katera je dobra ključavnica za kolo
Vsi smo se že kdaj srečali pobliže z ukradenimi kolesi.
Stvar je takšna – kakšno ključavnico poiskati, kupiti, da bi bila kolikor toliko učinkovita proti kraji.
Seveda ne ciljam na tiste poceni ključavnice tipa Interspar.
Gledal sem razne modele pri proizvajalcu Abus in Kryptonite.
Zavedam se tudi, da nobena zašćita ni toliko dobra, da se je ne bi moglo obiti. Vendar pa vseeno, da bi imeli potencialni lopovi čimveč dela z odklepanjem, žaganjem le-te …
Nobena.
Ko bi videl s kakšnimi praktičnimi prenosnimi pnevmatskimi škarjicami režemo visokonapetostne vodnike na terenu, bi razumel da ketna nima smisla.
Tole ti prerežem v 15 sekundah, pa nobena ključavnica za kolo niti približno ni tako močna:
[img]https://www.mayerelectric.com/ASSETS/IMAGES/CATEGORIES/LIST_DISPLAY/L3-wire-high-voltage-cable-2.jpg[/img]
Tisti ki se s krajami vsaj malo resneje ukvarja se mu splača, saj se mu pnevmatske škarje kmalu poplačajo. Tako da raje investiraj v skrite zaščite, alarme, pedala ki se iztaknejo, blokado vrtenja kolesa…
Vsako ključavnico udariš tam, kjer je najšibkejša točka. Valjčki to niso, služijo samo za vtis in višjo prodajno ceno. Kot ostale ključavnice, tudi to režeš direkt skozi ketno, ampak so malo drugačne škarje kot tise gor. Tiste so za baker, ti rabiš za jeklo.
Za blokado ne vem kje se kupi, sem pa videl domače izdelave ko posebne čeljusti (podobne zavornim) kolo stisnejo in ne gre nikamor, Ni bistvo v zaščiti, ampak da imaš nepoznano zaščito, da preseneti zlikovca. Ketno vsak vidi, to ti ne pomaga
Jaz imam ABUSa, ki je sicer težak, a ga imam na bilanci obešenega, tako da ga snemam samo, ko zaklenem kolo.
Je pa res, da imam eno ultra staro in pošvedrano kolo, ki se ga niti ne izplača ukrasti.
Mislim (upam), da bo nekdo, ki se nameni krast izmed množice koles najprej poščipal tiste tanke verige in se ne bo kar ABUSa lotil. No, verjetno bi se ga, če bi kolo bilo dejansko vredno več, kot 10€.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://www.genscoequip.com/materials/F130mini1.jpg[/img]