Kako, kje dobiti partnerja
Malo smo se oddaljili od teme; mene predvsem zanima, kaj bi ženska med 30 in 45 pričakovala od moškega? Pa ne mi o denarju govorit. Zanima me kje je najbolj naravno da se spoznava? V gledališču? Najbrže ne v disku Cirkus….ali pač?
Sam sem mnenja, da je treba večkrat poskusiti, da se procent uspešnosti poveča. Problem je v tem, se mi zdi da ženski spol, to “poskušanje” drugače razume kot mi moški; manj “častno”…in zato ne pride do kvalitetnih vez ampak polovičarske, ker vsi sklepamo kompromise na račun tega, da pač nisi samski….
Moje osebno mnenje iz izkušenj.Če želiš žensko za dolgo vezo jo išči v pomurju.Tam so zaenkrat še najmanj obremenje z materializmom.Tamkajšnje ženske so dosti bolj down to earth kot pa kakšne Ljubljančanke,Razlika je kot dan in noč.Drugače pa probaj preko spleta,zmenkarije,ona-on,kupid,badoo.Tam sicer ni neka izbira kvalitete ampak nikoli ne reci nikoli.Drugače pa fitnes,tam imaš precej možnosti.Hobiji kot so joga in ples.Nabavi si psa,marsikdo se tako spozna,med sprehajanjem kužka.
Morš it na kak dogodek, kjer folk mingla. Zrihtaš se lih prou, ne preveč, da jih ne preplašiš, ne premalo, da ne izpadeš klošar, tam najdeš eno, k ne ve točno kam bi se dala in jo uprašaš kšno neumnost. Pa mal zmedenega se delaj ala Hugh Grant, to pr ženskah vedno pali …
Pol pa sam go with the flow ….
Pa ne obupat če prvič ne rata
Kaj je to umetna feminizacija?[/quote]
Umetna feminizacija moških.Zaradi tega se ženske tudi same oddaljujejo od lastne ženskosti,jo marsikdaj tajijo na račun moških,ki se ne upajo biti moški.[/quote]
Ma kaj jaz vem. Prvo, kar me zmoti, je to, da si pod besedo ženskost predstavlja vsak nekaj drugega. Ženske same ne vemo, kaj naj bi to bilo, moški pa še toliko manj. Moški si želi, da bi imela ženska en kup njemu všečnih lastnosti, ki nikoli ne morejo biti združene v eni sami osebi, in večini teh lastnosti reče “ženskost”. Ženske bi pa pač rade bile všečne in po nekem random ključu tajijo, kot praviš, neke svoje lastnosti in na silo poudarjajo neke druge … pa spet si vsaka drugače predstavlja, kako naj bi idealna ženska izgledala.
In drugo, skozi dva milijona človeške zgodovine so bile ženske popolnoma drugačne kot zadnjih nekaj tisoč let, ko smo se stalno naselili. Ženska iz nabiralniške in lovske skupnosti je bila povsem enakopravna moškemu. Bila je promiskuitetna in svobodna. Skupaj s poljedelstvom je prišel tudi konec ženske enakopravnosti. Bojim se, da je to, čemur ti nostalgično praviš ženskost, v bistvu tisti grdi obraz podrejenosti žensk, v katero so jih prisilili moški, ko so postali lastniki zemlje in živine. Tega se zdaj otresamo. V resnici se vračamo v normalno stanje.
Se opravičujem avtorju, ker mu smetim temo.
Ma na spletu se folk predstavi v najboljši luči. Vsi so razvezani ne po svoji krivdi, vsi antialkoholiki, nekadilci, ljubitelji narave bla bla bla. Škoda časa za njih ko že na prvem kofetu doživiš hladen tuš.
Ljudi sposnaš preko znancev, prijateljev, sprehodih, toplicah skratka moraš jet med ljudi.
Ni pa kahko ker pri teh letih imamo vsi neka visoka merila.
Pri nas je kar nekaj žensk ki so na stara leta spoznale nove partnerje in zdaj uživajo starost brez obveznosti en sam žur. Bistveno manj je moških.
Keko46, sklepam, da si v resnici star 46?
Tvoj problem je, da mladih nočeš, ker hočejo otroka, upedenanih tudi ne. Ampak bistven problem je, ker ostalih pa ne vidiš. Npr. če je malo bolj okrogla, drugače pa dobra po srcu in pridna, pa morda nima otrok, boš našel pa kup izgovorov zakaj ne.
Tako je to, začaran krog pričakovanj in želja. Leta pa gredo, in samski in samske hodite eden mimo drugega.
Sem nekaj poskusala preko spletnih strani in je taki,Spoznala nekaj prijetnih ljudi,se pa ni razvila kaksna veza.Problem za zenske,ki smo tvojih let je pa ta,da smo zanimive ali mladim za avanture ali pa kaksnim starejsim 60+. Jaz osebno bi bila pripravljena bit z nekom mojih let,kako leto gor ali dol.Moski ponavadi gledate mlajse,ki pa imajo svoje zahteve oziroma pricakovanja.
Nisem sicer prebrala vseh komentarjev,dejstvo pa je,da ne moremo posploševat. Da v Ljubljani ni fajn,pošlihtanih po glavi in nasploh samskih punc? So,so…al pa smo,smo. Ampak smo večinoma doma,prčkamo po vrtovih,vkuhavamo marmelade,prenavljamo hiše in ne letamo okrog…po raznih Cirkusih,lokalih in karješetazga. Se tudi sama sprašujem,kje v mojih zrelih leti najt nekoga,ki ve,kaj je partnerski odnos,ker je tudi takih,ki bi se šlepali,med moškimi kar veliko. Nič mi ne pomeni zunanji imidž,zanima me jedro,zanima me,če je moški sposoben odprte,pristne komunikacije z mano…če zna obsedeti v tišini in občudovati naravo z mano,če zna poprijeti za delo in ustvariti kaj z lastnim znanjem in rokami…..Finančnega sponzorja tudi ne potrebujem,dovolj zaslužim,da preživim in še nekaj malega prihranim….Pa vem,da domov trkat ne bo noben prišel,ne da se mi pa v nedogled bezljat okrog in iskat potencialnega Gospoda bodočega. Nekak sem se prepričala,da se bo zgodilo…če in ko mi bo namenjeno….najbrž,ko bom najmanj pričakovala….
Če se moški zrihta kot se šika pa magar s kravato in da pazi na postavo, da se ne poredi preveč, lahko dobi žensko kjerkoli. Tudi tja do 15 let mlajšo.
Mirne duše lahko rečem, da sem gospodinjski tip ženske, imam dobre delovne navade, sem mladostnega videza kljub 55…Skrbna, čista in odgovorna. Nisen materialistka, ne opravljivka, nisem zabušantka, nisem zapravljivka, niso me zanimali drugi moški, ne pijem, ne kadim…Za partnerja sem skrbela bolj kot za sebe, ga “pedenala” od jutra do večera, od glave do pete…Njemu na ljubo čepela doma, ker se njemu ni dalo nikamor, izleti nula, sprehodi nula, razen na vikend hišico občasno pokosit travo, tu se pa tudi konča…Kljub vsem naštetim lastnostim in predhodnim načrtom o skupni starosti, sem dobila “odpoved”…sesulo se mi je življenje v trenutku!
Ne pišem tega, da bi se s svojimi lastnostmi hvalila, ampak iz razloga, da me je opisana situacija pripeljala do tega, DA SPLOH VEČ NE RAZMIŠLJAM O NOVEM MOŠKEM IN NAJBRŽ TUDI NE BOM NIKOLI VEČ ZAUPALA KAKŠNEMU MOŠKEMU!?
Najverjetneje je z takšnjimi izkušnjami še več žensk in ne se čudit, da je take 50+ res bolj težko najti,
Kakor je TEŽKO NAJTI POŠTENEGA IN ISKRENEGA MOŠKEGA…
Glih v tem je finta! 15 let mlajso.Kaj nam, ki smo vasih let manjka? Nekako je bolj logicno,da se lazje razumemo,imamo oziroma smo imeli verjetno podobne tezave,imamo vec skupnega kot z nekom,kateremu si lahko skoraj oce po letih.Kaj takim moskim res ni jasno,da mlade zanima predvsem kaj ji lahko nudite in ne kaksni ste.Stara sem 48,sama ze 10 let in bo tako tudi ostalo.Pa ne mislit,da slabpo izgledam,dalec od tega,imela bi lahko z lahkoto tudi 10 let mlajsega partnerja.Samo to ni to.
Glih v tem je finta! 15 let mlajso.Kaj nam, ki smo vasih let manjka? Nekako je bolj logicno,da se lazje razumemo,imamo oziroma smo imeli verjetno podobne tezave,imamo vec skupnega kot z nekom,kateremu si lahko skoraj oce po letih.Kaj takim moskim res ni jasno,da mlade zanima predvsem kaj ji lahko nudite in ne kaksni ste.Stara sem 48,sama ze 10 let in bo tako tudi ostalo.Pa ne mislit,da slabpo izgledam,dalec od tega,imela bi lahko z lahkoto tudi 10 let mlajsega partnerja.Samo to ni to.[/quote]
Sem napisal do 15 let, ni nujno da je ravno 15 let mlajša. Ti praviš za 10 let manj, da to ni to, za moške pa je velikokrat ravno to to. Ni pa nujno.
Avtor teme ni nič izrecno omenjal, da želi mlajšo recimo.
Glih v tem je finta! 15 let mlajso.Kaj nam, ki smo vasih let manjka? Nekako je bolj logicno,da se lazje razumemo,imamo oziroma smo imeli verjetno podobne tezave,imamo vec skupnega kot z nekom,kateremu si lahko skoraj oce po letih.Kaj takim moskim res ni jasno,da mlade zanima predvsem kaj ji lahko nudite in ne kaksni ste.Stara sem 48,sama ze 10 let in bo tako tudi ostalo.Pa ne mislit,da slabpo izgledam,dalec od tega,imela bi lahko z lahkoto tudi 10 let mlajsega partnerja.Samo to ni to.[/quote]
Sem napisal do 15 let, ni nujno da je ravno 15 let mlajša. Ti praviš za 10 let manj, da to ni to, za moške pa je velikokrat ravno to to. Ni pa nujno.
Avtor teme ni nič izrecno omenjal, da želi mlajšo recimo.[/quote]
No ja sem morda malo preburno odreagirala.5-10 let nazaj se nikakor nisem obremenjevala z razliko v letih.Sedaj pa nekako si ne predstavljam vec zveze z nekom,ki bi bil vec kot 2-3 leta starejsi ali mlajsi.Sicer je pa tudi tako ok,vcasih se je treba samo prepustit zivljenju in nam to ze prinese kaj.:)
Ustanovite klub samskih zrelih s podruznicami v vecjih krajih, potem pa prirejajte izlete, hribolaznistvo, pohode, nedeljske skupne sprehode, kolesarske izlete, obisk teatra, opere, kmetije, toplic, nabiranje gob ali zelisc, morske pocitnice, pasje sprehode, izmenjujte vrtickarske nasvete. Tako boste razvili nekaj podskupin za ljudi s podobnimi interesi in boste tako mogoce nasli novega partnerja ali vsaj prijatelja. Tako ne boste gledali, ce je ona 15 let mlajsa (malo zensk si zeli 15 let starejsega), ali ce je on enake starosti (vsi iscejo mlajse), ampak se boste ostredotocili na skupne interese namesto na starost. Samo enega ali dva potrebujete, da zacne vse to organizirati in se bodo hitro se drugi pridruzili.
Najprej komentar na klub zrelih. Take skupine že obstajajo a se tam ne dogaja nič od tega, da bi pripeljalo do kakšne nove zveze.
Sicer se pa strinjam z nekaterimi zgoraj. Ženske 50 plus ne hodimo okoli po zabavah kot mlade ženske, ampak se ukvarjamo z gospodinjstvom, vrtnarjenjem, skrbimo za urejenost doma, imamo otroke in vnuke. Potrebujemo kakšno iskreno prijateljico za pogovor in druženje. Bilo bi super, da bi spoznala moškega, ki bi si želel spoznati žensko kot sem jaz, in jaz zadovoljna, če bi ustrezal mojim predstavam. Nič konkretnega ali načrtnega ne počnem, da bi se z njim srečala. Hodim z odprtimi očmi, to pa je tudi vse.
No,pa ne sam ženske 50 plus….jaz jih imam 44,poznam pa tud mlajše,k pač furajo tak umirjen način življenja. Žurali smo,ko je bil čas zato in zdaj nam ni treba lovit zamujene mladosti. Zrelost prinese s sabo tudi umirjenost…pa ni treba,da je to enako dolgočasju,dneve si znamo kr dobro zafilat z vsesorte delom in aktivnostmi. Vseeno pa,bi pasalo imeti ob sebi nekoga,s komer bi lahko zgradil en globok odnos….pa se iščemo….in ženske tarnajo čez moške,moški pa čez ženske….kako dandanes ni več pametnih izbir….sam,jest sem prepričana,da so,da smo….sam še najt se mormo :). V hribe je treba it,tam je vedno dobra družba!!!
Forum je zaprt za komentiranje.