Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Elastičnost kože po večjem hujšanju

Elastičnost kože po večjem hujšanju

Katere kreme za elastičnost in lepše krčenje kože priporočate za tiste, ki shujšamo 30-40kg v recimo 2 letih?

Torej sprašujem po kremah, ki pomagajo pri težavah z odvečno kožo (in strijami), ki ostane po večji izgubi telesne mase.

Kakšne izkušnje imate, mogoče poznate koga, ki se spozna na te stvari in ste slišali, da se je med hujšanjem mazati z določenimi kremami?

Provokatorji in razni bebavi komentatorji, prosim za OBVOZ od te teme. Hvala tudi administratorjem za pomoč.

Shujšala več kot 50kg.
Neke povešene kože nimam.
Je pa malo “mehka” na spodnjem delu trebuha in notranji del stegen. Ampak ni ravno da bi bilo vidno, samo pač čisto napeta koža ni.
Jaz mislim da je to genetika v največji meri. Strij pri hujšanju nisem dobila, sem jih ob rejenju. So še vedno tam in mislim da ti nobena krema ne pomaga da gredo stran.
Shujšala sem v enem letu. Telovadila 5-6x tedensko, večinoma za moč. Kardio mi ne sede najbolj, edino hoja.
Prehranjevala sem se ala low carb. Nič predelane hrane. Večinoma ekološka hrana. Pazila sem na zadosten vnos dobrih maščob, to je zelo pomembno, da se določeni vitamini sploh absorbirajo in tudi za kakovost kože pomaga.
Vsak dan sem se na suho skrtačila, tuširam se z MSM trdim milom, MSM tudi uživam kot dodatek.
Krem ne uporabljam, po tuširanju se še na mokro kožo namažem s kokosovim oljem. Kokosovo olje sem jedla tudi pred zajtrkom (ena žlica). Veliko vode popijem. Savna in redne masaže tudi pomagajo.
Ampak kot sem že napisala, mislim da je največjo vlogo igrala genetika. Moja mami je 5x rodila in nima nič povešene kože. Niti celulita. Vse je odvisno od elastičnosti kože. Pa leta verjetno tudi igrajo vlogo. Jaz jih štejem 30 pomladi :).

Čestitam!
Da zgubiš 50 kg moraš pa imeti res močno voljo. In takih je malo.
Zanima me samo to, ali ti je med hujšanje, kaj primanjkovalo vitaminov, ter ali so ti bolj izpadali lasje, ker to je vseeno šok za telo.
Koliko časa že vzdržuješ “novo” telesno težo.
Hvala za odgovor.

Čestitam!
Da zgubiš 50 kg moraš pa imeti res močno voljo. In takih je malo.
Zanima me samo to, ali ti je med hujšanje, kaj primanjkovalo vitaminov, ter ali so ti bolj izpadali lasje, ker to je vseeno šok za telo.
Koliko časa že vzdržuješ “novo” telesno težo.
Hvala za odgovor.[/quote]

Ne nič mi ni primanjkovalo, sem dobro jedla. Ogromno zelenjave, sploh temno zelene, meso….in nisem jedla kot ptiček. Nisem bila nikoli lačna. Sem kar dosti pojedla, sploh na začetku, da sem se privadila na nov način.
V bistvu se mi je še izboljšalo vse. Pred tem pač nisem ravno dobro jedla, glede na kilažo. Večinoma predelana hrana. Mislim da mi je takrat kaj manjkalo.
Vzdržujem tretje leto.

Najvažnejše je, da mažeš in masiraš. Kar s prsti. Maži od gležnjev navzgor, pritisni močno, tako spodbudiš limfo in s tem boljšo prekrvavitev. Roke maži od ramen in pazduh do zapestja. Tako bo učinek boljši. Jaz sem najprej porabila vse kreme in losijone, kar sem jih našla doma, potem pa sem kupila ali mandljevo ali arganovo olje. Olja mažem po tuširanju, brez brisanja. Porabim manj, učinek je večji. Po približno 2 letih vzdrževanja teže, se tudi koža začne krčiti nazaj. Samo čas ji je treba dati.

Torej ni važna kakšna je krema?

Ali je treba uporabiti kremo ali olje? Ali pa je vseeno?

Ali obstajajo namenske kreme/olja ravno za povečevanje elastičnosti kože, ki tudi zares delujejo?

Se je treba kakšnih substanc v izdelku izogibati?

Hujšam od novega leta, lepo počasi. Treniram 3x tedensko, mešanica kardio in vadbe z utežmi. Shujšala sem 12 kg, začela sem pri 120 kg. Imam 50 let in zdaj opažam bolj mehko oz. mlahavo kožo na spodnjem delu trebuha, notranji strani stegen in nadlakteh. Pa podbradek, tisi me najbolj živcira. Kozmetičarka h kateri zahajam že 20 let pravi, da je moja koža kar elastična (v nosečnosti nisem dobila nobene strije) in se bo počasi krčila. Gotovo, da ne bo taka kot je bila 30 let nazaj. Zdaj se dva meseca mažem z Afroditino kremo za učvrstitev. Ni pretirano draga, lepo se maže in hitro se vpija. Vsake toliko si privoščim masažo ali limfno drenažo. Skušala bom tako nadaljevati. O rezultatih pa bom lahko poročala šele čez kako leto.

Potem sva si pa precej podobno, izhodiščna teža je podobna, začetek hujšanja je podoben, tudi izguba teže do zdaj je podobna.

Samo v letih sva si različni, jaz imam 30 let. Strij od zreditve imam kar nekaj, torej moja koža ni preveč elastična. Ravno zato bi rada zdaj naredila čim več, da se koža čim bolj sproti in lepo krči.

Še kakšne nasvete bi prosila kako preprečiti da višek kože ali pa ga zmanjšati. Okej, kreme so ena stvar…kaj še lahko naredim? Telovadba? Bo to sploh kaj pomagalo?

Želim preprečiti višek kože, da bi potem morala še na lepotno operacijo odstranjevanja kože.

Hi. Jaz sem v enem letu izgubila 70 kg. Nisem stradala jedla , žal pa sem hujsala s kavča. Toraj nisem nič kaj telovadla. Sedaj dobre tri mesece hodim to je vse. Krem nisem uporabljala nikoli. Pomembno je da se dosti hidriras in hoja ali plavanje se boljše. vso srečo želim vsem in iz srca privoščim vsem najboljše rezultate Oz to kaj želite.

Toliko? Kapo dol in čestitke! Smem vprašati, si bila priklenjena na posteljo, težko pokretna (ker praviš, da si hujšala s kavča), bolezen? Ali pa pač nisi telovadni tip (tudi mene mora kdo zbrcat). Mi poveš, prosim, kakšna je bila tvoja dieta? Pa še enkrat – bravo. 🙂

Pri hujšanju je najprej pomembno izprazniti črevesje, ga očistiti in vzdrževati redno in popolno praznjenje.

To lahko napravimo s klistiranjem.
Naprej pa z magnezijevim kloridom.
Dokler se črevesje še ni izpraznilo, ga lahko uživamo, eno čajno žličko dnevno, pomešamo z vodo, sokom, čajem.

Ko se peristaltika uredi, se v izogib driskam, mažemo zunanje, tokrat ga zmešamo z manj vode, dobimo bolj oljno tekočino.
Mažemo predvsem limfne predele, torej pazduhe, dimlje, lahko tudi drugje.
Naj pripomnim, da uravnava nivo kalcija in ga vrača na pravo mesto, torej v zobe in kosti, dekalcificira.
Vrača energijo. Pomaga iz zasvojenosti, tudi z alkoholom.

Nima negativnih stranskih učinkov, le težji ledvični bolniki naj ga uporabljajo v manjših dozah in transdermalno, čez kožo.

Sicer si pa preberite na spletu, predvsem tuje strani.

Prosim vas da se držite teme. Govora je o odvečni koži in mazanju s kremami.
Na pa o načinu hujšanja in praznenju črevesa.

Potem sva si pa precej podobno, izhodiščna teža je podobna, začetek hujšanja je podoben, tudi izguba teže do zdaj je podobna.

Samo v letih sva si različni, jaz imam 30 let. Strij od zreditve imam kar nekaj, torej moja koža ni preveč elastična. Ravno zato bi rada zdaj naredila čim več, da se koža čim bolj sproti in lepo krči.

Še kakšne nasvete bi prosila kako preprečiti da višek kože ali pa ga zmanjšati. Okej, kreme so ena stvar…kaj še lahko naredim? Telovadba? Bo to sploh kaj pomagalo?

Želim preprečiti višek kože, da bi potem morala še na lepotno operacijo odstranjevanja kože.[/quote]

Poskusi, nič ti ne bo škodilo;
za vsak dan je enkratno mazanje s kokosovim maslom, tudi obraz.
Pa sleci se in pojdi na sonce. To bo kožo obnovilo.
Za mazanje uporabi 2,5 dl olivnega olja, sok ene limone in 12 kapljic lugolove raztopine.

Ta recept je iz knjige Narava ima vselej prav.
Koža in barva ti bo presneto všeč.
Za razmiganje pa si poglej Pozdrav soncu na youtube in tibetsnske vaje. Pa hoja, sprehodi.
Nič težkega, kar ne bi mogla. Začni počasi, vse prilagodi sebi.
Bo šlo.

Mi je prav nerodno ves. Bila sem lena zato iz kavča. Sem pa tvojih let lansko leto sem jih imela 127 sedaj jih imam okoli 57. Pričela sem z ločevalno dieto ker se mi zdi da je to slog prehrane katerega se navadiš in lahko z njim živiš . Ne samo tri mesece ampak če se ti naredi v glavi to kaj se je meni ( se sama ne vem kaj, je zgleda med Bogom in mano) to takšen način prehranjevanja po enem letu postane rutina Oz življenjski slog. Navadiš se na red najbolje pa je da v enem letu nisem stradala ali bila lacna. Vse skozi sem jedla. 5 obrokov na dan. Sedaj jih imam celo šest zadnje tri mesece. Do 12 3 sadne malice ob 14 kosilo, 16h presno sladico ali oreščke, 18h vecerjo. Jaz sem zadovoljna moji pa ne. Ker se vedno hujšam in kile gredo gor kljub temu da jem en konkreten obrok več. Ampak težko bi razumeli to ljudje okoli mene ki nikoli niso ‘ nosili moji cevljev’. Si pa trikrat na leto kontroliram kri zaradi preventive in zadnji rezultati so bili vredu. Tako da sem očitno na pravi poti, čeprav dobivam očitke – nehaj , jej normalno, boš zbolela. ..a prej ko sem najstniška in kasneje vsa leta živela na junk food me nihče ni ustavil, grajal Oz. Komentiral. Res vse je v glavi. Nič ne želim, upam reči zase ker sem lahko čez eno leto že nazaj na 100+ , ni mi lahko pa tudi nihče me ne razume. Sem ti v 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} podporo karkoli če boš potrebovala. Lp in hvala

Čestitke. Vseeno previdno, ker omenjaš nadaljevanje hujšanja, čeprav si očitno že zdavnaj dosegla idealno telesno težo. V prvem letu nima iti kaj narobe, meni se je telo, imunski sistem sesulo po letu in pol. In to tako zelo, da še po 15 letih nisem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ok, da o prezgodnji osteoporozi niti ne govorim. In ja, meni se je zgodilo točno to, česar se bojiš. Par let je teža šla dol, nato nenadzorovano preveč dol. Ko sem se zavedla napake in začela jesti “normalno”, še leto dni ni šlo nikamor. Potem pa je telo pobezljalo in vse sem dobila nazaj. Čez leta sem se lotila duše in psihe in takrat shujšala, brez odrekanja, še več, niti zmanjšala nisem vnosa hrane. Ta teža je ostala. Zdaj me že leta žulijo, zato ji pomagam se ohranjat z redno telesno vadbo.
Srečno.

Če črevesa ne bomo spraznili, bo trebuh še vedno povešen in koža mlahava.
Torej spada to tudi in predvsem, kot prvo h koži.

Same kreme, razen povsem naravne, so popolnoma neprimerne, celo strupene.

Za samo boljše vedenje, si preberimo in preštudirajmo magnezijev klorid, kaj, zakaj etc.
Tudi koža ga potrebuje.
Na nas samih je, koliko smo sposobni kritično in z distance preštudirati, iz česa je naše telo pravzaprav zgrajeno in česa nam/mu primanjkuje.
Debelost NI znak lenobe.
Prej pomanjkanje prepotrebnih elementov, gradnikov našega telesa.

Torej nekaj osnov anatomije in fiziologije ne bo odveč pridobiti.
Študij sam zase je ob tako težki in zahtevni odločitvi, lahko dober motivaror in hkrati razbremenjujoč, v veselje.

Moraš vedeti, da bi to mogoče zanimalo še mnoge druge.
Dobre lastne prakse so zlata vredne in kvečjemu v pohvalo in zahvalo.
Le prični s študijem, tudi to odvzame marsikaj, predvsem opogumlja, kajne.
Pogumni se znanja ne brani, prej obratno.

Koliko si pa stara če ni skrivnost? Lahko vsaj okvirno.

Ti je ostalo veliko viseče kože po telesu?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close