muc v stanovanju
Že spodaj sem v eni temi spraševala za ragdoll mucke…
Zanima me, tisti, ki imate mucka v stanovanju, koliko je dlak – ob rednem dnevnem česanju, kolikokrat je potrebno sesanje? (moj se tega namreč zelo “boji”, da ne bo dlak preveč povsod).
Kako pa je kaj z uničevanjem sedežne pri mladičkih? Če ima svoj praskalnik, koliko je straha, da se spravi na sedežno?
Imamo dva kratkodlaka, dlake so, ampak sesam vsak dan, tako da jih ni toliko opazit, razen ko se igrata in preganjata po stanovanju, takrat letijo dlake okoli kot perje 🙂
Od malega imata praskalnik in deblo, praskalnika skoraj ne povohata – razen ko jima dam meto gor. Drugače praskata oz. poskusita praskat kavč, tamali muc stegne kremplje tudi po tapisonih.
Dlake so, so, so … imam dolgodlako, se mi ni sanjalo, da bo tako. Nekako se mi je pa še manj sanjalo, da sem se tega kar navadila … ne sesam vsak dan. Praskalnika ne povoha. Sedežno pusti pri miru. Praska pa koš za perilo in tepih iz jute – v bistvu je to odlična zadeva, deluje kot praskalnik in še odlično lovi dlako – potem ga pa zvečer samo počešem (tepih, mislim) s krtačo za muco … In čeprav pri nas ni bilo treba, jasen in glasen in odločen NE deluje, v prvo.
Pri mojem (navaden maček) je z dlako obup, ko jo menjava, vmes še nekako gre, je je pa kljub sesanju dovolj. Praskalnik ima na steni in ga uporablja, včasih se pa vendarle loti tepihov (ki niso hudo dragoceni). Drugega ne uničuje. Ne!!! seveda dobro sliši, vedno pogleda, se zadere Jaaaaaaaa! in naprej počne tisto, kar se je namenil :). Maček pač.
Pri naj je tudi precej dlak, je dolgodlaka, kar se tiče praskanja, kupita kaj, da si bo muca lahko dala duška … Ne glede na vse probleme in težave (žival je žival), ki so nas z muco čakali, se nam je 1000.. x oddolžila, toliko lepega, čudovitega nam daje. No, bom rekla zase. Ravno razmišljamo, da bi si nabavili še eno mačko.
Zakaj pa pasemskega? Zdaj se da v zavetišču dobit toliko luškanih mladičkov, kot ti srce poželi 🙂
Sicer pa: jaz sem mojega pred tremi leti vzela v zavetišču in sem super zadovoljna. Vse to, kar sprašuješ, pa je odvisno bolj od tebe kot od mačka. Seveda se je potrebno zavedati, da je maček trmasto bitje, ki pa se ga da “vzgojiti”, če se le dovolj ukvarjaš z njim. Jaz sem bila precej stroga, ko je bil majhen, zato pa imamo zdaj krasnega mačka: ne pleza po zavesah, ne praska nikjer drugje, kot samo na praskalniku (imamo dve leti star kavč, ki nima niti ene same praske) itd. Pač lastnik mora biti odločen in si za žival vzeti čas.
Upam, da vam bo nov družinski član prinesel veliko topline, nežnosti in smeha 🙂
Pa prosim, premislite o zavetiščnem mucku.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.