Ko kmeta vprašam, po koliko ima kilo domače salame…
Veš, po eni strani kmetje jamrajo, kako premalo kupujemo slovenskih izdelkov, po drugi strani pa nosijo kitajske cote, ter delajo tanke salame. Pač poskuša te okoli prinesti. Če ne razume da se teža meri na kilogram ne pa na metre ali sekunde, je to njegov problem.
Ni prvi ni zadnji, nategovići so pa povsod.
Saj v tem je fora, da mi hoče prodati kos. Prodaja se po kilogram, od samega kosa pa je odvisno koliko je velik a ne? Ker če je salama 18,5€ za pol metra mi to nič ne pove. Lahko je par kil, lahko pa niti kile. Hočem za spremembo kupiti nekaj domačega, pa me že v štartu odbije. Ne vem če je to prava pot.
Saj v tem je fora, da mi hoče prodati kos. Prodaja se po kilogram, od samega kosa pa je odvisno koliko je velik a ne? Ker če je salama 18,5€ za pol metra mi to nič ne pove. Lahko je par kil, lahko pa niti kile. Hočem za spremembo kupiti nekaj domačega, pa me že v štartu odbije. Ne vem če je to prava pot.[/quote]
Salame skoraj zagotovo izdeluje enako velike, tako da si lahko sama preračunaš približno na kilo, nisem pa še slišal, da bi na vasi kdo prodajal po kili suhe salame, ampak po kosu. Pakupi v mercatorju ali šaparu, imaš po kili od 15 eur naprej, če je salama koliko toliko in boš zadovoljna.
Saj v tem je fora, da mi hoče prodati kos. Prodaja se po kilogram, od samega kosa pa je odvisno koliko je velik a ne? Ker če je salama 18,5€ za pol metra mi to nič ne pove. Lahko je par kil, lahko pa niti kile. Hočem za spremembo kupiti nekaj domačega, pa me že v štartu odbije. Ne vem če je to prava pot.[/quote]
Ne kupuj slovensko sploh, slovenci so sami nateguni.
Salame skoraj zagotovo izdeluje enako velike, tako da si lahko sama preračunaš približno na kilo, nisem pa še slišal, da bi na vasi kdo prodajal po kili suhe salame, ampak po kosu. Pakupi v mercatorju ali šaparu, imaš po kili od 15 eur naprej, če je salama koliko toliko in boš zadovoljna.[/quote]
Bom zelo vesela če mi poveš koliko tehta pol metra salame. Mi je razumljivo da se kupuje po kosu, ampak verjetno je potrebno vrednost tega kosa nekak ovrednotiti a ne? Je razlika med pol metra pariške salame, ali pa pol metra sušenega pršuta.
Res kmetje samo nategujejo to meščansko nesposobno folkloro, zraven pa še jamrajo. V salamo namečejo popra in soli, da si drug dan ves zaotekel. Torej gre za nezdravo takozvano ” domače – domače”. Za kos ti zaračunajo 10 eurov, pa še davka ne odvedejo. Da ne govorim o domači govedini, sama kitovna in mrena, pa kosti in spet ” domače – domače” cena po 7 eurov. V trgovini ti narežejo zrezke iz g. stegna po 7, 30 eura, seveda pa še davek odvedejo, ko ga kmet ne. Če se le da ne kupim ” domače – domače”, razen takrat ko mi nekaj posilijo. Fotrajo pa tako in tako vsi s silažo, pa naj bo to v SLO ali Hungary.
Matr ste pa res glupi,vse salame se prodajajo na kilo.Če jih pa kmet prodaja po kosu pa tud ok,ampak on je ceno dobo iz kilograma.Pametni vsi ko strela,od kdaj so se pa pr salamah pisale zram dolžina,širina itd..Tečne tašče pa ne prebavlam,stara koka,ko je dec več ne povoha(kdo bo voho,smrad po ribah) pa redno po kmetih pluva,ti sam pej,pa si lepo kup 2x premrženo pa prepakirano meso
To je tvoj problem, če me ne prebavljaš. Hočem samo povedati, da slovenski kmetje nategujejo to mestno slovensko folkloro z geslom ” domače – domače”. V resnici je nezdravo , nekontrolirano kar se tiče dodatkov, dobrega mesa pri kmetu še nisem kupila, sama kitovna, kilo loja okoli in pripadajoče kosti po 7 eurov. Zato ne maram direktno od kmeta. Kmetom gre kar dobro, sicer se ne bi s traktorji za 70 jurčkov vozili na štrajk v Ljubljano.
Spet pišem za droljo,uno staro taščo mislim,vidm da že maš lepo duh po zemli da ti vse škodi,pa dobr da so ono v trgovini v fabriki naredl pa je zato bolše,stara pejd se lepo poslovit od svojcev,če ti še domača salama ne paše,veš da je tvoj konec bliz.[/quot ]
Ne želim biti nesramna. Vsi bomo imeli nekoč duh po zemlji, ali pa po prekajenem mesu. Jaz govorim samo o pokvarjenih slovenskih kmetih, ki nategujejo slovence pod kvazi geslom ” domače- domače” ali mlajše z izrazom “eko” pa ” bio”. V resnici je pa en sam nateg.
Odkar kupujem salame privat, une iz trgovine povoham ne več. Če vi ne ločite domače salame od sranja, je to vaš problem. Salame je včasih izdeloval moj oče, tako da vem, kakšna domača salama mora bit. Sem iz krajev, kjer se dobro ve, kdo ima dobre salame in ja, cena je na kilo. Če je na kos, pa ni noben problem, ker imajo vsi cene tam-tam. Na kos, na kilo, ista pašta. Mogoče je 1 iz trgovina, ki se okusu približa, vse ostalo je pa sama kemija.
1. Nihče ne more nategnit pametnega človeka. Če jamrate da vas kar naprej nategujejo kmetje, ki so povrh tega menda še zarukani, kako hudo zarukani potem morate biti sami?!
2. Koliko tehta salama je popolnoma nepomembo. Jaz večje salame pojem 5 koščkov, majhne pa 10 do 15. Jih pred vnašanje v usta nikoli ne tehtam, ali teža odgovarja planirani.
3. V več bifejih in na veselicah lahko naročiš meter špricarja.
4. A te je kdo s pištolo prisilil, da si kupil salamo? Jaz ne kupujem stvari, ki se mi zdijo predrage za tisto kar predstavljajo. Zakaj ti rineš v ljudi in potem še 2 dni jokaš po forumih?
Forum je zaprt za komentiranje.