Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj dajo vegani in vegetarijanci za jest svojim psom in muckam

kaj dajo vegani in vegetarijanci za jest svojim psom in muckam

kaj jedo njihovi psi in mačke..jim kupujejo sveže meso, konzerve, brikete…vse je nasprotju z njihovo vegansko logiko..pes pač ne je zelenjave…me res zanima tole..

To tudi mene zanima, pa še, ali nosijo usnjene čevlje, pasove…..

Vegani, ki so to ze dolgo, nimajo hisnih ljubljenckov. Stanovanje in hrup druzine pa lulanje na ure ni naravno okolje za zivali.
Tisti drugi pa tudi ljubljencke hranijo vegansko. Izbire je kar nekaj, tako da ni tezav s tem.
Te se kaj zanima ali samo spet provociras?

poznam eno veganko, zelo zagreto,ki ima kar nekaj domačih živali, par psov.,pa me prav zanima, kaj jedo..Nikoli nisem o tem razmišljala..ampak seveda je potrebno za psa kupovat meso..ki je seveda od neke živali, ki je za to umrla..
ker dvomim, da jedo solato in zelje…

Tisti, ki so dejansko popolnoma upaljeni, hranijo mačke in pse z veganskimi briketi.

To je zopet eno oslovsko vprašanje.

A ste spet našle temo za grizenje!
Socialke, dejmo kaj spucat in skuhat. Pa preverite, če je OD ze nakazan, da ne boste barco spraševale.
Ššcccccc….

kaj jejo psi in mačke..meso seveda. Če pa obstaja kakšno posebno vegansko meso, pa ne vem, če pa jih hranijo s kakšnim posebnim veganskim mesom, se mi pa psi iskreno povedano zelo smilijo…

Zakaj?

Žal imaš prav…

https://www.google.si/?gws_rd=cr,ssl&ei=dcZdVebuCIWrsgHa6YEo#q=veganska+prehrana+za+pse

https://www.google.si/?gws_rd=cr,ssl&ei=dcZdVebuCIWrsgHa6YEo#q=veganska+prehrana+za+ma{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dke

Tudi tako daleč gre “ljubezen” do živali, ja.

Psi in mački se morajo hraniti s hrano, ki je primerna zanje, ne ljudi, seveda ne vegi. Tiste, ki svoje ljubljenčke posiljujejo z vegansko prehrano, smatram za mučitelje svojih živali, torej delujejo v neskladju s svojo vegansko agendo. Kako se prehranjuje človek, je pa povsem druga zadeva.

Spet imajo pesjanarji svoj shod?

Se ne spomnite, da je še pokojni Drnovšek hranil svojega ogromnega psa z brezmesno hrano? Ja, na žalost, če ti neka ideja preveč udari na možgane, se obnašaš neracionalno. V glavnem, vegani, ki jih poznam, kupujejo psom in mačkam konzerve z mesom, tiste kvalitetne. Mesojede živali ne moreš mučiti z vegetarijansko hrano!

Poznam eno družino, kjer je tudi pes vegi. Meni se zdi mal mimo, po drugi strani pa ni videti, da psu kaj manjka. Je živahen in znori od sreče, če dobi kos solate. Resno. Je pa verjetno to kar precej dodatnega dela za lastnika, da žival dobi, kar rabi. Če lastniku to ni odveč, potem jaz ne vidim problema.

Če lastniku to ni odveč… Ja, ko jebe psa.

Naš pudeljček je bil vegetarijanec od svojega 3. leta, pa ne zaradi tega, ker smo mi (bili) “upaljeni”, ampak je po vsakih briketih, konzervi ali domačem mesu imel kup zdravstvenih težav. Bruhanje, driska ali totalno zaprtje (kosti ni nikoli jedel), težave s kožo, ušesi, očmi, …
To je bilo pred 25 – imi leti, takrat nismo imeli interneta (še telefona ne), ena majhna trgovina, živinozdravnik, … Pregled je bil opravljen le s tipanjem živali, kakšen UZ, rentgen ipd. Mogoče v ZF filmu. Vse je mejilo na ugibanju … Bog, ko se spomnem, me kar zmrazi 🙁
Dietna hrana??? Nikoli slišano. Kupljena v vaški trgovini, če je pisalo gor popolna, je bila popolna. Žal smo ga hranili, kot smo ga, saj druge izbire niti ni bilo. Tako je jedel riž z gobicami, testenine, fižol, grah, ni da ni, … zelje, .. na domačo hrano je bil vedno bolj nor kot na meso. In ko smo odstranili vse meso iz prehrane, je bil kot prerojen. prebava ok, oči čiste, konec vnetja ušes, spolovila, … Pa je dočakal 16 let.
Tako da lahko pes živi čisto kvalitetno življenje čisto brez mesa. Aja, pa nismo vegetarijanci.
Tako da naša sedanja psa jesta brezžitne brikete in konzerve, meso, zelenjavo, … Nobenih ostankov. Po “merilih” top hrano.

Ja, a zgoraj ni govora o zdravstvenih razlogih, ampak o etičnih ali kakršnihkoli že, pa ne po meri in izbiri živali ampak lastnikov, ki ne vedo, kaj novega bi si še izmislili.

Pa kdo je to napisal? Če je hrana kvalitetna, če se lastnik dost pobriga da pes dobi potrebne hranilne snovi (kar je mogoče brez mesa), ima pes uravnoteženo prehrano, je zdrav in živahen – potem res ni problema in je za psa dobro poskrbljeno. Nisem napisal ‘ko jebe psa’ – ima pa tak pristop ogromno ljudi, ki psa futrajo od mize in mu dajo vsako maščobo, ki slučajno ostane po kosilu. Če si vegi, se moraš običajno še malo bolj pobrigat kaj ješ in več planirat, tudi pri prehrani psa, če ubereš to pot. Drugače nisem vegi, moj pes je normalne konzerve in občasno popečeno meso, če si sposoben za žival normalno pokrbet z drugačno dieto, je pa tud okej.

Ja in vi mesojedci ste tako prijazni osebki, nikoli ne iščete prepira, ste nadnaravno prijazni, ustrežljivi, miroljubni….
Glej, ljuba duša JAZ ne jem mesa in to je MOJA odločitev. To ni odločitev mojega psa ali mačke. Še enkrat, da boš lažje razumela, JAZ in MOJA odločitev, bo šlo?
Torej, moja mačka, moj pes, moj otrok, moj partner…. lahko je kar mu srce poželi, ker vegetarijanka sem JAZ, ne moja mačka, ne moj pes…..
Ti je zdaj kaj lažje pri srcu ali boš poiskala drugo iztočnico za prepir??

Aja, še to, da te ne bo žulilo. Ne nosim usnjenih čevljev, pasov pa itak nikoli nisem uporabljala. Še kaj?

Pozdravljen/a,

Ali jih vi hranite z vegansko/vegetarijansko hrano? Namreč sama imam doma 4,5 mesece starega mačjega samčka in ga hranim z vege/vegansko hrano (sama sem vegetarijanka že dobrih 15 let, moj mož pa dobrih 30 let), tako da vaš komentar 100% podpiram.

Kadar ga imam (pod nadzorom) zunaj, najde kakšno žuželko in jo poje (tega se ne morem preprečiti, nagon pač). Zaenkrat muc lepo napreduje, ima lepo dolgo, svetlečo dlako, zdrave zobe in krempeljčke, super prebavo, normalno dovolj energije, ni hiperaktiven in normalno počiva… vse v mejah normale oz. nad njo. V glavnem, jaz mislim, da mačka ni nujno karnivor, kakor predstavljajo vsi članki, ki sem jih do sedaj našla (zdi se mi, kot da vsi članki, ki se jim našla predstavljajo neko reklamo za mačjo hrano)… Pred leti sem imela psa, ki sem ga ravno tako hranila z vege hrano, pa je bil ravno tako zelo zdrav, lep pes, nikoli ni imel bolezni, ki jih imajo drugi psi.

Prav tako tudi za ljudi zdravniki govorijo (ali pa vsaj včasih so bolj, nekateri so tako omejeni še sedaj, ko je na svetu že kar velik procent vegetarijancev/veganov), da bo brez mesne prehrane umrl, kar je popoln nesmisel! Povem iz prve roke. Pa naj se oglasijo zavedni mesojedci in argumentirajo (podkrepljeno z dokazili) mojo zadnjo tezo…

Lep pozdrav, Tarani

Moje mnenje je, da ste malo usekan. Pokaži mi mačko v naravi, ki je vegansko. Ali volka, šakala, karkoli.

Hranjenje mesojedih živali samo vegansko je kaznivo in se smatra kot mučenje živali. Že ljudje smo vsejedi, psi pa sploh nimajo nekaterih prebavnih encimov, tako kot mi.

Mene tudi zanima, zakaj se imajo neke demokracije za boljše od komunističnih diktatur, če imajo oboji sodišča, policijo in redarje, da zatirajo narod? Ne smeš protestirat, da ne bi fasal solzivca, vodnega topa, gumijastih metkov in pendrekov po glavi. A to je svoboda? Čim si drugače misleč, te uničijo fizično in psihično.

Moji psi in mačke hranim z mesom, ker je za njihovo zdravje in življenje meso nujno. Ne poznam nobenega vegija, ki svoje živali ne bi hranil z mesom, ker se odgovorno zavedajo, da žal tako mora biti.Ljudem mesna hrana ni nujno potrebna ampak celo škodljiva. Ne poznam nobenega vegana, vegetarijanca, ki bi nosil usnje ali pravo krzno in vsi so tudi okoljevarstveno usmerjeni. Na splošno so večinoma krasni ljudje, pametni, odgovorni, umirjeni in srčni.

Če bi se govedo redilo izključno samo za hrano domačim živalim bi bilo zelo malo tega in tudi znatno manj onesnaževanja oolja, saj veste kako je s toplogrednimi plini in od kje največ izhajajo….

Zelo rada bi postala vegetarijanka, se zelo trudim a mi žal še ni uspelo, upam, da mi bo. Zadala sem sama sebi cilj, da bom s 01.01.2022 prešla na izključno veg. prehrano, sedaj pa počasi a vztrajno opuščam meso. Poklon vsem vegetarijancem in vegancem! Globoko jih spoštujem.

Upam, da bodo končno že uspeli z masovno proizvodnjo umetnega mesa in to na način pri katerem živali ne bi bile potrebne in bomo imeli nekaj malega goveda, pujskov, kokoši… izključno, kot hišne ljubljenčke ter bodo lepo in odgovorno oskrbovane živele z nami do svojega naravnega konca. Ko bomo prišli do tam potem ne bo več vojn in sovraštva na svetu, ne hudobije in grozot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close