indukcijsko kuhališče,danes mi ful slabo deluje ?Kaj bi lahko bil vzrok?
Pozdravljeni.
Imam indukcijsko kuhališče Beko ,staro 3 mesece,do sedaj fuuul zadovoljna,danes pa konkretni problem.
Pečem pohane nugetse,pogrevam juho in pečem pomfrit.in na vseh treh kuhališčih pri max.vklopu in je zelo slabo grelo-delovalo.To se mi je prvič zgodilo.Ali je mogoče kriva slaba elektrika?(v nedeljo ob 12 uri)Bi trebalo poklicat serviserja,ker ima tako slabo moč gretja,….?
Je imel kdo podobno izkušnjo?Kaj bi naj bil vzrok?Hvala.
Odvisno od električne napeljave. Če imate enofazno potem pozabi na treh kuhališčih na max, to gre kvečjemu pri trofazni napeljavi. Nič ni narobe z tvojo ploščo omejitve so v električni napeljavi. Ravno tako pralni stroji, pomivalni stroji na off če misliš do plošče potegnit čim več elektrike.
Elektrika je omejena in enofazne napeljave imajo ponavadi tam 5-7 kilovatov omejitve, trofazne lahko tudi 15 kilovatov in več.
Na enofazno načeloma lahko dokupiš še nekaj nazivne moči. Pokliči k svojemu ponudniku elektrike in ga vprašaj kakšna je nazivna moč ? (elektrika) oz. kakorkoli se že temu reče, pozabil sem izraz. Tam nekje do 7.5 kilovata lahko dokupiš in to imaš potem za skos. Je pa to precej draga zadeva in se lahko meri v več tisoč evrih
Forum je zaprt za komentiranje.