Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolonjski sistem in stopnja izobrazbe

Bolonjski sistem in stopnja izobrazbe

Vem, da sem za luno, ampak enostavno ne pridem do novic in ne do dnevnika. Kaj mi lahko kdo pove kaj se dogaja na področju šolstva. Ali res mislijo odvzeti stopnje izobrazbe?

Hvala in lep pozdrav

ne

Malo preglej strani Ministrstva za visoko šolstvo pa ti bo vse takoj jasno.
Visoka strokovna izobrazba = višja
Magisterij po bolonjsko = univerzitetna izobrazba po starem

Ali to torej pomeni, da ko dobiš po starem univerzitetno diplomo, je to enako kot bolonjski magisterij?

Nič ne bodo odvzeli, ker je potrebno razlikovati stopnjo in raven izobrazbe. Stopnja izobrazbe bo še vedno 7. stopnja, a glede na EU smernice bo po zakonu raven izobrazbe kot je zapisala Maja.

Res je: treba je ločevati met stopnjo izobrazbe in ravnjo izobraževanja. Kar pa se tiče 7., ali točneje VII., stopnja izobrazbe – že deset let ne obstaja več. Vmes smo imeli visoko strokovno stopnjo izobrazbe in univerzitetno stopnjo izobrazbo, zdaj imamo I. in II. stopnjo izobrazbe. Torej, stopnje izobrazbe ne bodo nikomur jemali.

hm

Nekaj uradnih odgovorov:

Stopnje se res nikomur ne bodo odvzemale, se bo pa poenotila višja in visoka strokovna izobrazba v višjo in štiri semestri po moje niso enakovredni sedmim, kot jih tukaj enotite.

Višja strokovna izobrazba bo na ravni 6/1, visoka strokovna pa na ravni 6/2. Torej se ne bosta poenotili.

Visokošolski strokovni do sedaj ni bil na 6 stopnji, kot je navedeno v tabeli, ki jo je priložila KaLa, se pravi, da dejansko bo padlo na stopnjo nižje? Prav tako univerzitetni? Univ in visokošolski pa tudi ne moreta biti vrednotena isto na 6/2?
Meni ni nič več jasno. Kakorkoli že, sprejeti bomo morali kar se bo odločilo na vrhu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close