Zdravniski pregled- psiho analiza
Dobila sem novo sluzbo. Pogodba podpisana, pricetek dela v teh dneh. Na zdravniskem so me poslali tudi k psihologu, ker bo delo tudi nocno. Vse ok, vendar me skrbi, ce testa slucajno nebi opravila?! Ali je mozno, da te delodajalec potem lahko zavrne, glede na to, da je vse ostalo ok in pogodba podpisana? Test mi sicer v nicemer ni deloval v smeri preiskusa ” sposobnosti za nocno delo” ceprav vem, da imajo oni potem neke drugacne parametre po katerih na podlagi tvojih odgovorov izluscijo tvojo osebnost. Me pa skrbi, ker so vprasanja tako bedasta, da jih normalno nikdar nebi zakljucevala z da/ ne, pac pa npr. morda, vcasih. Tam pa se moras odlociti in potem sem na kaksnega odgovorila tudi tako, da me postavlja v lepo luc, pa vem, da morda temu v reality lifu ni cisto tako. Sedaj pa se seveda bojim, da bi me psiholog ocenil kot neko laznivo osebo!? Pa ni tako, a tezko se clovek odloci pod pritiskom.
Kdo kaj ve o teh testih in ali bi me lahko ocena psihologa spravila ob sluzbo?
Hvala za iskrene in dobronamerne odgovore.
Če imaš vsaj povprečen IQ, ti testi ne bodo delali težav. 🙂
Meni vedno reče, da je rezultat nadpovprečen.
Imaš več delov teh testov. Večinoma so razna vprašanja o tebi, na podlagi katerih si psiholog ustvari tvoj osebnostni profil. Potem pa so še razne risbice, kjer moraš nekaj dopolnit, nadaljevati vzorce in podobno….
Imaš več delov teh testov. Večinoma so razna vprašanja o tebi, na podlagi katerih si psiholog ustvari tvoj osebnostni profil. Potem pa so še razne risbice, kjer moraš nekaj dopolnit, nadaljevati vzorce in podobno….[/quote]
kako je to mogoče, če pa niti tega ne razbereš iz vprašanja, da je na testu že bila?
draga avtorica. psihologi so najbolj zakompleksanci kar jih je. zato so tudi šli to študirat. predvsem paso nakladači, lenobe za delo, nimajo radi fizičnega dela in se ogibajo vsakemu pogovru o njih samih. to jim ne diši. še posebej pa jim ne diši konkurenca! nikakor psihološki vidik ne zmore biti nad zakonom. ja? torej te nima biti kaj strah. verjetno si normala glede na to kaj si napisala. je pa tako, da so te verjetno testirali, ko sploh nisi vedela. mogoče si sama čakala v čakalnici? misliš da slučaj? da sama čakas? a veš koga psihologi ne marajo,a veš koga?! bolj inetligentnih pametnih od sebe. ker oni so prepričani, da so vsevedi. saj ne rečem so psihologi ki veliko vedo, npr, tisti ki so poleg pri selekciji za specijalno enoto, pri sprejemu, potem mogoče kaksni otroški psihologi, ti so ponavadi fajni ljudje, pozitivno nastrojeni in taki z custveno inteligenco. večian drugih pa je luzerejv.
ko vidis psihologa in psihologinjo oblečeno v neke raztegnene cote, ko je oblečna kot iz osnovne sole, ko je debla in vse na njej poveseno, potem veš koliko je ura in veš da je postala psihologinja ker je luzerka!!! koliko psiholog in psihologinj pa poznas ki imajo za seboj v laifu neko športno pot, so neki dodelani ljudje, samozavestni in aktivni. ki so bili od malega v treningu nekega juda ali jiu jitsa, atletike in plavanja, da os tu dosegali neke rezultate?? jaz ne poznam nobenega takega. vsi os navadni luzerji. in menenje enega luzerja lahko hitro ovrze drug malo bolj resen strokovnjak. ki pa ima otroke in druzino, je srecen v laifu in to počene, ker ga to res veseli. ne ker bi sam pr isebi iskal resitve, ker je dodelana oseba. ampak takih je malo. torje strah te ne rabi bit ničesar. če ti povem kaksna osebe iz psihiološkega vidika gredo vvojsko, policijo, zdravstvo, medicino itd itd. ti bo slabo ratalo.
ampak ok. neki je pa res, da pač verjetno te je ocenila po nekih realnih zahtevah, ki bodo nastale v tvoji sluzbi.
jaz recimo sem lahk osma seboj. kumot. ni panike. sme pa bil tudi v vojski dosti let. in to znam. veliko ljudi dobi samomorislke misli, zacne premlevat neke zalostne zgodbe, scenarije, ne jejo, ne pijejo, niso pri stvari.
glede na to da to sploh sprasujes nisi glih za neko resno sluzbo misljena. takoda te po moej ne rabi nič skrbet.
je pa tako. bolj kot glumis, tezje je. ker se zapletas in hitro psiholog opazi, da neki ne pase skupi. ker je tezko igrat veliko razlicnih vlog, pa da to nekdo kit ociljno gleda in pozna ne bi opazil. j zelo tezko. da pa se. torej jaz se na tvojem mestu ne bi sekiral. imela pa si moznost vprašast, kak osi opravila??! zakaj nisi? mora t ipovedat?
ti ljudje se bojijo agresije!!! to je njihova šipka točka! zenske so primerne za hitri sex z postavnim tipom, moški pa z mlado sexy deklino. to je velikokrat nacin da se psihologe dobi v past!
Imaš več delov teh testov. Večinoma so razna vprašanja o tebi, na podlagi katerih si psiholog ustvari tvoj osebnostni profil. Potem pa so še razne risbice, kjer moraš nekaj dopolnit, nadaljevati vzorce in podobno….[/quote]
kako je to mogoče, če pa niti tega ne razbereš iz vprašanja, da je na testu že bila?[/quote]
Ker nisem prebral celega vprašanja. Samo začetek in konec. 🙂
Zdravniški pregledi ob pričetku zaposlitve so nek birokratski postopek, namenjeni samo temu, da zdravnik uradno poda mnenje, če ustrezaš delovnemu mestu in delovnim nalogam, ki jih boš opravljala. Tvoje delovno mesto je opredeljeno z določenimi pogoji dela, ki po zakonu zahtevajo psihični test in verjemi mi, da ga boš uspešno opravila…
Veš kakšni primerki opravljajo preglede… kronični pijanci, čudaki, zmešanci…pa vsi naredijo.
Saj bi se, pa me je presenetilo ze to, kako tak test izgleda. Sem mislila, da bo to nek pogovor, pa ni bilo tako. Predse sem dobila nekaj testov- ene za vstavljat razlicne like, druge za izbirat sebi blizjo lastnost, pa potem neka dvoumna vprasanja v zvezi z reakcijami v situacijah, pa neka vrednotenja sebe… Inteligencnostna sta bila seveda casovno omejena in seveda nisem uspela vseh resit- me ze to skrbi! Ostala pa sem ze prej opisala, da so taka da se zagotovo vsak malo zlaze! Npr: Ali bi nacrtno krsili zakon? Jasno, da bos odgovoril z NE, ce se pa gre za delo z ljudmi, mar ne? Jest ga zavestno nebi, ampak morda pa pride kdaj tako. Torej sem lagala. Kaj to pove psihologu? In kako to potem on interpretira delodajalcu?
Tole sicer ne bo držalo. Psihološki testi, ki se opravljajo v okviru zdravniškega pregleda na medicini dela, ob pričetku zaposlitve, niso samo birokratski postopek in ni res, da jih vsi opravijo.
Sestavljeni so tako, da lahko psiholog na hiter (ne poglobljen) način razbere, če imaš kake težave v smeri koncentracije, zbranosti, logičnega razmišljanja, hitrih miselnih reakcij, spomina ali duševnega zdravja.
Sklop, kjer izbiraš med dvema možnostima (vprašanja o občutenju in ravnanju v določenih situacijah) nakaže smer, v katero se nagibaš karakterno, iz njih se da razbrati tudi to, če si na predhodna vprašanja lagal ali jih olepšal (vprašanja se ponovijo, a v nasprotnem vrstnem redu).
Potem imaš še sklop vprašanj o tvojem počutju, iz teh se lahko vidi, če si nagnjen k duševnim boleznim, npr. depresiji, tesnobi, shizofreniji … ali celo, če obstaja verjetnost, da kaj od tega že imaš.
Če psiholog vidi kaj od tega, skuša v pogovoru po končanih testih to poglobiti z dodatnimi vprašanji. Če pride do zaključka, da zaradi določenih težav nisi primeren za neko konkretno delo, bo test negativno ocenjen (npr. nezdravljeni alkoholik bo dobil negativno oceno za vožnjo reševalnega vozila). Na zdravniku medicine dela, pri katerem opravljaš pregled, je potem odločitev, če boš, glede na skupek vseh zahtevanih izvidov (tvoje zdravstveno stanje, kri, voda, rtg, psihološki testi, sluh, vid, ekg …), pregled pozitivno opravil ali ne in bil s tem zmožen za konkretno določeno delo ali ne.
To, da vsi opravijo psihološke teste s pozitivnim mnenjem pa ne drži. Res pa je, da večina jih.
Tole sicer ne bo držalo. Psihološki testi, ki se opravljajo v okviru zdravniškega pregleda na medicini dela, ob pričetku zaposlitve, niso samo birokratski postopek in ni res, da jih vsi opravijo.
Sestavljeni so tako, da lahko psiholog na hiter (ne poglobljen) način razbere, če imaš kake težave v smeri koncentracije, zbranosti, logičnega razmišljanja, hitrih miselnih reakcij, spomina ali duševnega zdravja.
Sklop, kjer izbiraš med dvema možnostima (vprašanja o občutenju in ravnanju v določenih situacijah) nakaže smer, v katero se nagibaš karakterno, iz njih se da razbrati tudi to, če si na predhodna vprašanja lagal ali jih olepšal (vprašanja se ponovijo, a v nasprotnem vrstnem redu).
Potem imaš še sklop vprašanj o tvojem počutju, iz teh se lahko vidi, če si nagnjen k duševnim boleznim, npr. depresiji, tesnobi, shizofreniji … ali celo, če obstaja verjetnost, da kaj od tega že imaš.
Če psiholog vidi kaj od tega, skuša v pogovoru po končanih testih to poglobiti z dodatnimi vprašanji. Če pride do zaključka, da zaradi določenih težav nisi primeren za neko konkretno delo, bo test negativno ocenjen (npr. nezdravljeni alkoholik bo dobil negativno oceno za v
ožnjo reševalnega vozila). Na zdravniku medicine dela, pri katerem opravljaš pregled, je potem odločitev, če boš, glede na skupek vseh zahtevanih izvidov (tvoje zdravstveno stanje, kri, voda, rtg, psihološki testi, sluh, vid, ekg …), pregled pozitivno opravil ali ne in bil s tem zmožen za konkretno določeno delo ali ne.
To, da vsi opravijo psihološke teste s pozitivnim mnenjem pa ne drži. Res pa je, da večina jih.[/quote]
Potem me ne skrbi, ker nimam nobenih odvisniskih tezav niti psihiatricnih, ce pa mi jo bodo sedaj odkrili- na to pa res nimam vpliva.
Hvala
Test sem ravnokar opravljala. Sestavljala ga je gramatika in dopolnjevanje teksta (v tujem jeziku), zaporedje likov- geometrija in matematična zaporedja z računanjem. Dobiš za pomoč prazen A4 list in kuli.
Po 2,5 urah testov je sledil razgovor s psihologinjo.
Npr Se znate učiti in podobne budelaščine.
Avtorica, nisi nič izpostavila, za kakšno vrsto zaposlitev gre.
Psihološki testi so del birokracije za delo v nočnih izmenah v proizvodnji na primer. Tega načeloma vsakdo naredi. 🙂
Odvisno kakšno službo boš opravljala v bodoče.
In tudi meni je čudno, da si pogodbo že podpisala, pa zdravniškega še nisi v celoti opravila. Zanimivo.
Testi so tako sestavljeni, da se da iz njih razbrati tudi stopnja nagnjenosti k lažem. Več pa ne povem. Četudi lažete na vprašanjih, se da to razbrati, ok?
Glede psihologov. Kako boš druge razumel, če sam nisi bil kdaj v problemih? Prvo pošlihtajo sebe, nato bodo vas. Kolikor jih jaz poznam, so si vse pošlihtal v življenju.
Forum je zaprt za komentiranje.