Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pečica s pirolizo

Pečica s pirolizo

Kupujem pečico in ker so te s pirolizo precej dražje od navadnih, me zanimajo vaše izkušnje s takimi pečicami?

Plusi in minusi.

Hvala vnaprej!!!

Pečica je super. Mi imamo AEG, kupljena 1 leto nazaj v Big Bangu za 529€. Drugače čisto navadna pečica s to dodatno funkcijo. Meni je najbolj všeč snemljivo notranje stekla. Pirolizo vklopim enkrat letno. Sproti čistim s sodo bikarbono in kisom. Uporabljam pa peki papir za pod pekač da vsaj nekaj maščobe ostane na njej. Je pa tako da se senzor za pirolizo oz. Nekakšno opozorila vklopi že zelo hitro, samo da je nekaj kapljic maščobe. Tega ne upoštevaj. Če ne boš skoraj vsak mesec porabila veliko denarja za elektriko. Ker ta cikel traja 2uri na 500 stopinj C. Lp

tkole..novejše pečice vsaj večima ma opcijo večih stopenj pirolize. Torej glede na to kako je pečica usrana lahk zbrereš stopnjo – jakost moč pirolize (nizka, srednja, visoka). V bistvu s tem ko izbrereš stopnjo določiš temepraturo (temperature se gibljejo tam od 450 C (najnižja) do nekje nekaj čez 500 (550? – ne dam roke v ogenj))

tako da lahk recimo tisto nižjo pirolizo zalaufaš vsake toliko in je rešeno, namest da ono intenzivno ružiš 1x letno

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Snemljivo steklo s pirolizo nima nobene zveze. Jaz se nisem odločila ravno zaradi stroška elektrike. In ker nisem tako ubrisana na čisto pečico. Zadnja je itak čist prehitro crknila, bi jokala, če bi bila brezhibna. 🙂
Bo enak efekt, če se navadiš stvari peči pokrite ali v vrečki.

piroliza je zakon
vključim jo 2x letno, tisto prvo stopnjo.

peka v vrečki? ful zdravo, a ne. Naj še tako trdijo, da ne vpliva plastika na jed, jaz ne verjamem!

Imam Miele pečico s pirolizo. Ker veliko pečem, vklopim pirolizo 1x/ mesec. To dela 1 uro in pol na 560C. Ima varovalo, da pečice ne moreš odpreti dokler ne pade temp. v njej na 270. Izkušnje zelo dobre. Pečica je čista kot nova samo vodila za pladnje moram sneti dol.

Smo jo imeli tam, kjer sem prej stanovala, sama se zanjo nisem odločila, in mi v 5ih letih ni bilo prav nič žal. Več mi pomenijo ostale funkcije pečice. Mi Aqua Clean funkcija za čiščenje povsem zadostuje.

Meni tudi plusi pirolize ne upravičijo toliko višje cene + višji strošek elektrike konec koncev… Imamo aqua clean… če ga uporabiš 1x mesečno, imaš bleščeče čisto pečico brez oblaganja s peki papirjem in peke v vrečkah… Sama sem z aqua clean funkcijo in nekaj čistila za pečice uspela očistiti 8 let staro pečico, ki je očitno, vsaj glede na stopnjo umazanosti, v tem času ni nihče niti enkrat očistil.

Boga ti potem, ker če ne veš, večina hrane je danes v plastiki.

Kolikšen pa je ta dodatni strošek elektrike?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close