Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menstrualna skodelica

Menstrualna skodelica

Uporablja katera? Kako ste zadovoljne z njo in katero imate?
Zanima me nekaj čisto praktičnih stvari: ko jo uporabite, jo le splaknete pod tekočo vodo ali potrebuje posebno pranje? Je kakšna možnost, da se pomakne previsoko in je ne moreš doseči?

Prosim za čimveč izkušenj.

Uporabljam jo že 7 let, med uporabo jo splaknem pod vodo, po končani menstruaciji pa jo prekuham. Kako misliš, če zleze previsoko? Vnožnici imaš mišice. Ko želiš skodelico sprazniti, samo pritisneš in gre lepo sama na pol ven.

Uporabljam Lunette in sem zelo zadovoljna. Nobenih težav na morju, izletih…. Menstruacijo lahko ta čas odmislim. Edino prva dva dni, ko je najmočnejša, je potrebno bolj pogosto prazniti, drugače pa zjutraj in zvečer.

niti ne želim imeti “posode” v nožnici.

Jza pa ne tamponov in ne umazanih vložkov v hlačkah.

raje v “posodici! nosiš kri okoli. Vložke, tampone en dva tri zamenjaš, večkrat dnevno. V tisti posodici pa se kri nabira in gnije….. saj vem, da pa res lahko prišparaš. Naravni vložki in tamponi so dragi, a zagotovo bolj zdravi, kot “silikonska posodica” v vagini. pač moje skromno mnenje.

Jaz sem jo uporabljala par ciklusov. Sem že rodila in vzela večjo velikost, ki mi nekako ni pasala, kaj vem. Res je sicer, da s skodelico nikoli ne zasmrdiš in tudi ne pride do tss kot lahko pri tamponih, a vendar meni ne ustreza. Raje uporabljam vložke, tudi poleti, razen na morju(tamponi), kot pa da imam tujek v telesu, vsaj tako jaz doživljam. Smo pa različne, ene jo ful hvalijo, spet druge ne. Ni druge kot da preizkusiš, je pa res, da samo za testiranje ni ravno poceni. Aja, ne more se premakniti previsoko in po uporabi oz. pred ponovno vstavitvijo splakneš, po menstruaciji pa prekuhaš.

Khm, dva dni bolj pogosto prazniti? Ne vem no, ne zdi se mi praktično. Jest 3 dni uporabljam ta velike vložke, pol pa ne več…. Že ta tretji dan je skoraj tako, kot da je nimam več, pol je pa dovolj že dnevni, mali vložek – še ene 3 dni…

Imam Meluna že nekaj let. Je čisto ok, ni pa za res močne M oz. ni praktična takrat ko bi jo morala praznit na uro in pol kje drugje kot pa doma. Lunetka je zame premajhna in premehka, zato imam trso varianto Meluna Sport,ki obdrži obliko tudi ce imas mocnjse misice. Čistim jo tudi s tabletami za proteze oz. zobne aparate, steriliziram pa s tabletami za sterilizacijo oz. v mikrovalovki.
http://www.me-luna.eu/MeLuna-menstrualcups

Dedci beremo to takole….

Kafe skodelica

Ja, jo po vsaki uporabi splaknem pod tekočo vodo, vsake toliko jo malo bolj poribam.

Če je pa pre-visoko, jo pa dam na nižjo polico…..

Jaz nisem bila zadovoljna, vedno mi nekaj teklo mimo, čeprav sem imela večjo velikost. Če mi ne bi mimo teklo, bi jo še uporabljala.
So pa skoraj bolj praktični tamponi. Ne rabiš nič prat…

Ziv, uporabljam že 10 let Lunette. Prej živčni zlom z vložki, kjer mi je vedno kaj pri strani teklo, vonj sem takoj zaznala, vedno so lezli in se zvijali. Potem sem uporabljala OB tampone, je bilo bolje. Ko pa sem prvič uporabila Lunette, od takrat tudi med menstruacijo nosim bele hlače. Nikoli mi še ni premočilo čez. Prva dva dni mogoče malo večkrat praznim, nikoli neprijetnega vonja, neprijetnega občutka suhosti, kot pri tamponih. Vedno se tudi kopam na morju. Nikoli problema. 1x mesečno jo prekuham, ker je silikonska, je mehka in je sploh ne čutim. Zame nekaj najboljšega v teh dnevih. Niti ene slabe izkušnje. Srečno!

Berem tole in me zanima, kaj pa ponoci jo tudi uporabljate?

Meni se to zdi gojisce bakterij.
Kako jo pa v službi ali kje drugje praznite, če v wcju ni umivalnika?

Meni je fajn, ker mi daje občutek, da nimam M oz. da ne čutim tiste mokrote (kot pri vložkih) in da nimam v sebi kemije (tamponi). Je praktična in lahka za uporabo. Jaz imam zraven vedno mali vložek, toliko, da če pride kaj mimo, da mi je to opozorilo, da moram spraznit in da se mi seveda ne pozna na oblačilih. Če imaš močne M, je za tiste dni morda res manj primerna, ampak za ostale dni pa 1a. Ne menjam za nič. Jaz pravim, da zaradi nje nimam M 7 dni, ampak 3 dni. Ker samo takrat ko imam močno M bolj občutim vse skupaj (večkrat praznim ali imam še kak vložek zraven), za ostale dni pa poskrbi skledica.

Jaz jo prekam pred in po ciklusu, med M pa samo z vodo. Pazim na higieno, roko, s katero si jo vstavljam imam sveže umito in tako ne more priti do kakih infekcij.

Da pa kri notri gnije… no, meni nič ne gnije. Izgleda in ima vonj kot vsaka druga kri. Ker je v sterilnih pogojih pa se tudi v tistih nekaj urah nima od česa “pokvariti”.

Jaz priporočam. Rabiš pa ene tri cikluse, da jo “obvladaš” – kako najlažje notri, pa ven, pa umivanje in to. potem je to rutina brez stresa. Edino kar mi gre še zdaj na živce je prvo vstavljanje v novem ciklusu, ker je vedno “težje” – kot bi se nožnica mogla navadit, da je lepo prilagojeno obliki skodelice. Potem jo vedno vstavljam brez težav. Pri prvem vstavljanju pa vedno rabim ene dva, tri poskuse, da se lepo razpre.

Za praznjenje v službi je večinoma nepraktična,zato je jaz v službi ne praznim oz v casu močnejše M uporabljam tampone. V ostalih dneh jo praznim samo doma. Tudi čez noč jo brez težav uporabljam – kot tampone. Gojišče bakterij pa so pravzaprav bolj vlozki�. Menstrualna skodelica ostane v telesu in preprečuje stik M krvi z zrakom.

Uporabljam Lunette že nekaj let, ne zamenjam je za nič na svetu. Praznjenje v službi je res nekoliko manj praktično, a s pollitersko plastenko vode jo brez težav splaknem pač nad školjko. V trajanju menstruacije jo takrat, ko se umijem sama, hkrati operem še z intimnim milom, po končani menstruaciji in še enkrat na začetku naslednje jo prekuham. Nikoli nobenih težav, nobenega vnetja več, nobenega ribanja izsušene sluznice (me še še zdaj kar zaboli, ko se spomnim kako sem stiskala zobe ob menjavi tamponov)… Je še vedno kot nova, a me vsakokrat ko jo vidim na prodajni polici ima, da bi vzela še eno ali dve za rezervo…da bom ja preskrbljena tja do menopavze 🙂 Skratka, moje izkušnje so zelo pozitivne.

Lp

Pere se jo v pomivalcu, tako kot pasje, mačje sklede in tvoji talarji!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close