Ameriški stafford terier
Če kdo ve za mladička ameriškega stafforda brez rodovnika (najraje rjavo belega) po ceni do 100 eur
KUPIM
sabina.velepic@gmail.com
Zakaj misliš da nimam denarja. Cene psov so pretirane, sploh za pasme ki so iskane. To da ne želim z rodovnikom je pa načrtno, ker so psi z rodovnikom večkrat bolj občutljivi oz. bolani. Da pa sem zaradi tega neodgovorna ??? No ne vem no. Moji psi ki jih imam že od malega niso odraz neodgovornosti. Do sedaj vsi dočakalo 10 in več let. Pa lep pozdrav
Pojma nimaš, ali pa s tem nelogičnim argumentom samo prikrivaš svojo škrtost.
Pri rodovniškem psu je poreklo znano in preverjeno, na ta način se je mogoče tudi (vsaj delno) izogniti boleznim, ki so sicer tipične za določeno pasmo.
“Pasemski pes brez rodovnika” ni nič drugega kot mešanec. Ne poznaš porekla, ne veš, kaj so v resnici parili med seboj, pes pa izgleda neki pasmi podoben. Ravno pri takšnih je največ šans, da bo pes imel zdravstvene težave, ker ni nobenega nadzora, niti selekcije, važno, da navzven izgleda kot am-staff.
Tretja kategorija so pa čisto pravi mešanci, zavetišča so jih polna. Če ti ni pomembna pasma, se usmili enega revčka in ga posvoji, takšni res običajno nimajo težav in bolezni, ki pestijo pasemske pse.
Če hočeš prav am-staffa, ga pa kupi pri preverjenem rejcu z referencami. Ampak ne bo 100 evrov.
Si na dobri poti glede na to, da si pripravljena kupit psa sumljivega porekla. Skupaj z izborom pasme. Npr. da bo mladič brez rodovnika, ker sta starša pogrnila na vzrejnem zaradi agresije.
Če je kaj še bolj kretenskega, me lahko tudi popraviš.[/quote]
Je potem kretensko, da imata dva luzerja otroka?Jje potem tudi dete luzer? Res pa da za razmnoževanje ljudje ne potrebujemo nobenih testov. Samo dobro voljo.
Namenoma nisem pisala alkoholika, narkomana, psihična bolnika…
Si na dobri poti glede na to, da si pripravljena kupit psa sumljivega porekla. Skupaj z izborom pasme. Npr. da bo mladič brez rodovnika, ker sta starša pogrnila na vzrejnem zaradi agresije.
Če je kaj še bolj kretenskega, me lahko tudi popraviš.[/quote]
Je potem kretensko, da imata dva luzerja otroka?Jje potem tudi dete luzer? Res pa da za razmnoževanje ljudje ne potrebujemo nobenih testov. Samo dobro voljo.
Namenoma nisem pisala alkoholika, narkomana, psihična bolnika…[/quote]
Primerjaš pse z ljudmi? Se ti zdi, da lahko pasemsko vzrejo primerjaš z ustvarjanjem družine pri ljudeh? In misliš, da pasemska vzreja temelji na tem, da so psi “dobre volje”?
No, očitno bi vsaj IQ pri ljudem ne bilo tako slabo preverit…
p.s. In ja, poznam ljudi, ki imajo “take” pse. Še predobro jih poznam. Pizdarije z njihovimi psi pa tudi.
Drugače pa je polno “takih” AST-jev po zavetiščih. Točno takih, kot jih avtorica išče. Brez papirjev in z vsem, na kar sem zgoraj opozorila, pa še s čim zraven. Vsekakor velik izziv za avanturiste :p
Forum je zaprt za komentiranje.