Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali pripada vdovi pokojnina po možu?

Ali pripada vdovi pokojnina po možu?

Tašča in tast imata skupaj kar solidno pokojnino, vendar je taščina pol manjša. Tast je hudo bolan in čakamo na najhujše. Zanima me, ali v primeru njegove smrti lahko vdova dobiva njegovo pokojnino, oziroma kolikšen delež ji pripada? Imata sina, ki je slep (moj svak). Ali tudi njemu pripada del pokojnine po očetu v primeru njegove smrti?

a pod najhujše se razumeva smrt, ali da boste ostali brez višje pokojnine?

Upam, da bo v pomoč.
http://www.zpiz.si/cms/?id=2&inf=112

Peesda, to se mora tut enkrat nehat!!

Mož prvokategornik – po možnosti ima eno mlado fračo – in stari krepne! BABA vleče še 50 let za njim prvokategorno pokojnino, čeprav nikoli ni nič delala!!

Frače – vas kar en lepi klinac gleda!! Sicer vem, da ste trpele in da je vsak faf orenk zaslužen! Ampak to gre v rok fafanja!

Točne informacije dobite na ZPIZU. Je pa tako, da ima vdova pravico do pokojnine po umrlem možu, znaša pa 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} njegove pokojnine. Se pravi, morate narediti primerjavo, kaj je za taščo ugodnejše. Verjetno pa je potrebno na ZPIZ poslati zahtevek za uveljavljanje družinske pokojnine. (Moja teta je vzela pokojnino po umrlem možu, čeprav je bila sama zaposlena 35 let in bi lahko imela svojo pokojnino, vendar bi bila ta manjša).
Glede dodatka za slepega sina pa se pozanimajte na CSD ali pa na Zvezi slepih in slabovidnih.

In zakaj naj bi imela teta pravico do višje pokojnine po možu?

A tipčki tudi lahko po ženi dobijo kšn penzjon? Jih poznam cel kup – ženske garajo, oni si jajca praskajo ob enajstem piru ta dan! 🙁

Pa vzemimo enega direktorčka Zdravstvenega doma. Itak imajo najvišje plače in posledično penzjona čez 2000 €!
Žena doma špila gostiteljico… u glavnem ves čas manikura, pedikura, pa ta kura in ona kura. Sanjski lajf, ustaja ob 10. uri in ima kuharco, vrtnarja in čistilko.

Taka baba živi 96 let! Njenegaa po njemu dedca pa stisne ……… u glavnem ta žena po njemu vleče penzijo še 30 let!
Zakaj, če gospa ni niti enkrat ustala ob 05.30 uri, šla na bus in delat? Pa ne mi zdele težit, da dobi samo 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Take gospe ne zaslužijo niti socialne podpore! JE.BI.GA!

Zakaj pa ne? Očitno se je dobro poročila! V življenju je treba mal možgane uporabljati, ne se spečat s prvim decom, ki mimo pride. Treba se je ceniti, ne pa poptem foušijo zganjati nad drugimi!

Ena mlada fraca, kot si jo poimenoval, ne bo izpolnjevala pogojev za pridobitev…

Vsak vdovec ali vdova mlra izpolnjevati posebne pogoje, da lahko pridobi vdovsko pokojnino (in tudi umrli je moral izpolnjevati posebne pogoje).
Ne dajejo kar tako vsem..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close