Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero anteno mi svetujete?

Katero anteno mi svetujete?

Mam TV monitor, vendar mi TV še ne dela (ne ulovi nobenega kanala).

Skratka kakšno anteno mi svetujete, da bo lovila v okolici Kranja?

Sem jih že gledala, vendar jih je bilo toliko, da pol sploh nisem več vedela katero naj vzamem oziroma koliko močna mora biti, da bo ulovila te osnovne programe. Ima kdo s tem več izkušenj?

Kabelski je za plačat, ravno tako, če naročim TV zraven interneta. Antena se mi zdi še najbolje, ker mi je nekaj osnovnih programov dovolj, ostalo lahko pogledam preko neta….

pejt h kakmeu lokalnemu Tv majstru, pa ga prosi če ti lahk kako posodi (sobno, strešno) preden greš v nakup oz naj pride pa dajta stretirat, sprobat in potem jo magari pri njemu kupiš.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Rabiš ojačevalnik. Tudi sam ko sem poskusil loviti signal, ni šlo nič brez aktivne antene z ojačevalnikom, čeprav sem imel direkten pogled na Krim pri Lj.

-------------------------------------- "The greatest gift of life is friendship, and I have received it." [url=http://shrsl.com/?~93n6]Kupi poceni iz tujine brez davka[/url]

Preveri, če tvoj tv sploh podpira MPEG/4. Sicer rabiš še digitalni sprejemnik.

Kot ti je slednji odgovoril. Poglej ce monitor ima primeren sprejemnik za sprejem dvb-t mpeg 4. V kolikor ne se ga dokupi. Kranj je zelo dobro pokrit z dvb-t, sploh ce je vidno polje s krvavcem. Zadostuje poceni sobna antena…

Ja, sej točno to sem hotela, pa nikjer ne najdem navodil. Samo to sem našla na netu, da podpira mpeg, bom šla še malo prebrskat….

Ja, sej točno to sem hotela, pa nikjer ne najdem navodil. Samo to sem našla na netu, da podpira mpeg, bom šla še malo prebrskat….[/quote]

Dva mpeg sta. Starejši mpeg/2, ta pri nas ne laufa. In starejši TV-ji in monitorji z TV so bili ravno mpeg/2. To pomeni, da je za naše področje toliko, kot nič in rabiš dvt-b sprejemnik
Če je napisano, da podpira mpeg/4, si na konju. Vštekaš antenski kabel in začneš gledat Golico TV, …….

Ja, sej točno to sem hotela, pa nikjer ne najdem navodil. Samo to sem našla na netu, da podpira mpeg, bom šla še malo prebrskat….[/quote]

Dva mpeg sta. Starejši mpeg/2, ta pri nas ne laufa. In starejši TV-ji in monitorji z TV so bili ravno mpeg/2. To pomeni, da je za naše področje toliko, kot nič in rabiš dvt-b sprejemnik
Če je napisano, da podpira mpeg/4, si na konju. Vštekaš antenski kabel in začneš gledat Golico TV, …….[/quote]

Na netu sem naša priročnik. TV monitor imam le nekaj mesecev,… ampak so napisani različni formati npr.
.avi, .divx, .wmv potem pa še [Video] MPEG-2, MPEG-4 Part2,… pri vsakem formatu malo drugače….

Ne znajdem se najbolj iz tega….

pri pri podprtih formatih piše tudi:
.mpg, .mpeg, .mpe
[Video] MPEG-1, MPEG-2
[Audio] MPEG-1 Layer I, MPEG-1 Layer II,
Dolby Digital, LPCM

Caki malo – imas ti monitor ali monitor, ki ga dejansko lahko uporabljas kot TV?

Samo en popravek, ki sicer nima direkt veze z avtorico,citiram:

” In starejši TV-ji in monitorji z TV so bili ravno mpeg/2″

Starejši TV-ji so imeli analogni signal. MPEG je pa digitalni način pretoka informacij in kompresije. To nima veze z analogno televizijo. Tako MPEG2 kot MPEG4 sta digitalna kodeka. Nekatere svetovne države so šle na digitalni MPEG2, nekatere pa na MPEG4, kot tudi Slovenija.

-------------------------------------- "The greatest gift of life is friendship, and I have received it." [url=http://shrsl.com/?~93n6]Kupi poceni iz tujine brez davka[/url]

Vidim da mešate ene zadeve.

Avtorica, daj povej točno kako zgledajo zadaj konektorji za ta tvoj famozen tv/monitor.

Ali imaš tisti stari okrogli konektor kot je šel včasih v tv, reče se antenski? Ali je ploščat ima veliko iglic (scart), HDMI?, VGA?Ali imaš kaj drugega, opiši kako zgleda…bom probal iz konektorja ugotoviti kaj imaš.

Daj nam povej točen model tvojega monitorja.

Sem šla gledat, kaj je zadaj. Ni da ni. SCART (AV1), priključek za kabel ali anteno (tisti okrogli), en je za PMCIA kartico, USB, za slušalke, zraven še za AUDIO in, pol pa tisi audio… pa še kaj bi se našlo. kot je HDMI

Pol so pa še tisti audio video okrogli (2 rdeča, 1 bel, 1 moder in 1 zelenorumen).

A bo dovolj?

Hvala za obrazložitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close