Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdravniški pregled pred zaposlitvijo

Zdravniški pregled pred zaposlitvijo

Ko opraviš vse tiste silne preglede, kako dobiš izvide, v zaprtem pismu? Ali jih lahko vidiš ti pred delodajalcem? Kako gre to?

Če ima delodajalec pogodbo z ZD, da ti samo prideš in nič ne plačaš, potem mu jih ponavadi kar pošljejo po pošti, lahko pa težiš v firmi, da ti jih pokažejo, konec koncev so to tvoji osebni podatki.

Kakšne manjše firmice pa imajo sistem “tu imaš obrazec, pojdi k enemu zdravniku, opravi pregled, plačaj, prinesi račun in ti povrnemo ob prvi plači”, potem pa zdravnike boli đ…, kdo ti je delodajalec, izvid dobiš v roke in ga sam neseš delodajalcu (oz.narediš z njim, kar hočeš)

Aha, moj primer je drugi. Koliko pa to stane približno? A kdo ve?

pa kaki izvidi?????

delodajalec dobi od zdravnika obvestilo:

Kandidat je sposoben za delo / nesposoben za delo / omejeno sposoben za delo

ti pa dobiš na dom še mogoče laboratorijski izvid, kaj drugega pa res ne

Povprašaj pri medicinah dela v ZD (pred leti je osnovni pregled koštal ok. 100€ + DDV) in privatnikih z ustrezno koncesijo (tam zna biti ceneje in manj birokratsko zategnjeno).

Prej sem pozabil še to. Tisto, kar dobi delodajalec, je pravzaprav izjava v stilu “Janez Novak je primeren/ni primeren za poklic X v podjetju Y + morebitne opombe”. Konkretne izvide posameznih pregledov pa ponavadi ZD hranijo pri sebi, mislim, da jih morajo ok. 5 let.

Hvala lepa in lep dan!

Na napotnico delodajalc napise, kaj bos delal, s kako opremo/stroji, kake so posebne zahtevek (npr.oster vid, brez alergij…), kdaj in kako je bila narejena ocena tveganja tega delovnega mesta … in dobi nazaj vrnjeno, ali si sposoben / sposoben z omejitvijo / nesposoben za tisto tocno doloceno delovno mesto.
Nic drugega.

Izvide dobi tvoj osebni zdravnik. Če je pa kaj narobe s tabo, ti jih pa pošljejo na dom, da se oglasiš pri zdravniku. Drugače jih pa ne dobiš osebno na dom.

Zdravniški pregled sem pred pol leta plačal 130€,s slikanjem pljuč,zaradi narave dela.Izvide sem dobil po pošti in jih predložil delodajalcu.

Zdravniške preglede v ZD milijonkrat bolje opravijo,kot pa v bolnicah,ki imajo lastne medicine dela.Tam se dogovarjajo podtikajo,podkupiš,itd..

Zato pa bolnice nikakor ne prenesejo,če ti opraviš zdravniški pregled v ZD ali pa v tujini,ker se imajo za najboljše,v resnici pa polom.

Cena pa je odvisna od pregleda.Od 100 evrov navzgor,odvisno kaj vse morajo še preverit.Npr slikanje pljuč,nato če so krvni izvidi slabi,te še naprej pošljejo,če pa ni hudo,pa te osebni zdravnik nato na njihove izvide naprej pošlje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close