Indijska trgovina v Kranju
In vi res kupujete tam??? V indijskih in kitajskih trgovinah s pofl robo? Kjer sploh ne veste, kakšne vse kemikalije so uporabljene pri barvanju oblačil??? In s tem pomagate bogateti uvoznikom, ki eno tako obleko v Indiji ali na Kitajskem ali v Bangladešu kupijo za 2 evra, tukaj pa jo prodajajo za 30, 50 ali 100 evrov???!!!
Jaz pri teh packarijah nočem sodelovati.
Večina oblačil, ki je skladiščeno je preparirano s kemikalijami proti, moljem, plesni itd.. Prav tako večina oblačil, znanih znamk in kreatorjev prihaja iz kitajske, vijetnama, turčije itd.. Vsa oblačila imajo maržo takšno in drugačno tako, da hočeš ali nočeš sodeluješ v packarijah, edino če si obleke šivaš sama pa še to je vprašljivo od kod prihaja blago.
Sama sem živela z možem 15 let v Indiji, potem sva se preselila v Dubai za 3 leta in sedaj na stara leta sva se vrnila v Slovenijo.
Moram priznati, da se v vseh letih, ko sem imela še možnost izbire oblačil (sedaj sem 53 in se je izbor primernega zame znatno zožal) nisem nikoli bolj počutila kot takrat, ko sem nosila dišeče indijske sarije in abaje. Nikoli me nobena kemikalija ni oškodovbala in moja koža je bila sijoča kot večine vzhodnjaških žena. Poleg tega sem se počutila lahkotno, brez potu, na vročini in manjši vročini.
V vednost – v Indiji so nekatere obleke za ženske in moške šivane s kašmirsko svilo in preprelene z zlatom – ni vse 2 eura, kar prihaja iz Indije. Nekatere ženske obleke, ki niso za posebne priložnosti temveč zgolj za družinska srečanja, dosegajo ceno tudi poi 15 000 USD – v Indiji, ne pri nas.
Presenečena pa sem bila, ko sem pri nas v New Yorkerju kupujoč nič kaj poceni srajco za sinovo diplomo zagledala napis – made in Bangladesh. Toliko o evropejski produktivnosti.
Presenečena pa sem bila, ko sem v
Tudi jaz nikoli nisem imela nobenih problemov s kožo in ves čas nosim harem hlače in druge stvari iz Indije, Tajske in tam okoli… Večinoma naročam v trgovini Chillum ( http://www.chillum.si ). Punce so res zakon, grejo same tja in vedo od koga nabavijo… pa hitri so kot srela :).
Forum je zaprt za komentiranje.