Zdrava malica za sedmošolko
Zaradi urnika hči v šoli ne bo imela časa za kosilo in ker bo do 15h v šoli, bi ji rada dala kakšno zdravo malico, da jo poje namesto kosila. Nimam idej, kaj bi zdržalo od jutra do popoldne brez hladilnika (sendviči so že vprašljivi), pa da niso samo kakšni pakirani rogljički in podobne sladkarije. Hvala za vse nasvete.
meni sendvič zdrži do naslednjega dne, ne samo do popoldneva…
mogoče ravno ni treba dat majoneze noter, ampak vse ostalo pa pomoje brez problema
drugače bi zdržali tudi kakšni makaroni, riž, kukus…samo vprašanje če bo to 7-šolka jedla tam v šoli, pa še mrzlo bi morala pojest…
sadje in zelenjava tudi brez problema zdrži celo dopoldne
Pa saj če že ostale 3-4 obroke dnevno je “zdravo”; lahko tudi pri malici malo pregreši izven tvojih zdravih meril in znotraj šolske malice – poglej si , glede na to, da bo to bolj ko ne izjemen dogodek.
Grisini, prepečenec, zdravi piškoti naprimer Melvita, , ali ji pa ji daj kakšno domače spečeno pecivo od prejšnjega dne od doma v klik posodico, pa en tekoči 2dl jogurt, imaš polno izbire ( Mu s 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj sladkorja, Hoferjeve tekoče 250 ml, )ali pa tudi v Hoferju imajo narejene smutije, ali pa Capri Sonne sokove na slamco.
Našadva najraje vzameta od doma za malico doma spečeno pecivo, ali pa kakšno zelenjavno pito , ali pa dober kruh, namazan z malo masla in meda ali domačo marmelado,….Opcij je malo morje samo kreativnost oraš vklopit.
Pa zdrav kruh, pa noter pač sir, vegi zadeve, karkoli, kumarice svežo papriko, domač skutin ali zelenjavni namaz, karkoli.
Sicer pa a toliko pa nista komunikativni med seboj, da jo lepo vprašaš in upoštevaš kakšno njeno željo glete te izjemne malice? MOja sedmošolka zna sama povedat, kaj naj ji dam po njeni želji, tudi zdravi, za malico….
Kakšen urnik pa ima to da nima vmes 15 min časa za kosilo? Pri nas traja kosilo od 12tih, ko pridejo 1. in 2. razred pa do 14tih, ali pa še malo dlje. V tem času ima vsak razred vsaj toliko pavze da lahko pojejo kosilo. Ne vem kaj pa sotali sošolci je cel razred lačen?
Drugače pa nič kaj dosti ti ne bo pomagalo kaj ti mi napišeko, idej je lahko polno, kaj pa bo jedla je pa spet druga. Jaz za sebe vem da bom ta teden en dan, špinačno palačinko pa kakšni skutni namaz ali pa skuto pa losus. Ampak če to ponudim moji 9t letnici pa ne bo ravno zadovolna.
Drugače lahko tudi kake bomače frutabele, kako pecivo, solate, tudi sendviči res pa brez majoneze, pa tudi kakšna močna selama, ne vem kako bo sprejeta v razredu tam 7 ur?
Otroci imajo radi tudi razne slane in sladke mafine (pizza, z bučkami, kakršno koli naribano zelenjavo, sir, šunka, olive..pri sladkih je pa sploh neomejeno možnosti) ti brez problema zdržijo tufi brez hladilnika, pa kakšen jogurt zraven. Lahko daš tudi zmrznit, pa potem malo mešaš po dnrvih. Zelenjavni in sadni zavitki in pite bi morali biti tudi v redu…
Forum je zaprt za komentiranje.