Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Sony Bravia – navpične črte na ekranu

Sony Bravia – navpične črte na ekranu

Mi lahko kdo pove ali se splača popravljati dobra 4 leta star tv, ki ima enak problem, kot na sliki:
http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1428059-vertical-color-lines-my-sony-bravia-kdl-40xbr1-do-i-need-replace-t-con-board.html

Univerzum ti sporoča, da nehaj gledati tv 😀

Popravilo? 4 leta star tv ni nekaj ful star a je vprašanje, koliko bi finančno znesla menjava dela zaradi katerega so prisotne črte po ekranu. V podobni situaciji bi se verjetno raje poigravala z mislijo o nakupu novega.

Bi rekla, da bo kak servis dal bolj kompetenten odgovor kot samozvani strokovnjaki za vse na forumu 😉

In ja, 4 leta ni neka doba za televizor. Mi imamo skor 5 let star LG, je bil takrat med najcenejšimi enake velikosti, pa čisto lepo dela.

Moje mnenje je da se ne izplača.Danes dobiš philips,samsung LCD za 180 do 250 evrov 81 cm.

Drugič pa na you ubu imaš tudi kako se ročno z kladivom tole popravi,ker se je samo mal odpustilo.Lahko da sam odpreš pa mal stisneš,ali pa z kladivom po robom udariš NA LASTNO ODGOVORNOST!!! LOL

Mal pobrskaj po you tubu.

You tube je tudi dober ker najdeš ogromno stvari kako se jih da popravit,enako tudi TV kako ga odpreš,razstaviš,kaj zamenjaš,…

Ni star ne, mi še sedaj ni jasno, wtf, res! Je tudi naš lepo delal – do včeraj:)
Net sem že prebrskala, pa se sama ne mislim lotevat “popravila”, na servisu pa pravi, da brez tvja težko kaj reče.
Sem upala, da je imel še kdo enak problem, ker je menda kar pogosta napaka.

Jaz imam z “veliki firmami” zadnje čase samo štalo. Kvaliteta ful padla, vse crkne takoj po izteku garancije. Kupujem samo še kitajce. Sony, Philips – no more.

Sony v reklamah ponuja najboljše izdelke, ko pa pride do težav z izdelkom, na nas ali Vas gleda kot na ničvredne navadne potrošnike, z pretvezo, da jim je hudo žal za nastalo napako ali okvaro. Ponujajo pa nam ali Vam nov izdelek lastne proizvodnje pod smešnimi, če ne že malo zaničujočimi pogoji kot kupcu…

Lahko samo rečem… .. . NO MORE SONY !

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9820, 25.01.2022 ob 10:41

Sony v reklamah ponuja najboljše izdelke, ko pa pride do težav z izdelkom, na nas ali Vas gleda kot na ničvredne navadne potrošnike, z pretvezo, da jim je hudo žal za nastalo napako ali okvaro. Ponujajo pa nam ali Vam nov izdelek lastne proizvodnje pod smešnimi, če ne že malo zaničujočimi pogoji kot kupcu…

Lahko samo rečem… .. . NO MORE SONY !

Klasika, kvaliteta je padla že dolgo časa nazaj, več kot 15 let…znane znamke počivajo na imenu, dizajnu in zato si lahko privoščijo pobiranje še več profita na račun močno znižane kvalitete. Poleg tega proizvajajo naprave z “programirano” odpovedjo. Vgradijo elemente, ki zdržijo določeno število ur, približno toliko da zdržijo v garanciji. To se ve že dolgo časa, da to počnejo in nategujeo kupce.

Morate vedeti, da za vse tavelike smo mi žnji trg in dobivamo najslabšo robo. Kot so  rekli – Sony, Philips televizija – ni šans. Samsung, Toshiba, Sharp, mogoče celo Hisense.

soniboni, 06.06.2016 ob 10:13

Mi lahko kdo pove ali se splača popravljati dobra 4 leta star tv, ki ima enak problem, kot na sliki:
http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1428059-vertical-color-lines-my-sony-bravia-kdl-40xbr1-do-i-need-replace-t-con-board.html

Morda gre za okvaro spominskega čipa, ki je del prikazne matrice. Popravilo ne bi smelo biti drago. Nesi na servis pa ti bodo povedali..

BTDT nepr., 25.01.2022 ob 16:01

Morda gre za okvaro spominskega čipa, ki je del prikazne matrice. Popravilo ne bi smelo biti drago. Nesi na servis pa ti bodo povedali..

In pogledat datum odprtja teme, hehe.

Če je avtorica takrat kupila nov TV in ji je še tisti deloval 4 leta kot ta “problematičen”, ima zdaj že spet novega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close