Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pozor – Orjaški azijski sršen v Evropi

Pozor – Orjaški azijski sršen v Evropi

[youtube]7Zp5G5wa4yA[/youtube]
[youtube]J-VCTksMtRA[/youtube]
[youtube]EZ1eAM8CChc[/youtube]

http://www.24ur.com/novice/slovenija/pri-pivki-opazili-azijskega-srsena.html

Previdno spet so na pohodu!

HORROR!

Mislil sem, da to obstaja samo v filmih, risankah in računalniških igrah!!!

HORROR!

Želeli ste si, da se pravljice uresničijo in uresničile so se.

Želeli ste si, da se pravljice uresničijo in uresničile so se.[/quote]Kakšne pravljice smo si želeli, da se uresničijo???

Želeli ste si, da se pravljice uresničijo in uresničile so se.[/quote]Kakšne pravljice smo si želeli, da se uresničijo???[/quote]Ali se ne spomniš iz svojega otroštva, ko si si želela, da bi se npr. tvoja pokojna mucka zbudila od mrtvih tako kot Sneguljčica? Pa da bi bila vsemogočna tako kot superman? Ja, zdaj se je to uresničilo in tukaj imate.

Kakšne pravljice smo si želeli, da se uresničijo???[/quote]Ali se ne spomniš iz svojega otroštva, ko si si želela, da bi se npr. tvoja pokojna mucka zbudila od mrtvih tako kot Sneguljčica? Pa da bi bila vsemogočna tako kot superman? Ja, zdaj se je to uresničilo in tukaj imate.[/quote]Takrat sem bil otrok in za otroštvo ne morem odgovarjati.

https://www.rtvslo.si/okolje/cebelarji-se-ozirajo-za-srseni-opazili-pa-so-le-domace-ne-azijskih/340141

Čebelarji se ozirajo za sršeni, opazili pa so le domače, ne azijskih….

http://www.tednik.si/ali-je-azijski-srsen-ze-pri-nas

Azijski sršeni naj bi se v Evropi pojavili pred desetimi leti in lahko povzročijo smrt pri človeku, tudi če ni alergičen na pike. Predvsem je treba vedeti, da je Azijski sršen (Vespa velutina) v primerjavi z evropskim (Vespa crabro) nekoliko manjši in skoraj v celoti črn. Rumeno oranžen je le četrti člen zadka. V medijih poročajo o smrtnih žrtvah, ki naj bi jih ta povzročal v Aziji, a v tem primeru naj bi šlo za drugo vrsto, in sicer za orjaškega azijskega sršena (Vespa mandarinia), ki je večji od našega sršena, a v Evropi še nikoli ni bil najden. Toda v strahu pred orjaškim azijskim sršenom ne smemo zatirati evropskega sršena, saj bi v tem primeru azijski lahko še bolj nemoteno širil svojo populacijo.

Ali se ne spomniš iz svojega otroštva, ko si si želela, da bi se npr. tvoja pokojna mucka zbudila od mrtvih tako kot Sneguljčica? Pa da bi bila vsemogočna tako kot superman? Ja, zdaj se je to uresničilo in tukaj imate.[/quote]Takrat sem bil otrok in za otroštvo ne morem odgovarjati.[/quote]Omejitev odgovornosti otroka velja samo v civilnem pravu. V božjem pravu te omejitve ni, je ni bilo in je nikdar ne bo. Torej, kar me nekdo prosi, ima veljavo, pa če je otrok ali pa odrasel.

Takrat sem bil otrok in za otroštvo ne morem odgovarjati.[/quote]Omejitev odgovornosti otroka velja samo v civilnem pravu. V božjem pravu te omejitve ni, je ni bilo in je nikdar ne bo. Torej, kar me nekdo prosi, ima veljavo, pa če je otrok ali pa odrasel.[/quote]Ok, razumem. Res sem prosil za uresničitev kar nekaj stvari, ampak nisem pa prosil, da se uresničijo grozne reči iz pravljic!!! Prosil sem za lepe reči iz pravljic!

Omejitev odgovornosti otroka velja samo v civilnem pravu. V božjem pravu te omejitve ni, je ni bilo in je nikdar ne bo. Torej, kar me nekdo prosi, ima veljavo, pa če je otrok ali pa odrasel.[/quote]Ok, razumem. Res sem prosil za uresničitev kar nekaj stvari, ampak nisem pa prosil, da se uresničijo grozne reči iz pravljic!!! Prosil sem za lepe reči iz pravljic![/quote]Pri svojih prošnjah si pozabil, da ima vsaka pravljica s srečnim koncem tudi grozen zaplet, vrh in dramatičen razplet. Torej uresničitev srečnih koncev iz pravljic brez groznega zapleta, vrha in dramatičnega razpleta ni možna. Nepoznavanje zadev te žal ne opravičuje. Mega sršeni so zdaj tu in spopadi se z njimi.

Ok, razumem. Res sem prosil za uresničitev kar nekaj stvari, ampak nisem pa prosil, da se uresničijo grozne reči iz pravljic!!! Prosil sem za lepe reči iz pravljic![/quote]Pri svojih prošnjah si pozabil, da ima vsaka pravljica s srečnim koncem tudi grozen zaplet, vrh in dramatičen razplet. Torej uresničitev srečnih koncev iz pravljic brez groznega zapleta, vrha in dramatičnega razpleta ni možna. Nepoznavanje zadev te žal ne opravičuje. Mega sršeni so zdaj tu in spopadi se z njimi.[/quote]Ali se je mogoče pritožiti?

Pri svojih prošnjah si pozabil, da ima vsaka pravljica s srečnim koncem tudi grozen zaplet, vrh in dramatičen razplet. Torej uresničitev srečnih koncev iz pravljic brez groznega zapleta, vrha in dramatičnega razpleta ni možna. Nepoznavanje zadev te žal ne opravičuje. Mega sršeni so zdaj tu in spopadi se z njimi.[/quote]Ali se je mogoče pritožiti?[/quote]Ne. Moja dejanja so pravična in dokončna, zaradi česar pritožba ni možna. Jaz nisem sodišče.

Ali se je mogoče pritožiti?[/quote]Ne. Moja dejanja so pravična in dokončna, zaradi česar pritožba ni možna. Jaz nisem sodišče.[/quote]Pri verouku smo se učili, da je Bog pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje.

Ne. Moja dejanja so pravična in dokončna, zaradi česar pritožba ni možna. Jaz nisem sodišče.[/quote]Pri verouku smo se učili, da je Bog pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje.[/quote]Da, sem sodnik, kar pa še ne pomeni, da je tu možna pritožba ali katera druga pravna sredstva. Ali si že videl, da se je nogometaš pritožil na rumen ali rdeč karton, ki ga je dobil pri nogometu in pri tem uspel? Ne. Zakaj? Ker nogometni sodniki niso sodniki civilnega prava. In tudi jaz nisem sodnik civilnega prava. Zato pri meni ni teh pravnih sredstev, ki veljajo v civilnem pravu.

Nea so kar pravi, sem imel moznost enega videti od blizu nekaj dni nazaj…

Ti ze ves Barca, jaz sem ga pa ta teden videl v Evropi in nisem edini…

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/6049302/Tourists-warned-as-Asian-hornets-terrorise-French.html

Je pa lepo, da vedno znova znas uporabljati copy/paste.

BRAVO SEDI 5

A veš kuk je deleč London od dežele na sončni strani Alp?

A veš kuk je deleč London od dežele na sončni strani Alp?[/quote]

Ce bi ga videl v Londonu bi bilo dalec, tako pa je bilo precej blizje vam. 😉

Ti si malo bogo, limanje člankov starih 5 let ti je ravno podobno. Sedaj pa hitro na banko pogledate. če je dobilo nakazan 0,01 Eur nakazan.

Ti mislis, da sem vedno v Angliji? :p Sem ravno z dopusta v Evropi. 🙂

Ti si malo bogo, limanje člankov starih 5 let ti je ravno podobno. Sedaj pa hitro na banko pogledate. če je dobilo nakazan 0,01 Eur nakazan.[/quote]

Saj, ko ga bos imelo v kuhinji se bos pa na mon oglasalo, ce se bos se lahko. ves zelo dobro ciljajo in piki so nevarni. 😉

Isto se dogaja z živalmi kot z ljudmi… pridejo večji in/ali agresivnejši in zavladajo nad domačimi vrstami…. nič novega.

Pravi v člankiu, da naše čebele ne morejo prebosti oklepa sršena. To je sicer res samo imajo čebele obrambno strategijo pred sršeni sicer bi bile že zdavnaj iztrebljene.

Ti ze ves Barca, jaz sem ga pa ta teden videl v Evropi in nisem edini…

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/6049302/Tourists-warned-as-Asian-hornets-terrorise-French.html

Je pa lepo, da vedno znova znas uporabljati copy/paste.

BRAVO SEDI 5[/quote]

Tudi v tvojem clanku je govora o srsenu Vespa velutina in ne o orjaskem Vespa mandarinia…

Produkt amerikanskega mešanja dreka!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close