Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zavarovanje za nezgodo -dnevna odškodnina

zavarovanje za nezgodo -dnevna odškodnina

sem nezgodno zavarovana pri Triglavu z dnevno odškodnino, pa me zanima sledeče:
bolniško sem imela 5 tednov.. , kontorlo do končnega zdravljenja pa imam čez 14 dni pri kirugur.
ali imam dnevno odškodnino samo za čas ko ne morem delati,oz. za bolniško 5 tednov, ali mi priprada še teh 14 dni
ko sicer delam, malo težje, ampak zdravljenje še ni končano.
hvala

Odvisno od tvoje pogodbe, nekatere priznavajo odškodnino samo za čas bolniške (in nezaposlenim ne izplačajo!), nekatere samo za čas bolniške, nekatere do zaključenega zdravljenja, nekatere šele od petega dne naprej, nekatere samo za bolnišnične dneve (za bolniško po nezgodi doma pa ne) … skratka, v tvoji pogodbi mora to pisati.

Vse to in še več piše tudi v Splošnih pogojih, ki so sestavni del police. Pa na njihovi spletni strani tudi:
dnevna odškodnina: za čas, ko zavarovanec zaradi nezgode ni sposoben opravljati svojega rednega dela
https://www.triglav.si/zavarovanja/posamezniki/nezgodna_zavarovanja/individualno_nezgodno_zavarovanje

Torej, za dneve, ko si v bolniški.

Prosim Barca, drži se svojega posla in se ne spuščaj v stvari, ki jih ne poznaš.
VSE zavarovalnice izplačajo DNEVNO NADOMESTILO ZARADI NEZGODEza dneve, ko je zavarovanec zaradi nezgode nesposoben za delo (torej za dneve, ko si v bolniški)
VSE zavarovalnice imajo močnost priključitve kritja za BOLNIŠNIČNE DNEVE, torej dneve, ko si v bolnišnici in to je popolnoma drugo kritje, neodvisno od od prvega
KARENCA je pojem, ki ti je očitno neznan, je pa nekaj, kar lahko dogovoriš ob sklenitvi police nezgodnega zavarovanja s kritjem dnevnega nadomestila in/ali bolnišničnega dneva pri VSEH zavarovalnicah.

Torej so tvoje navedbe “nekatere zavarovalnic etako, druge pa drugače” navadne bedastoče. Nezgodno zavarovanje je pojem, ki je določeno in dogovorjeno na ravni Slovenskega zavarovalnega združenja in tudi mednarodnih standardov.
Kaj posameznik kupi, oz. dogovori ob sklenitvi police, pa naj bi vedela vsak sam.

Prosim Barca, drži se svojega posla in se ne spuščaj v stvari, ki jih ne poznaš.
VSE zavarovalnice izplačajo DNEVNO NADOMESTILO ZARADI NEZGODEza dneve, ko je zavarovanec zaradi nezgode nesposoben za delo (torej za dneve, ko si v bolniški)
VSE zavarovalnice imajo močnost priključitve kritja za BOLNIŠNIČNE DNEVE, torej dneve, ko si v bolnišnici in to je popolnoma drugo kritje, neodvisno od od prvega
KARENCA je pojem, ki ti je očitno neznan, je pa nekaj, kar lahko dogovoriš ob sklenitvi police nezgodnega zavarovanja s kritjem dnevnega nadomestila in/ali bolnišničnega dneva pri VSEH zavarovalnicah.

Torej so tvoje navedbe “nekatere zavarovalnic etako, druge pa drugače” navadne bedastoče. Nezgodno zavarovanje je pojem, ki je določeno in dogovorjeno na ravni Slovenskega zavarovalnega združenja in tudi mednarodnih standardov.
Kaj posameznik kupi, oz. dogovori ob sklenitvi police, pa naj bi vedela vsak sam.[/quote]

Konkretno – imam polico pri Zavarovalnici Maribor. Pri poškodbi mi pripada odškodnina od prvega dne naprej do zaključenega zdravljenja, ni pomemben čas bolniške, ampak zdravniški izvid, da je zdravljenje zaključeno (preverjeno pri moji poškodbi, dobila odškodnino od dneva poškodbe do dneva, ko je ortoped napisal, da je zdravljenje zaključeno, stalež sem zaključila že par dni pred tem).
Ponudili so mi spremembo te police, plačilo nižje, dnevna odškodnina bistveno višja. A hudič je v podrobnosti – odškodnina pripada od petega bolnišničnega dne naprej in samo za dneve v bolnici. Je pa precej višja (ampak v mojem primeru bi takrat odškodnina znesla natančno 0,00€).

Mimogrede, karenca je čas, ko nekaj že plačuješ, nimaš pa še pravice do koriščenja, npr. pri PZZ prve tri mesece po sklenitvi pogodbe, pri turističnem, če ni sklenjeno ob sklenitvi počitniškega aranžmaja, ampak kasneje, je običajno 10 dni.

Poznam primer ko niso hoteli izplačati vse dneve ampak pazi rudi!?! Potem so pa še enkrat poslali zahtevek in to s podpisom in pečatom odškodninske družbe in je vse šlo tekoče skoz 🙂
Toliko o korektnosti naših zavarovalnic…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close