Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko testenin na osebo

Koliko testenin na osebo

Koliko testenin date kuhat na osebo?

Odvisno kaksni jedci ste. Moj partner obozuje testenine tako da za naju 2 gre 500g sigurno.

Priblizno slabo osmino spagetov iz barilla skatlice

Mislim da je normativ 80 – 100 g. Seveda je pa odvisno, ali ješ samo testenine s česnom ali je zraven še velik kup zelenjave, mesa, sira…

Pri nas gre 10 dkg testenin na osebo + omaka + parmezan + solata.

Pri nas gre 60-90g, vagam, odvisno kaj je še zraven, prej in potem.
Če vprašaš recimo Yo, pri njej pa imata s hčerko 70g dovolj za kosilo in za večerjo obe skupaj.
Normativ je pa nekje 80g.

Mam čeljust do tal… Ko eni 250 :))) Pri naju 100 g na osebo, samo pol ostane. Tako da po mojem 80 ali manj. Če hujšam pa 40 g max.

Kolikor vem je običajna porcija za testenine z omako 125g testenin na osebo. To mero uporablja večina kuharskih knjig (zaenkrat še nisem videla drugačne).

Hvala za odgovore. Zgleda, da smo kar povprečni. 70 – 100 gramov na osebo, odvisno od jedcev.

:))) jaz pojem 100g, partner vse ostalo 🙂 kar se tice testenin sploh nezna normalno jest 🙂 kr je in je dokler ne sprazne lonca 🙂

Odvisno ali so s paradiznikovo omako, golazem, carbonara, aglio e olio, … s paradiznikovo omako za naju z mozem tja v 400 g, carbonara pa precej manj.

Jaz vedno cvikam, da bo premalo in posledično je zmeraj preveč kuhanega…… Sploh ne znam odmeriti…..

Pri nas

Ta teža velja za sveže in večinoma polnjene testenine.
Čeprav teh ne tehtam, dam od oka.
Suhih dam od 80 do 100 g na osebo.

Odvisno koliko časa jih kuhaš, 8dkg je dovolj če jih kuhaš 20 minut saj se razkuhajo in jih je ta količina dovolj za osebo, sem prav presenečena da jih večina kuharic razkuha v čisto mehke v bistvu jih ne znajo skuhat na način al dente .
10-12dkg pa je količina na osebo, če jih kuhate al dente ali na zob torej tam 6-8 min .

Sem že enkrat vprašala, pa nisem dobila odgovora od kod podatek, da imava 70g obe za 2x. Ampak saj ni pomembno, glavno, da se teži.

tole si nabavite

[img]http://cdn.shopify.com/s/files/1/0233/8797/products/pasta-measure_large.png?v=1410290976[/img]

Yo, enkrat, ze precej casa nazaj je bila enaka tema kot je ta in si ti to pisala. Se spomnim se jaz, ker mi je to porcija ravno za eno misko.

Ma jst sm gledu enkrat en japonski gameshow, pa je ena 45 kg ženska pojedla 7 kg testenin v eni uri al neki tazga. So jo še tehtali prej-potem.

http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-3096007/Petite-Japanese-woman-demolishes-eight-pounds-yakisoba-noodles-THREE-MINUTES.html

Ni bla ta, očitno jih je polno.

Potem si še enkrat preberi. Ampak moje pisanje, ne pisanje o mojem domnevnem pisanju.

Potem si še enkrat preberi. Ampak moje pisanje, ne pisanje o mojem domnevnem pisanju.[/quote]

ne da se mi iskati in nimam casa. Je pa bilo tvoje pisanje, ti si pisala, koliko testenin das kuhat zate in tvojo pubertetno hcerko.

Seveda, 70g za obe za dvakrat :)))))

Koliko gramov testenin na osebo

Barila imajo na koncu škatle označeno. Zarežeš z nožem do oznake in to je porcija za dve osebi. 500g je šest porcij. Lahko kupiš kuhalnico z luknjo, vsebina špagetov v luknji kuhalnice je dve porciji. Drobne makarone streseš v kozarec, en dl je ena porcija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close