Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ameriški hladilnik

Ameriški hladilnik

Kolebam med nakupom običajnega hladilnika in hladilne skrinje ter ameriškim hladilnikom. Slednji so precej dražji a bi z njim prihranil kar nekaj prostora, proračun imam, zato lahko odštejem 500€ več.

https://www.pricaraj.si/moj-dom/bela-tehnika/hladilniki/ameriski-hladilniki katerega mi priporočate? Odločam se za samsunga, naša družina je štiričlanska, mislim, da bo dovolj. Kakšna pa je poraba električne energije. So LED zasloni in tisto za delati ledene kocke uporabni dodatki, ali pa so zanimivi le 14 dni.

pri južno-ameriškem dobiš poleg še sužnjo, ki jo moraš hraniti, dati stanovanje …

pri severno-ameriškem dobiš pa operaterja, ki mu moraš dati zaslužiti da se preživi

Po lastnih 10-letnih izkusnjah z ameriskimi hladilniki svetujem: odlicna je nulya cona, potem posebn predel v zamrzovalniku za hitro zamrzovanje, ledomat in vodomat so pri nas vedno v uporabi in pogonu. Odvsvetujem znamko Whirpool ( tesnilne gumice vrat so prenehale opravljati svojo funkcijo po 2. letu, ni bilo mozno drugace, kot da zamenjnajo cela vrata), pa tudi LG, ki ima se star sistem obesanja plasticnih predalov, ker je zelo,lomljiva pri celo polovicni obremenitvi. Nas naslednji bo pa francoski stil-hladilni del ima dvojni, torej zgiraj vrata, zamrzovalni pa spodaj, eden ali dva izvlecna predala, pa ledomat za kocke notri, ker ledomat v zamrzovalnem delu klasicnega ameriskega hladilnika zavzame ogromno prostora. Pohvalim pa lahko model, ki ima se manjso odprtino za steklenice, mini bar-da ne odpiras celega hladilnika. Vedeti moras, da pri odpiranju vrat sploh sedaj v tej vrocini gre precej toplega zraka noter, ce nisi dovolj hiter 🙂 . gkede porabe: ce je linearni kompresor, bistveno manj, kot ce ni. Baje so samsungi po funkcionalnosti OK, so pa precej bolj pozresni in rado smrdi v zamrzovalnem delu (zivila se navzamejo tistega osebnega vonja po hladilniku).

ce bi kupoovali sedaj, pa sigurno Beko-veliko za manj denarja, vkljucno z modro svetlobo, ki je odlivcna za ohranjanje svezine zivil, kot pri ostalih-pa 5-letna garancija, ker samo 2-letna brez dokupljene je premalo za tolikomdrag stroj-nam se je pri prvem pokvaril ledomat tocno en mesec po izteku 2-letne garancije-smomimeli hvalabogu dokupljeno 5-letno.

Mi imamo daewoo, je večji kot samsung. Nimamo ledomata in tudi ne nekih dodatnih vratc na hladilniku. Je fantastičen, priporočam!
Prostoren je še pa še, tudi zamrzovalni del. Ker je hlajenje drugačno, kot v nam poznanih skrinjah (je tako kot v trgovinskih), se led NE nabira, hrana je zmrznjena, sladoled pa z lahkoto vzameš ven iz banjice.
Ne bo vam žal.

Enako pri nas. V uporabi deveto leto in nikoli niti najmanjšega problema. Ledomata nimamo, imamo vgrajeni dve posodici za led, ki ju enostavno obrneš in kocke padejo v spodnji izvlečni predal. Led je “suh”, torej se ne sprijema in ko napolniš predalček, ga lahko zajemaš s kozarcem. Plus vidim tudi v tem, da pozimi, ko ni led tako nujen kot poleti, imaš predalček na voljo za drugo, kar zamrzuješ (pri nas pač zamrzujemo naše pridelke z vrta in polja).
Ima nulto cono in te – neke srebrne ione (sorry, te tehnikalije bolj obvlada moj mož), ampak v hladilniku smo že kaj pozabili, kar bi drugače zgnilo, splesnelo in zasmrdelo, s temi ioni pa se to ne zgodi – hrana se nekako posuši, oveni, vendar ne zgnije in ne zasmrdi. Meni je všeč, je pregleden, recimo kakšne jogurte lahko zložim “po okusih” v višino tudi in jih imam vedno na očesu, tako da redko kaj lahko spregledaš.

Vsekakor se splača doplačat za ameriškega. Smo ga imeli prej 5 let, v začetku leta pa smo se selili in ni porstora zanj 🙁 Hladilnik je edina stvar ki jo resno pogrešam iz starega stanovanja, tak da zame se vsekakor splača doplačat.
Predvsem vedno hladna (filtrirana) voda in led so za mene glavni plusi, za ženo pa prostornina in voda. Tak da pri nas more bit tisti z ledomatom, ki smo ga konstantno tudi uporabljali – predvsem za vodo, dosti tudi za led, “crushed ice” pa je bila bolj zanimivost, ki pa je ponavidi nismo uporabljali.
Meli smo pa LGjevega, kot pravim 5 let, nikoli problemov, samo posodo za led je bilo potrebno vsake toliko odtalit, ko se je začel led nabirat.

imamo beko – zelo zelo zadovoljni. hldilnik mora nujno imet priklop na vodo in ledene kocke, sicer se znaj ne bi odločila. Pri nas uporabljamo non stop. pozimi malo manj od aprila do oktobra non stop. kock je na pretek, ni treba šparat. včasih jih natresem pol zaloge in dam noter šampanjec… dodatna vratca so pa tudi zelo uporabna. tam ven jemljemo mleko in kakšno brezalkoholno pijačo ter belo vino. za zelenjavo je modra lučka za dalšo obstojnost. in v zmrzovalniku ima predal za hitro zamrzovanje. res zelo zadovoljni, ga imamo sedaj cca 4 leta. nobenega problema, nobenega ledu v hladilnem delu. 2 x smo menjali filter za vodo, čeprav soseda ga pa sploh en menja.

Tudi jaz niham med ameriškim hladilnikom in ločenim hladilnikom in skrinjo. Pa še kar niham in molim, da zdajšnji hladilnik ne crkne.
Denar za nov hladilnik ni problem, ne želim si pa nakopat na glavo enega velikega električnega potrošnika in kolikor sem preračunavala, dva ločena porabita manj elektrike kot en ameriški.
Mi je pa tudi všeč tisti, ki ima zgoraj dvoja vrata in spodaj dvoja, pa zgoraj ena mala vratca, spodaj pa dva ločena dela, en zamrzovalni, en pa po potrebi, lahko hladilni, zmrzovalni ali “kletna cona”. No, veliki predal za sadje in zelenjavo me nagiba k ameriški varianti, ker imam zdaj na 20 let starem hladilniku tudi tak predal, ki je ogromen in imam v njem kar nekaj ozimnice (v kleti je pretoplo), vrečo krompirja in čebule, pa še kar nekaj zelenjave gre not in je super stvar.

Po lastnih 10-letnih izkusnjah z ameriskimi hladilniki svetujem: odlicna je nulya cona, potem posebn predel v zamrzovalniku za hitro zamrzovanje, ledomat in vodomat so pri nas vedno v uporabi in pogonu. Odvsvetujem znamko Whirpool ( tesnilne gumice vrat so prenehale opravljati svojo funkcijo po 2. letu, ni bilo mozno drugace, kot da zamenjnajo cela vrata), pa tudi LG, ki ima se star sistem obesanja plasticnih predalov, ker je zelo,lomljiva pri celo polovicni obremenitvi. Nas naslednji bo pa francoski stil-hladilni del ima dvojni, torej zgiraj vrata, zamrzovalni pa spodaj, eden ali dva izvlecna predala, pa ledomat za kocke notri, ker ledomat v zamrzovalnem delu klasicnega ameriskega hladilnika zavzame ogromno prostora. Pohvalim pa lahko model, ki ima se manjso odprtino za steklenice, mini bar-da ne odpiras celega hladilnika. Vedeti moras, da pri odpiranju vrat sploh sedaj v tej vrocini gre precej toplega zraka noter, ce nisi dovolj hiter 🙂 . gkede porabe: ce je linearni kompresor, bistveno manj, kot ce ni. Baje so samsungi po funkcionalnosti OK, so pa precej bolj pozresni in rado smrdi v zamrzovalnem delu (zivila se navzamejo tistega osebnega vonja po hladilniku).

ce bi kupoovali sedaj, pa sigurno Beko-veliko za manj denarja, vkljucno z modro svetlobo, ki je odlivcna za ohranjanje svezine zivil, kot pri ostalih-pa 5-letna garancija, ker samo 2-letna brez dokupljene je premalo za tolikomdrag stroj-nam se je pri prvem pokvaril ledomat tocno en mesec po izteku 2-letne garancije-smomimeli hvalabogu dokupljeno 5-letno.

Živijo!
Rabila bi pomoč in sicer mi pri Beko hladilniku ne uspe urediti, da bi se delale ledene kocke, če mi lahko kdo svetuje, kje smo ga ušpičili. Voda teče, ledu pa ni – priklopljeno je tako kot je treba, tudi display je nastavljen pravilno in ne morem pogruntat. Hvala že vnaprej in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close