pravzaprav koga vzgaja, je zame taka vzgoja pomanjkljiva, kot da manjka en del, en vzgled, en starš….

P.S. a eno posteno staro slovensko klofuto si tudi zalepite potem ko izveste vse govorice, ki so vam bile izrecene za hrbtom? :)))[/quote]

Tole ni bilo ravno za hrbtom in hudo motena si, da primerjas eno situacijo z drugo. Žal.

Članek govori o tem, da ni samo mestna mularija pokvarjena (pod mestna je mišljeno ljubljanska, ker monzlji in monzlje edino LJ povezujejo z besedo mesto), ampak tudi podeželska ni nič boljša.

Kaksno dejstvo? Ce tako razmisljas potem se ne cudim ce tudi tvoj nevzgojenc take buta. Dejstvo je bilo kaksno?? Da te ni sram!! Otrok s cistim neonesnazenim umom (od starsev!) ne bo opazal in komentiral vizualnih razlik med ljudmi! Ce pa si ti polna predsodkov in primerjanj si tako naravnala tudi svojega otroka. Noben!! otrok,ki ga starsi niso onesnazili ni sposoben lastnosti zgrazanja. Noben! Delaj na sebi da resis otroka!

Dobro vem, kaksna je vsebina Samorastnikov in ne bodi naivna, da sem besedo PAMŽ uporabila nevedoma.
Moj komentar je pa tak, da otroci, ki se obnasajo slabsalno in negativno, povsem pravicno ZASLUZIJO slabsalno in negativno oznako. Pravi pomen besede PAMŽ pomeni, da otrok odrasca brez oceta, da ga mati vzgaja samo, pa verjetno dan danes marsikje tudi obratno. In ne glede, da ne vem, kako je v tej druzini in kdo pravzaprav koga vzgaja, je zame taka vzgoja pomanjkljiva, kot da manjka en del, en vzgled, en starš….

P.S. a eno posteno staro slovensko klofuto si tudi zalepite potem ko izveste vse govorice, ki so vam bile izrecene za hrbtom? :)))[/quote]

Tole ni bilo ravno za hrbtom in hudo motena si, da primerjas eno situacijo z drugo. Žal.[/quote]

Ni bilo za hrbtom pa kolikor sem razumela tudi tebi izreceno ne 🙂 Pa se se vedno vtikas 🙂 Naslednjic najdi “Cojones” in jim povej kar si mislis 🙂 Briga pa mene neko anonimno s.r.a.n.j.e za katero sploh nihce ne ve da je res :)))

Tako da… papa

Otroci recejo maraikaj. Mislim da si prevec napihnila to vse. Nasa tud marsikaj komentira pa ji povem da so ljudje razlicni da je mogoce drugacnega videza ampak cuti pa tako kot ona. Ampak to ji ne razlagam pred tistim katerega je komentirala ampak potem v miru na samem. Ob komentarju pa ne recem nic ker nocem spodbuditi se kaksne hujse besede ker pac otroci radi provocirajo. Po drugi strani se je pa na morju edina igrala z deklico z dawnovim sindromom in sploh ni opazila da bi bila drugacna le da je mislila da je toliko stara kot njena mlajsa sestrica ker se ni govorila, u bistvu je bila pa njenih let. Meni se jebzdelo lepo pa ko sva se pogovarjali zvecer je bila huda name ko sem ji rekla da je lepo da se je igrala z deklico ki ima hudo bolezen medtem ko se drugi niso… in je trdila da ni bolana da je njena prijateljica inl lustna puncka. In imela je prav. Tako da otrok ne sodit prehitro… starsev pa tudi ne.

1. Da ne ukrepas takoj
2. Da nimas dobro definiranih mej obnasanja ce tvoj otrok provocira so postavljene ali preohlapno (brez ucinkovitih sankcij) ali pa nedosledno
3. Ponosna si na otroka ker se je igral z otrokom z down.sindromom? Je to kaj? Nekaj neobicajnega? Zate nenormalnega da se je? In potem mu se razlagas da ‘hudo bolan’
Joj..saj se res ne cudim. Se enkrat se potrjuje da je otrok vedno (le) produkt svojih starsev.

Ti pa resno v temo brcaš. Še živali opazijo drugačnega. Otroci tudi. Nekje od 3 let so zabavne vaje za otroke “najdi vsiljivca”. In potem naj ne bi opazili, da ima nekdo bergle, invalidski voziček ali cigareto?! Naučiti se pač morajo, da ne komentirajo in da ne bulijo. Čeprav tega še eni odrasli ne obvladajo…

1. Da ne ukrepas takoj
2. Da nimas dobro definiranih mej obnasanja ce tvoj otrok provocira so postavljene ali preohlapno (brez ucinkovitih sankcij) ali pa nedosledno
3. Ponosna si na otroka ker se je igral z otrokom z down.sindromom? Je to kaj? Nekaj neobicajnega? Zate nenormalnega da se je? In potem mu se razlagas da ‘hudo bolan’
Joj..saj se res ne cudim. Se enkrat se potrjuje da je otrok vedno (le) produkt svojih starsev.[/quote]

Mogoče imaš prav. Ampak jaz se zavedam da otrok ni robot in končni produkt vzgoje bo viden v odrasli dobi ne pri petih letih. Na vsa njena vprašanja odgovorim in zato se veliko pogovarjava in povem ji svoje občutke in predstave in z vprašanji skušam dosežt da izrazi svoje lastne misli. Pa tudi znam zbirat bitke. Seveda bo produkt mene in svojega očeta, saj je menda najina in nič hudega ji ne bo vsaj kar se tiče srčne kulture ne.

Ti pa resno v temo brcaš. Še živali opazijo drugačnega. Otroci tudi. Nekje od 3 let so zabavne vaje za otroke “najdi vsiljivca”. In potem naj ne bi opazili, da ima nekdo bergle, invalidski voziček ali cigareto?! Naučiti se pač morajo, da ne komentirajo in da ne bulijo. Čeprav tega še eni odrasli ne obvladajo…[/quote]

Ce kdo v temo brca je to vzgojni sistem uravnilovke,ki otroke usmerja v iskanje razlicnosti (ne pa sorodnosti naprimer) in da je to zabavno? Hm,verjamem,ampak otroku je lahko zabavno se marsikaj kar mu ne pere mozganov in sili v razdvajanje. Primer: moj otrok je pri stirih letih dobil v vrtcevsko skupino temnopolto deklico. Nisem omenila barve koze. Otrok tudi ne. Omenil je le ime. In tako pol leta dokler se kure niso domislile,da bi bilo fino fajn up to date moderno da naredijo ‘ucno’ (!) tematiko o razlicnih rasah,izvoru in tako naprej. Potem je otrok prihajal domov in omenjal samo razlike kot ‘zanimivost’: ima drugacne lase (jih nimamo vsi?), ima drugacno barvo las,tam v …jedo (tudi) crve in take bedarije. So kokosi naredile kaj res koristnega ali so to deklico porinile na rob skupine kot ‘drugacno’? Ker prej ni bila ‘drugacna’. Je razlika ce rece otrok: zakaj se pa ta (op invalid) vozi v vozicku, ta moski pa ima dolge lase ipd in kot pa kot je bilo v tem primeru ‘poglej kaksna je!’ to je zgrazanje in obsojanje in to NI plod otroskega cistega uma,ki NE obsoja,tega preprosto ne zna dokler ga tega kak zloben odrasel poln predsodkov ne nauci.

1. Da ne ukrepas takoj
Joj..saj se res ne cudim. Se enkrat se potrjuje da je otrok vedno (le) produkt svojih starsev.[/quote]

Mogoče imaš prav. Ampak jaz se zavedam da otrok ni robot in končni produkt vzgoje bo viden v odrasli dobi ne pri petih letih. Na vsa njena vprašanja odgovorim in zato se veliko pogovarjava in povem ji svoje občutke in predstave in z vprašanji skušam dosežt da izrazi svoje lastne misli. Pa tudi znam zbirat bitke. Seveda bo produkt mene in svojega očeta, saj je menda najina in nič hudega ji ne bo vsaj kar se tiče srčne kulture ne.[/quote]
Clovek ‘izbira bitke’ glede na svoj sistem vrednot,ki jih zeli predati oz so mu pomembne. Tebi ‘provociranje’,ki je odklonsko in nespostljivo vedenje ocitno ni stanje potrebno vedenjske korekcije.

Psihologije otrok sploh ne poznaš.
Otrok, star štiri leta pač pove po pravici, to, kar vidi.
Noben starš ga v tem ne bo zatrl, razen, če ga bo do te mere, da si ne upa noti pisniti.

Ja, otroci so popolni, prav imaš. Čeprav si povedala drugače.
Ker govorijo resnico.
Kaj je to, cenzura mi je ime?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close