Pooošiljanje paketa po pošti
Za marsikoga verjetno trapasta in osnovna,morda nepotrebna vprašanja ampak jaz bom sploh prvič v življenju poslal paket pa še to v tujino tako da res nimam pojma o teh stvareh in bi vas rad nekaj vprašal :
V čem je poanta tega da se označi vrednost pošiljke?
Tipkovnico pošiljam na Nizozemsko da uveljavim mednarodno garancijo in me zanima vsaj približno koliko bom moral plačat za poštnino.(10,20€ …več?).
Škatle za paket se da verjetno tudi na pošti kupit? Doma nimam nobene primerne.
Povratni naslov je moj naslov?Torej tja kamor se vrne pošiljka če slučajno ni bila dostavljena če prav razumem?Sicer sem že dobil od proizvajalca en list za sprintat na katerem je označen njihov naslov pa moj naslov tudi, pa še nekateri podatki z navodilom da naj ta list zalepim na paket…torej je to dovolj in verjetno nerabim še dodatno svojega naslova pisat?
Aja pa koliko časa približno lahko traja da pošta dostavi paket(SLO-NIZOZEMSKA) ?
poanta je v tem, če se pošiljka izgubi, si upravičen do odškodnine.
ker pol ne moreš terjat pošte za 3 jurje odškodnine, če si najprej napisal, da pošiljka ni vredna nič
škatle dobiš na pošti
na pošti boš tudi dobil poseben dokument, ki ga je treba izpolnit, z vsemi podatki, in ta bo šel na paket, ne tisti listek, ki si ga dobil.
kopijo tega dokumenta, s potrdilom o plačilu pa dobiš ti za svojo evidenco in da lahko narediš poizvedbo, če pošiljke ne bo na cilj
koliko pa traja do nizozemske, pa nimam pojma. verjetno kak teden.
Vse informacije dobiš na pošti, tud vso pomoč, embalažo, navodila glede naslovov, vse … ker takih kot si ti, je večina – nimamo pojma. Poštnina, glede na izkušnje med 10 in 20 €, pošiljka pride v nekaj dneh al pa računaj en teden max. Naslova naj bosta zapisana na paketu oba (zaradi tvoje koristi), oboje zapišeš potem še na poseben listič (za sledilnost pošiljke). Plačaš in to je to. Vse ti bo povedala, korak za korakom, uslužbenka za okencem.
Hvala za odgovore
Samo še nekaj. Verjetno označena vrednost pošiljke potem vpliva na stroške poštnine?
Ker to bi se drugače dalo fino izrabljat..npr. lahko bi potem nekdo redno pošiljal prazne pakete naokoli z označeno vrednostjo nekaj tisoč € in upal da se kakšen izgubi samo zato da bi potem terjal odškodnino ?
Sicer pa – ja ,vem da je najlažje na pošti vprašat ,ampak če kakšno stvar prvič počnem ,potem se včasih hitro zmedem in pozabim kaj vprašat ali pa kaj narobe razumem itd. .Komuniciranje preko forumov ali mailov mi je vedno ljubše ravno zaradi večje preglednosti in jasnosti =).Pa še ne morem si pomagat ,vedno živčen ratam če mi kje slučajno rata ustvarit dolgo vrsto za sabo zaradi raznoraznih vprašanj ,pa naj bo to v trgovini ,pošti ali pa kje drugje.
Jaz še nikoli nisem nič in nikamor poslal paket, kjer bi označila vrednost pošiljke (ne v Evropo, ne v Ameriko, ne v Azijo). Edino na način, da je bila zagotovljena sledljivost pošiljki. Ravno tako sem prejela že na stotine paketov iz celega sveta. In še nikoli se ni nič izgubilo. Mikro tveganje obstaja, samo jaz se s tem ne ukvarjam.
Poštni uslužbenci ne vedo ali pa ne povedo točno, katera je meja vrednosti, za pošiljanje priporočeno ali vrednostno.
Pa veliko pošiljk se izgubi, po njihovih lastnih besedah.
V nekatere države vrednih reči sploh ne smeš pošiljati kako drugače kot vrednostno, sicer ne dobiš nobene odškodnine, ko ti izgubijo pošiljko. Meja vrednosti med priporočeno in vrednostno je 30 evrov. Za izgubljeno priporočeno boš dobil max 30 evrov. Cenik glede na težo in storitve je pa objavljen na netu.
Forum je zaprt za komentiranje.