Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Praznovanje 40. rojstnega dne

Praznovanje 40. rojstnega dne

Prijateljica praznuje 40. rojstni dan. Imela bo zabavo s cca 50 povabljenimi, in sicer v eni gostilni + ansambel z živo glasbo.

Koliko v denarnem znesku prispevate za darilo v takšnem primeru? Ena od naših kolegic pravi, da je dovolj 50 evrov na par, meni pa se zdi to premalo glede na to, da je zabava v gostilni. Nepisano pravilo za poroke je, da se da darilo v vrednosti kot znaša strošek pogostitve + še enkrat toliko zraven.
Kakšne so navade pri vas?

Ne glej na denar, kupi nekaj primernega zanjo in bo kolikor bo. Lahko pa prijateljice kupite skupaj darilo in bo.

Trije pari skupaj bomo dali denar, nismo pa si čisto enotni, koliko bi naj to bilo. Pripravljamo ji tudi manjši program.

Daš ji darilni bon od agencije Jupiter.

Točno toliko dajemo, 50 evrov na par. Se vam je vsem sfuzlalo? Saj ni poroka, pa da mladi par rabi denar za življenje.

Tudi meni se zdi 50 € na par ok znesek.
Se pa “gibljem” v družbi, kjer ima malokdo čez 1000 € neto plače mesečno. Kar je tudi podatek.
Zdaj kje pa slavljenec naredi fešto, pa ni moj problem, zaradi mene ni treba fancy gostilne.
V zadnjem času sem imela eno 40 letnico na “piknik” placu, hrana naročena (pečen odojek, piščanec), pijača svoja, drug primer 50 letnice v gasilskem domu (cena najema minimalna), hrana catering, pijača svoja. Na obeh žurkah smo se imeli super, bili do zjutraj, saj sama postrežba in hrana ni vse kar naredi dobro praznovanje.

Ne morem si kaj, da te abotne navade preseravanja na tuje stroške ne pokomentiram. Veliko ljudi vabilo na tovrstne cirkusalije spravi v stres (koliko dat, kje vzet, kaj oblečt …?).
Torej – imam 20/30/50 let, se birmam, ženim … Nimam za burek, a si omislim fešto na Brdu, najamem trenutno najbolj vroč ansambel in voditeljico ter vrhunskega fotografa, ki bo ovekovečil moj sijaj. Seveda si to privoščim, ker po novokomponirani neksevidirazkoš folklori pričakujem, da bo seveda vsak pokril svoje stroške in še meni primaknil za nepozaben Dubaj/Fidži. To, da so nekateri na borzi, socialki, minimalcu, brez štipendije in staršev, me seveda ne zanima. Glavno, da bodo financirali moje preseravanje. Seveda pričakujem, da se bodo skeširali še za garderobo (barvni ton in stil zapovedan), da ja ne bodo kazili fotk.
Dajmo se zavedat, da ta smoltavniš folklora marsikomu povzroča stisko. Naj si vsak za svoje praznovanje omisli magari Dunajske filharmonike v Ritzu, a naj si to financira sam.

Borat, ti si pameten in se skoraj vedno strinjam s teboj. 🙂

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

x1

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Borat, 12 tock imas tudi od mene.

Točno tako! Ko se je zdaj že bivša poskočna svakinja pripravljala na poroko (obema drugič), si je omislila Brdo s kočijo, golobi itd itd. Jaz sem tja poklicala in prijazni gospe, ki mi je to povedala, priznala, da si kot priča ne morem privoščiti vseh afnarij, ki bi jih princesurina rada. In poroka ni bila tam, ampak v navadni gostilni.

Tudi od mene. Ko bi le vec ljudi razmisljalo tako.

Hehe, frend je proslavljal 50.letnico, s 100 povabljenimi. Prinesli so mu darila, ki so že naslednji dan letela v kanto, ker so bila totalno brezvezna.
Pridelal je takšno bulo, da jo še sedaj plačuje.

je pridelal…….?

Minus, zgubo, rdečo številko, ……..

Kakšno le, a?

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Jaz sem dva meseca nzaj praznovala 40. Dobila sem povprečno bone za 50 EUR-70 EUR na kolegico oz. par, kar je bilo zame več, kot preveč. Razen od domačih sem dobila več. Se je treba malo bolj potrudit za okroglo, ampak za tak denar se dobi veliko lepega.

Hvala lepa za vaša cenjena mnenja.

Jap. Se strinjam. Tudi meni ni jasno, kako si nekateri predstavljajo, da fešte ne plača slavljenec… Fešto seveda človek naredi takšno, kot si jo lahko privošči. In fešto narediš zato, da imaš ob sebi ljube ljudi in jim ob svojem prazniku nekaj nudiš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close