Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Porocni prstan

Porocni prstan

Na kateri roki se nosi porocni prstan? In kje zarocni prstan? Ali ima katera izkusnje s predelavo nakita, od stare mame sem dobila njen prstan s kamnom, pa mi je prevelik in tudi vdelava kamna je zelo staromodna – a mi lahko svetujete, kam naj se obrnem za predelavo. Hvala.

Poročnega na levem prstancu, zaročnega na desnem. Čisto moje mnenje o predelavi nakita. Meni bi babičin prstan pomenil drag spomin in bi pustila takega kot je. Sicer pa mislim, da ti ga predela vlečina zlatarjev.

Živi in pusti živeti

Pri nas je poročni na levem prstancu, zaročni na desnem. (Ni pa povsod enako.)

OBA prstana sta na levem prstancu. Zaročni se na desno roko preseli po poroki.

Jaz nosim kontra pravilom, ki veljajo pri nas – torej poročnega na DESNEM prstancu; baje je taka navada tudi v Nemčiji in še kje. Jaz sem ga pa nekako sama od sebe namenila na desno stran. Ne oziraj se na druge, bodi to kar si.

Bo držalo, ja. Kako človek hitro pozabi take malenkosti, ko je poročen… :))))

zaročni se do poročnega nosi na LEVI roki. Ko pride na vrsto poročni prstan, se pa zaročnega sname ali pa preseli na DESNO roko, ker LEVO roko zasede poročni prstan 😉

Zaročnega nosim na levem prstancu in se bo predvidoma aprila preselil na desnega, ker je moj dragi včeraj predlagal, da se aprila poročiva.

Samo, da ne 1.! :)))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close