Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako boleč je porod?

kako boleč je porod?

a je hudo, a se da vzdržat, ha ha, hvala za pojasnila

odvisno od več stvari
od tvojega bolečinskega praga
od “moči” tvojega vezivnega tkiva…

sem prvič rodila pri 39 letih in me je bilo ful strah. nazadnje sem imela ultralahek porod, ki je z vsemi popadki trajal skupaj štiri ure in pol

mene pa so strašili, kako bom po tri dni skupaj imela popadke….

porod ni boleč … so le močnejši krči, ki stiskajo otroka ven

vse dobro!

Dvakrat rodila in sem še ziva. Če mene vprašaš, raje milijonkrat rodim, kot pa trpim nosečnost. Sem imela hude slabost, zgago itd. Porod je bil milost.

hvala ženske, še kaj povejte 🙂

Dvakrat rodila,otroka velika in tezka. Pri prvem porodu je bilo od prvega popadka do iztisa 16 ur,pri drugem 36. Prvic mi je bilo v bistvu lazje in malo manj bolec iztis,saj mi je babica pomagala,drugic pa je bilo 12 ur res bolecih popadkov z zelo bolecim iztisom, s tem da sem bila res utrujena in zaspana. Je pa bil sin tezek 4200, 56 cm, glava 36. Rodila pa sem naravno obakrat,nic rezana,nic sivana. No vsaj tukaj sem imela sreco. Sem pa po drugem porodu hitreje okrevala kot po prvem. Prvic sem bila tri tedne cisto na dnu,pri drugem pa uro po porodu kot rozica:) ampak ti bom takole povedala: ko se spomnim svojih porodov,mi je toplo in lepo pri srcu,razmisljam o tretjem otroku,porod in z njim povezane bolecine hitro pozabis,prezivis,darilo za trud je neprecenljivo. Kar pogumno,lahko vzames tudi ea ce se bojis bolecine. Je pa odvisno tudi od babic,pri meni obakrat super,partner je bil pri obeh ves cas zraven,res,za oba nepozabno in lepo,nikoli ne pozabis trenutka,ko rodis,bolecino pa isti trenutek ko zagledas otroka:) srecno

no jaz sem stara 24let in se pripravljam na drugi porod (marca) 🙂 verjetno bolj psihicno kot kaj drugega…. pred 2,5 leti pa sem nazadnje po 15 urah napora rodila s carskim rezom zdravo puncko. sem si rekla da ne grem vec rodit, no pa sem hitro pozabila bolecine 🙂 vsem zelim cim manj bolecin in tezav:)

Tri otroke, nosečnost vsakič brez ene same težavice, a porod vsakič zelo boleč in dolg. Odvisno od tvojega telesa, kako se odpiraš, mišičnega tkiva, itd. Menda je porod edini del življenja, kjer je minus, če si aktivna športnica. Ne vem, če je to res, a vsaj pri meni je bilo.

Ni panike, dobiš toliko zdravil, da med popadki sanjaš kot tisti na heroinu.

Nekatere bodo pisale, kako hudo je bilo, vendar moraš vedeti, da ni nič hudega, ker če bi bilo, ne bi nobena imela drugega, tretjega, xx… otroka. Marsikatera ženska priznava, da se bolj boji zobarja, kot poroda.
Krči so takšni, kot pri menstruaciji, zvija te v trebuhu in poleg tega še v križu. Kot pri menstruaciji.

Naj te kriki in sopihanje v raznih filmih in nadaljevankah ne prestrašijo.

Od najstniških let sem imela grozovite krče pri vsaki menstruaciji, prvi dan. Driska, krči, oblivanje znoja, povišana temperatura, bruhanje od bolečin, noben termofor, nobena tableta ni prijela, hude bolečine v križu, prvi dan obvezno bolniška čeprav tudi v postli nisem mogla bit, niti stat niti sedet niti ležat, dvakrat sem celo zlezla skupaj, pa drugače odlično prenašam bolečine. Porod je bil naprom temu mala malica, resno. Ne rečem, da ni bolelo, o pa še kako je. Ampak so tudi zdravila dobra. Ko zagledaš otroka pa itak pozabiš na bolečine <3
Pravijo, da se je treba za uspehe v življenju potruditi in namučiti.

Mah, čist enako pa res ni, če ene od prihoda v porodnišnico do poroda porabijo 3 ure, ene pa 15 in več ur ter so do konca izmučene, še otroka ne morejo prijeti in pocrkljati. Od ženske do ženske drugače! Res pa je, da ko je enkrat konec, vidiš svoj zakladek in je vsa bolečina kot lanski sneg.

Rodila sem enkrat, porod je trajal 12 ur in če mene vprašaš, raje grem še petkrat rodit kot pa dvakrat k zobarju 🙂
Samo sprosti se in med porodom misli na to kaj ti bo ta bolečina prinesla…..lepega otročka, iiii.
Vse dobro in ne skrbi, bo minilo.

Nič bat, ni tako hudo. Če boš prestrašena, zna bit to potem bolj dolgotrajen proces, vsaj pri meni je bilo tako (rojevala približno 8h), vse zaradi strahu.

Aja, še to..To je bolečina, ki jo pozabiš takoj ko otroček skoči ven:)

Sporoči nam kako je šlo.
Mi smo s tabo!

Ni tako hudo,verjemi če bi bilo tako grozno jaz ne bi imela dveh otrok.V primerjavi z razlitjem slepiča je nula.To so pa bolečine,nepopisne.Nič se bat,mnogi pretiravajo.

Mene je bolelo in to zelo, pa imam drugače kar visok prag bolečine. Umetni popadki, pri katerih nimaš časa se normalno nadihat, odpiranje materničnega vratu z roko……..Izkušnja ki se je zelo nerada spominjam.
Je pa res da ko je otrok ekrat zunaj vse neha.

Tastarejšo sem rojevala 11 ur. Bolelo ko vrag.
Pri tamlajši sem hotela epiduralno, pa sem nazadnje vzela Ultivo. Super zadeva. Rodila sem v dveh urah z minimalnimi bolečinami.

Bolelo zelo zelo, dolgo trajalo, obakrat rezan presredek… Saj bo – mine.

Rodila dvakrat. Prvi porod je trajal tri ure, drugi pol ure. Obakrat nič rezana, nič šivana. Poslušaj babico, naredi točno tako, kot ti reče. Ne se bati, sproti se. To je nekaj najbolj naravnega, za to smo narejene.In ne poslušaj jamrajočih in stokajočih.

Jaz sem vzela epiduralno in imela krasen, umirjen porod brez bolecin. Dvakrat. Priporocam.

Zelo je boleč, zato obvezno zaprosi za epiduralno anestezijo

Veš kako, saj vidiš, da ene ponavad še ponovimo enkrat, dvakrat, nekatere tut večkrat. Pol se verjetn da zdržat.

Ker sem rodila enkrat z umetnimi in drugič z naravnimi, lahko iz prve roke povem, da ni razlike. Kemično sprožijo ganc enake krče maternice, kot jih sicer mati narava.
Razlika je mogoče le to, da se pri nekaterih ženskah popadki začnejo postopoma in se ima hkrati čas mat. vrat mehčat, pri drugih gre pa vse skupaj zelo hitro, na primer pri meni.
Tako da se ne bi katera že vnaprej za brez veze bala umetnih popadkov kot nekega hudega bavbava.

Ni panike, dobiš toliko zdravil, da med popadki sanjaš kot tisti na heroinu.

Nekatere bodo pisale, kako hudo je bilo, vendar moraš vedeti, da ni nič hudega, ker če bi bilo, ne bi nobena imela drugega, tretjega, xx… otroka. Marsikatera ženska priznava, da se bolj boji zobarja, kot poroda.
Krči so takšni, kot pri menstruaciji, zvija te v trebuhu in poleg tega še v križu. Kot pri menstruaciji.

Naj te kriki in sopihanje v raznih filmih in nadaljevankah ne prestrašijo.[/quote]

Če dobiš umetne popadke – odpadejo zdravila proti bolečini.

Preživela sem, prvi komentar je bil nikoli več.
No, po nekaj letih sem si premislila, sedaj pa res nikoli več.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close