Razgovor pri kadrovski agenciji
Je kdo že bil na razgovoru pri agenciji? Prijavila sem se na en oglas za delo in kolikor vidim, super ustrezam kriterijem, tako da se zna zgodit, da me bodo poklicali na razgovor. Me pa zanima, kako se pripraviti nanj, glede na to, da sploh ne poznam delodajalca, in se ne morem pozanimati o njihovem področju dela. Verjetno nimam kaj, ne? Samo upati na najboljše…
jaz sem bla enkrat na razgovoru pri Agenciji M servis. Vsa vesela, da sem sploh prišla do razgovora, ko pa je začela gospodična razlagat in spraševat… no comment. Bila so tista tipična vprašanja ‘vaše dobre lastnosti, vaše slabe lastnosti, kje se vidite in bla bla’. Ko sem dobila občutek, da iz te zadeve ne bo nič (čudno obnašanje moje ‘zasliševalke’), sem ji podala en par čudnih odgovorov (vaša slaba lastnost – ne rada prihajam točno v službo :-)) in na koncu sem jo še šokirala, ko sem ji rekla, če mi pove, kako je napisana prošnja, če je v redu, kaj bi ona kot nekdo, ki vidi veliko prošenj, še dodala … je bla malce presenečena, vendar mi je na koncu le povedala par pametnih stvari :-))
Najbrž je vsaj nekaj pisalo v oglasu o sami branži oziroma profilu, ki ga iščejo. Pač pripravi prošnjo kot sicer, pripravi se na razgovor kot sicer, seveda tudi na tista butasta vprašanja, kje se vidiš in vse, kar piše prejšnja;)
Morda ti bodo povedali, za katero podjetje gre, morda ne, ti bodi osredotočena na sebe in to, kako predstaviti svoje dosedanjo delo in kaj lahko prineseš delodajalcu.
Agencij se izogibaj kot hudič križa! Tam imaš opravka z glupimi komunikologinjami, sociologinjami in podobnim šrotem, ki sploh nima pojma o poklicu, za katerega rekrutirajo (razen za kake “poslovne sekretarke” in podobne olepšane nazive za tajnice). Tako vsem kandidatom, ne glede na to, ali iščejo managerja, razvojnika ali “mujota” za tekoči trak, postavljajo enaka vprašanja, ki so glupa že sama po sebi, pa še večina folka se že vnaprej napifla “pravilne” odgovore.
Če se že res hočeš prijaviti prek agencije, je pomembno, da v spremnem pismu in CVju namečeš pravilne buzzworde. Ker te komunikologinje itak nič ne štekajo, bodo prvi shortlisting naredile tako, da bodo izbrale prijave, kjer najdejo vse kao zahtevane buzzworde, in te kandidate poklicale na nadaljnje razgovore (bolje rečeno, zaslišanja). Skratka, bolje je ugotoviti, za katero firmo sploh gre (preišči vse firme z nekega področja v regiji, če imajo na svojih straneh praktično identičen razpis, ali kar v Google skopiraj frazo iz “naš naročnik je mednarodno uspešno podjetje, ki….”), in se raje prijavi direkt tja. Krajša kot je posredniška veriga, manj šuma se naserje v komunikacijo….
A ja, da ne pozabim, v prijavi je cel kup občutljivih osebnih podatkov, zato so dolžni z njimi ravnati pazljivo in jih pošiljati dalje izključno s tvojim privoljenjem. To tudi pomeni, da se nimajo nobene pravice kaj dolgo iti skrivalnic glede firme. Če kaj mutijo, jih TAKOJ prijavi na IP!
prednisone uk buy prednisone 50 mg tablet cost prednisone 5 50mg tablet price
https://prednisonet.com by prednisone w not prescription
purchase prednisone no prescription prednisone 5 mg tablet without a prescription prednisone without prescription 10mg
Forum je zaprt za komentiranje.