Zakaj ni nobene zavarovalnice, ki bi krila stroške zdravljenja malih živali?
Zakaj ni nobene zavarovalnice, ki bi krila stroške zdravljenja malih živali? Res mi ni jasno. Ali pa, da bi ena od že obstoječih zavarovalnic to uvedla. To bi bil za njih dodaten plus. Zdaj pa vsako zdravljenje poteka samoplačniško, ki pa je drago. Zaradi slabega finančnega stanja si tako nekateri lastniki malih živali ne morejo privoščiti, da bi svojega hišnega ljubljenčka (po)zdravili. Da ne govorim o tem, če ima žival kronično bolezen, za katero potrebuje terapijo (zdravila) do konca življenja. Zaradi tega posledično male živali trpijo. In tega ni malo. Število psov se je v zadnjih letih močno povečalo. Skoraj vsaka druga družina ima psa. Torej? Je že skrajni čas, da bi uvedli zavarovalnico, ki bi krila stroške zdravljenja malih živali? Mar ne?
Zavarovanja so, ampak krijejo le določene zadeve pod določenimi pogoji, tako da ko sem jaz šla preračunavat in gledat, kaj je npr. za psa najverjetneje, da se zgodi oz. kaj bi najverjetneje rabil, ti tega zavarovanje ne krije. Čisti nateg. Npr. premija zavarovanja je bistveno višja, če pes npr. tekmuje, se razstavlja itd., hkrati pa ne krijejo stroškov, ki npr. nastanejo ob poškodbi na treningu, tekmi, razstavi, sploh pa ne v tujini. Kronične bolezni kar pozabi, stomatološke posege npr. tudi, pa kakšne ortopedske, sploh najdražje (kakšni kolki, hrbtenica ipd.) in še polno tega. Skratka en velik nateg in stran metanje denarja.
Pa še kakšnega, glede na to, da zavarovanje praktično skoraj ničesar ne krije. Če pa že, pa krije samo “osnovo”, brez davkov, dajatev državi itd, se pravi kot bi pri cepljenju, ki stane okoli 30eur, upoštevali le ceno cepiva, ki je dejansko okoli 2eur.
Sem že zgoraj napisala, kako dejansko je. S tem, da če ne več čisto točno, kam kaj spada, dejansko misliš, kako imaš žival fino zavarovano, plačuješ, na koncu pa šok.
Pozdravljeni,
v Zavarovalnici Triglav vam nudimo zavarovanje psov. Več podrobnosti o samem zavarovanju si lahko preberete na naslednji povezavi http://www.triglav.si/zavarovanja/posamezniki/zavarovanje_zivali/zavarovanje_psov. Smo pa o tem več govorili tudi v javni tribuni na tem forumu: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=44&t=10037071&p=10037071#p10037071
Lahko pa se obrnete tudi na zavarovalnega zastopnika ali na vam najbližjo poslovalnico.
Lep pozdrav,
TO kar pravita Yo in Rok je dejansko res. Enostavno v tem ni dobička, niti rentabilnosti.
Da je zadeva rentabilna, mora biti zavarovancev veliko, škodnih primerov pa malo.
Mogoče bi šlo skozi, če bi bilo zdravstveno zavarovanje za psa obvezno. Kar za moje pojme niti ni slaba ideja, samo v praksi žal neizvedljiva.
Tako ti kot odgovornemu lastniku živali ne preostane drugega, kot da se greš lastno zdravstveno zavarovanje za psa, se pravi odpreš račun, kamor vsak mesec nakažeš vsaj 10 €, če že ne 20 €, potem pa iz tega kriješ morebitne veterinarske stroške.
No, jaz že imam vprašanje za Zavarovalnico Triglav, ker vidim, da sodelujejo, in sicer;
Na povezavi zgoraj piše:
“Vrste zavarovanj
•klasično zavarovanje – zavarovanje od 3. meseca starosti do izpolnjenega 14. leta starosti,
•vseživljenjsko zavarovanje – zavarovanje za čas od 3. meseca starosti do pogina oz. neboleče usmrtitve psa zaradi bolezni ali nezgode (prvo zavarovanje mora biti sklenjeno do 18. meseca starosti psa).”
Torej klasično zavarovanje pride v poštev le za pse, ki jih iz legla vzameš ob komaj točno zakonsko določeni starosti in samo do 14. leta starosti. OK, recimo.
Vseživljenjsko zavarovanje v bistvu enako, le da ni omejitve zgornje starosti.
Me pa zanima, kako je s psi, ki jih bi zavaroval po 18. mesecu starosti. Kajti ne kupujemo/posvajamo vsi le mladičev, komaj godnih za odvzem iz legla.
Jaz imam pri triglavu zavarovanje, skleniti je potrebno ored letom in pol, potrm je pes zavarovan za celo zivljenje. Ob poginu dobis dolocen denar /ali smrti/. Velja za bolezen in poskodbo, lahko razsiris kritje tudi na zdravkjenjenraka in maticne celice.
Mene pride 20 eur na mesec, nimam za raka razsirjeno.
Do sedaj ni bilo tezav z izplacilom, sem poslala racun in dobila denar v 10 dneh. Smo pa imeli ravnokar en vecji ortopedski posrg- no predvsem drazji in upam, da ne bo tezav.
Kot je navedeno že v vprašanju, obstajata 2 načina zavarovanja psov:
– vseživljenjski način zavarovanja, ki je namenjen zavarovanju mladih psov. Na ta način je možno zavarovati pse, ki so ob sklenitvi stari med 3 in 18 mesecev. Pri tem načinu ni zgornje omejitve starosti , do katere je možno podaljšati zavarovanje, če zavarovanje v tem obdobju ni prekinjeno, torej zavarovanje lahko podaljšujete do konca življenja psa.
– klasično zavarovanje pa je namenjeno vsem psom, ki so ob sklenitvi starejši od 18 mesecev. Razlika od vseživljenjskega zavarovanja je predvsem ta, da s tem zavarovanjem lahko psa zavarujete največ do 14. leta starosti.
Vezano na vaše vprašanje je torej za pse, ki so ob sklenitvi zavarovanja starejši od 18 mesecev, možno skleniti samo klasično zavarovanje.
Pri sklenitvi vseživljenjskega zavarovanja ali klasičnega zavarovanja s kritjem stroškov zdravljenja psov je razlika tudi v soudeležbi pri kritju stroškov zdravljenja. Zavarovanje je ugodnejše za mlajše pse, zato je tu soudeležba lastnika pri stroških vsake veterinarske storitve 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pri klasičnem zavarovanju pa 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od zneska, ki ga Zavarovalnica povrne v skladu s Posebnimi pogoji za zavarovanje kritja zdravljenja psov.
Zavarovanje Nadstandard pa dodatno krije še stroške zdravljenja s kemoterapijo, matičnimi celicami in dopolnilna zdravljenja kot so fizioterapija, akupunktura, akupresura, masaže in pridobitev drugega strokovnega mnenja. Vse te storitve so dostopne že tudi v Sloveniji in samo te krijemo. Zavarovanje ne krije stroškov nadstandardnih storitev, ki so opravljene v tujini.
Lep pozdrav,
Če še pri zobarjih, kjer je prosti cenovni trg, doplačuješ kjub zavarovanjem, verjamem, da bi žival z dodatnim plačevanjem zavarovalnici, bolje prišla skozi kot pa človek.
Dvomim, da bo kdo zavaroval kronično bolezen ali bo pa znesek zavarovanja bistveno višji.
Ne imeti živali, če nimate časa in tudi denarja.
Jaz sem tako gledala, da dobiš ob izgubi psa 1.000 eur. Se pravi, če je obrok 20 eur, potem 50 mesecev-dobra štiri leta, samo namensko varčuješ za nakup novega psa.
Odvisno je tudi od tega, kakšnega psa imaš. Če nima nobenih težav, potem je cena zavarovanja 240 eur veliko. Če enkrat na leto imaš težave, greš k veterinarju in dobiš še 30-40 eur povrnjenih, potem se že splača.
Naš je pač hiperaktiven, se mu vse sorte naredi, poreže si taco, poškoduje taco,…
Tako, da sedaj je zavarovan dve leti in ne morem reči, da mi je žal. Bo ostal kar tako zavarovan.
Popolnoma narobe računaš, kajti nihče ti za psa ne bo dal 1.000 eur, niti ti ga toliko vrednega ne priznajo, pa če je svetovni prvak ali pa če je bila že samo njegova nakupna cena višja od tega zneska.
Kar se povračila tiče si na zgornji povezavi preberi, nad katerim zneskom mora bit cena posameznega posega, da zavarovalnico sploh vpletaš + glede na sklenjeno zavarovanje, kaj ti sploh krijejo, kje in pod kakšnimi pogoji ter tudi (kar si očitno spregledala) {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lastne udeležbe.
Če štartamo iz tvojega primera, če imaš stalnega veta, ti porezano taco oskrbi za toliko, da zavarovanje sploh v poštev ne pride. Če pa plačaš nad xy zneskom, računaj glede na lastno udeležbo in kaj iz računa je sploh “njihovo”.
V bistvu nekateri dejansko ne berete drobnega tiska, se ne pozanimate nič, kaj določena zadeva pomeni ali kako?
p.s. Še vedno mi ni jasen nadstandard razen tega, kar sem že vedela, da zdravljenje v tujini ne pride v poštev, torej je to isto, kot bi jaz zavarovala diamante, ki jih seveda nimam?
Polico imam pri sebi in sem jo prebrala, na njej piše, da dobim 1.000 eur, če se psu kaj zgodi ali če umre naravne smrti. Mladič njegove pasme je od 1.200-1.500 eur- da bi ga kupila. Dobi se tudi ceneje, a nimajo vseh možnih zdravstvenih testov.
Moja soudeležba je 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, v zadnjem letu sem imela dva računa po 48 eur in sem dobila nakazilo na račun- 48-25 eur (prag) -25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}= 23,01 eur.
Resna operacija psa je 1.000 eur. In z eno tako operacijo imaš kar nekaj plačanih zavarovanj.
Tudi če je prag 100 eur, pa 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} soudeležba je 650,00 delež zavarovalnice za moje mnenje ok, glede na to, da letno plačam zavarovanja 240,00 eur.
Starejši kot je pes, več težav se pričakuje. In sama sem zadovoljna s tem zavarovanjem.
Sploh v primerjavi z drugim, ki je časovno omejen in še veliko višja soudeležba.
Forum je zaprt za komentiranje.