Kakšen prenosnik kupiti – klasičnega ali takega, ki je lahko tablica?
Zamenjati moram prenosnik – mislila sem klasičnega, zdaj pa sem v ponudbah odkrila take, ki so lahko tudi tablice. Imate kaj izkušenj s takimi prenosniki.Med klasičnimi sem gledala Asusa: X751SJ- TY002D N3700/4GB 1TB/ASUS za 419 evrov med temi , ki so kot tablice pa LENOVO: YOGA 300 N3150 2GB/64 LENOVO W 10HD za 400 evrov. A so te tablice kaj prakticne a so brez veze? Kaka izkušnja? Hvala.
Vsi so lahko tablica. Če ti je všeč kakšen, ki ni že iz tovarne v tablični izvedbi, ga lahko odpreš in prelomiš na pol z enim težkim predmetom, zato pa majo prelom na sredini, to je kot perforacija pri položnicah. Ponavadi so še cenejši, ker si sam potem ločiš, kakor ti paše. Jaz sem svojega s sekiro na pol in dela super, imam zdaj tablico in tipkovnico posebej.
če že, se ti v ta namen splača kupit lenovo yoga, ker so na docku oz. tipkovnici polnokrvni windowsi, ko odklopiš iz docka gredo pa v tablični način.
Tudi jaz to gledam – čeprav mi tablica ni nekam ljuba, ampak jaz imam vsak prenosnik ene 5-6 let, pa razmišljam, da mi potem ne bo žal, če kupim prenosnik, ki ni tablica. A so ti “novi” kaj praktični – jaz bi trenutno še klasiko, razmišljam za naprej. Kje so prednosti teh”velikih tablic” pred prenosnikom? Jaz ga praktično nikamor ne nosim, mogoče 2x na mesec kam. Kaj mi svetujete v tem primeru?(tudi glede gornjih dveh, ki sta navedena – je za 400 € dober prenosnik za domačo uporabo? Hvala.
Imam yogo in ne grem nikoli več na klasiko. Za resno delo imam stacionarni računalnik, za vse drugo pa je joga idealna. Majhna, zmogljiva, prenosna, tanka, na touch. Lahko jo daš na mizo v kuhinji ali si jo vzameš v posteljo, da pogledaš film. Fino je, da se obrne v strehico, ker se potem ne pregreva. Iz tablice v računalnik preklaplja tik-tak, ko obrneš ekran. Ne vem, o kakšnem docku govori gunnar. Ni poceni, samo vredna tega denarja.
Forum je zaprt za komentiranje.