kaj dati v kuhinjo:ploščice,parket ali “plastiko”
Zdravo,
prenavljamo kuhinjo in se ne moremo odločiti kakšno talno oblogo dati: ploščice, parket ali vinil plošče (če sem prav napisala – neko plastiko). sedaj smo imeli navadni linolej.
prosim za vaše izkušnje, kaj imate in kako se obnese. bi pa imitacijo lesa.
hvala za vaša mnenja in predloge že vnaprej.
Situacija je nanesla, da sem v kuhinjo moral dati vinil. Je dobre kvalitete, a vseeno se mi zdi kot cenena roba in niti občutka nimam dobrega.
Predlagal bi ploščice, ker se v kuhinji veliko zadržuješ, je enostavno za čistit …..
Mi imamo parket več kot 10 let. Se kuha vsak dan, poliva, šrica naokoli, noži padajo na tla in samo od blizu se vidi, da je malo bolj zmahan, še zdaleč pa ne oliko, da bi bilo že potrebno brušeneje in popravilo. Tako da se tudi kvaliteten parket obnese, pa nič pretirano ne pazimo.
Ploščice so sicer bolj komot za čisit, samo če ti lonc dol užge in to jo poči, je še večja štala. Na parketu bo pa le mala udolbinica.
Ploščoce. Midva sva na srečo dala v kuhinjo ploščice, okrog po dnevni in jedilnici imava lamelni parket ki je sicer že star in se kr nekaj dviguje in kaj vem kaj. In sems rečna da sem dala ploščice ker mi vsaj kuhne ne bo treba razdirat ko bomo menjavali parket v jedilnici in dnevni. Ploščice so poleti zakon,ko je vroče so fajn hladne, pozimi imaš pač copate pa je problem rešen. Jaz parketa v kuhinjo nikoli nebi dala, potem pa vidim da je vse strah za parket pa nto vlačijo neke tepihe ki so skoz umazani in zgledajo nasploh grozno.
Jaz pa nisem zadovoljen. Kuhinja prenovljena, prej pluta, tako da mi je ostalo le 3 milimetre višine, tako da druge variante za polagat ni bilo.
[img]http://shrani.si/f/1W/Xc/3SrDA0Vl/pod.jpg[/img]
Moji so lahko izbirali debelino, ker se je v kuhinji delalo popolnoma vse na novo (tudi elektrika, voda, ostali so samo zidovi in okno ter napeljava za centralno, radiator je prav tako menjan, pa seveda okno je ostalo), tako da so bile te ploscice dobra izbira, vsaj zaenkrat kaze tako. Cistijo se dobro, obcutek za hojo pa me boljsi kot pa po navadnih ploscicah (na vikendu imamo povsod ploscice), daje toplejsi in mehkejsi obcutek.
So pa bile kar z neko ceno, ze brez polaganja so bile prek 35€/m2, precej podobno temu https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11870740_1020056194693079_4199175823571342232_n.jpg?oh=a7a4e11c1f1998023b46cf4607f7cfed&oe=5694CDF6, le da se je pri nas jemalo najdebelejse in z drugacnim vzorcem in odtenkom.
Lepe stopnice.
Iz kuhinje se nadaljuje jedilnica kjer je parket. Parket je ostal, ker pa je v kuhinji bila pluta, torej 3 mm višine, zato ni bilo variante, da bi ploščice polagali. Sem pač pristaš ploščic.
Stopnice niso nase, sem fotko nasla na FB strani “nasega” polagalca, ki ima tudi trgovino s talno opremo … in ima fotko takih plosc, kot so nase po kuhinji (sicer drugacen odtenek ploscic in fug, princip pa isti).
Mi smo si lahko privoscili malenkostno spremembo visine, ker je prostor zaprt z vrati, naprej hodnik, ki je malo visji, kot vsi ostali prostori (tako so pac gradili vcasih) in ce bi pri obnovi hodnika le-tega spuscali na ravnino vseh ostalih prostorov, bi morali menjati se vsa vrata in podboje, tega pa nismo hoteli, smo samo vse prebrusili in prelakirali (vse je les in ne notranjost kartonasto satje).
Je pa dejstvo, da so te plosce mehkejse in toplejse kot klasicne ploscice, kar imamo v vikendu (ampak tam so dobra izbira hladnejse, ker je pac vikend na morju). Tekacev v kuhinji pa pri nas nihce ne mara.
Forum je zaprt za komentiranje.