Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri prašek za pranje perila mi priporočate?

Kateri prašek za pranje perila mi priporočate?

Kateri prašek za pranje perila vi uporabljate, in ste zelo zadovoljni z njim?
Ali je boljši Ariel ali Persil (gel /prašek)?

Faks helizim

Faks je mel pred 40 timi leti najbolj simpatično reklamo.Jaz sem jo skoz rad gledal

V reklami pravijo da so kapsule najboljse, ceprav so dvakrat drazje od praskov. Ce oni tako pravijo potem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drzi. Saj nam želijo najboljše

Doma naredim prasek iz sode, marsejskega mila in sivkinega olja za desetino cene.Je ekološki in ne sebi me več

Poslušajte stare mačke in kupite faks pa ne verjemite nobenim kapslnom.

Ariel kapsule – blazinice uporabljam za belo perilo, Ariel v gelu pa za pisano.
Mehčalec pa Duel – rumen ali pa Lenor – moder.

Z DM trgovinsko znamko sem zelo zadovoljna. Prašel, gel in mehčalec njihov kupujem.

Hoferjev Tandil – za barvno in belo, pa tudi DM-ovi praški so dobri.

V eni izmed raziskav na test.de sem prebrala, da najboljše operejo praški, zato tekoče detergente uporabljam samo za res občutljivo perilo.

Ariel in Persil ne opereta toliko bolje, kolikor je višja njuna cena od Hoferjevih ali DM-ovih znamk.

Trenutno imajo v dm-u neko jubilejno pakiranje praška za 30 pranj= 3 eur, zato sem kupila in opere res fajn ter super diši. Komot se kosa z arielom ali persilom. Dober je pa tudi lidlov.

Za belo perilo Lidlov, za temno tekoči iz Hoferja. Meni opereta super, pa po mojem sta tudi hudo poceni proti drugim.

Kako lepo perilo imaš, je prašek še najmanjšega pomena. Enako opere tisti za 3 eur kot tisti za 6 eur.

Važno je sortiranje perila po barvah in materialih ter temperatura pranja.

Ariel iz Muellerja in nic drugega. Vse kar obstaja aem ze probala, vse je zanic!

Persil in Ariel sta daleeč najboljša . Na žalost pa tudi najdražja

Teta Violeta – nova linija tekočih detergentov za pranje in mehčalcev so cenovno ugodni in
zelo dobri.

Po letih pranja z arielom in Persilom, sem videla kako številne prijateljice perejo s praški iz DM, Spar ipd.
Sama sem kupila Splendin – v Sparu. Ga imajo za belo, potem za barvano perilo. Iz lastnih izkušenj priznam, da pere dobro. Je pa zelo poceni v primerjavi s Persilom, Arielom ipd.

Za foro sem enkrat probala kapsule Ariel, in iskreno povedano, pač moram priznati kar je res, se je zelo umazano perilo res dobro opralo. Je pa doziranje bilo tudi konkretno – ena kapsula na malo perila.

Sama sem vedno uporabljala samo prašek – nikoli tekočega ali kapsule. Sem se tako navadila in slepo verjamem da samo prašek zares dobro opere. Glede na izkušnjo s kapsulo sem spremenila mišljenje.

Moje osebno mišljenje je: zmerno umazano perilo lahko opereš s čemerkoli pa bo dobro oprano. Zelo umazano perilo: odvisno od česa je umazano in kako stara je umazanija. Npr. Če se umažemo in perilo takoj namočimo v prašek in vročo vodo, bo vsa umazanija šla stran ne glede na to za kakšno umazanijo gre. Zadnjič sem se polila z rdečim vinom po beli majčki, majčko takoj namočila v vročo vodo in prašek, pustila stati 1 dan in se je vino opralo….. torej, treba je znati prati, sam prašek ne igra velike vloge. To sem jaz dojela po vseh dosedanjih lastnih izkušnjah.

Od kar imam otroke prisegam na Ariel, najbolje opere konkretno umazane cunje pa sem probala hoferjevega, lidlovega in DMovega. Po Hoferjevem in DMovem je ta mala dobila pikice, Lidlov pa uničuje perilo.
Sestra pa prisega na Persil. Če kupiš kaj od tega ne moreš falit.
Kapsul nisem probala ker rajši sama reguliram količino. Imam prašek, za temnejše in manj umazano perilo pa gel.

Huda tema! Gel ali prašek – vseeno. Če za vas glavna cilj je kakovost pranja, mislim, da ni dobro uporabiti navadne detergente. Naprimer, če želim mehko in dišijo perilo, grem v samopostrežno pralnico. Ponavadi pralnice perila uporabljajo vrhunske detergente in mehčalci in pranje traja kratno hitreje. Samo pazite, da pralnica perila bi bila znana. Naprimer, uprabljam in priporočam Vaš link imajo dve novi pralnici na Dunajski in Novih Fužinah.

Pro magic je bil super. Samo ne vem zakaj so ga ukinili?

Ne hvala za samopostrežno pralnico.

Sem sem enkrat hotela oprati eno veliko dekov Puhisamopoztrežni pralnici, ker še nismo imeli stroja za več kg, pa me je minilo, ko sem videla, da ljudje nosijo v samopostrežne pralnice prat pokozlane, podriskane in krvave zadeve, ki jih doma ne perejo v stroju. Tam ni nobenega nadzora, da bi kdo to preprečil.
Zato raje doma operem -tudi podriskano in pokozlano, če je kakšna viroza -sem fer.
Tudi v tujini raje na roke- vzamem praek s seboj in kar je potrebno na roke operem.

Pa avtorica, zastonj reklama?

Odglato žajfo, ki je nekaj čez evro. Super spere umazanijo.

Ne hvala za samopostrežno pralnico.

Sem sem enkrat hotela oprati eno veliko dekov Puhisamopoztrežni pralnici, ker še nismo imeli stroja za več kg, pa me je minilo, ko sem videla, da ljudje nosijo v samopostrežne pralnice prat pokozlane, podriskane in krvave zadeve, ki jih doma ne perejo v stroju. Tam ni nobenega nadzora, da bi kdo to preprečil.
Zato raje doma operem -tudi podriskano in pokozlano, če je kakšna viroza -sem fer.
Tudi v tujini raje na roke- vzamem praek s seboj in kar je potrebno na roke operem.

Pa avtorica, zastonj reklama?[/quote]

se pa tudi jaz sprašujem ja, katere praške uporabljajo po butičnih hotelih in zasebnih manjših penzionih ( taprofesionalne verjetno, tako kot čistila), ker tistega vonja pa nikoli ne moreš pričarat s komercialnimi praški in mehčalci za gospodinjstvo, žal.

moral it spet malo v Kimi Trzin, če majo kak tak dišeč prašek in mehčalec – včasih so imeli..

Za belo perilo uporabljam dash, drugače pa kar tekoči persil.

DASH

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz že več let uporabljam ekološki pralni prašek Sonett (prodajajo ga tudi v Intersparu) in sem z njim res zadovoljna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close