punce, a sploh kaj deluje proti celulitu?
Razlog so zakisana telesa…pa rečte kar hočete…..ker naj bi bila to samo novodobna pogruntavščina za služenje denarja nekaterih…baje….
pomaga pa 110 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} post s sadnimi sokovi, bolj bazična hrana in veliko tekočine + par tretmajev pri kozmetičarki (vakum + limfna drenaža) v času posta…..
sem trikrat rodila v štirih letih, kar pomeni hormonsko zmešnjavo za telo, po genih (če gledam mojo mamo, ki sicer prehodi vsak dan 5 km – pa ima fuuul celulita) bi ga morala imeti tudi jaz….
že par let spomladi naredim zgoraj opisano in celulita imam sedaj bistveno manj, kot po treh porodih in kot današnja povprečna petnajstletnica…. žal, hrana dela svoje…
in res , fotke žensk izpred 40 let res pokažejo, da je način življenja in prehranjevanja razlog za bistveno slabše stanje…..
kakšno terapijio si naredila pri kozmetičarki, a misliš ultrazvok oz. kavitacija?
jaz sem suha, ampak na strani nog, proti zadnjici, pa imam kar nekaj celulita po dveh porodih..ostalo vse ok, tam pa se je nabralo in ker sem drugče suha, pride še bolj do izraza..kakšni diete pri meni ne pridejo v poštev, ker ne bi rada shujšala, vaje ne pomagajo..sem že obupala, ker sem se res trudila z marsičem..
jem kar mi paše, tudi žitarice in vse kar zakisa telo. Nič ne treniram. Sem pa zaradi narave dela zelo aktivna in veliko prehodim. Nezanemarljivo pa je to, da sem postala seksualno zelo aktivna. Dokler ni bilo zadnjega faktorja sem ob istih pogojih imela precej celulita na nekje normalno težo. Zdaj imam še kak kg več in sem skoraj brez celulita.
Pa ni hec!
Pomaga nekajenje, pitje zadostnih količin vode (brez mehurčkov!), izogibanje dolgotrajnemu sedenju in vsakodnevno gibanje (vsaj pol ure intenzivne vadbe na dan). Jaz jem skoraj vse, ne pijem kave, izogibam se sladkarijam, ne jemljem nobenih tablet in se vsak dan najmanj pol ure gibljem (kolesarjenje, tek, fitnes), o celulitu ni ne duha ne sluha. Lahko pa da je to izključno stvar genetike (mama nima celulita).
Ne vem. V mladosti sem imela celulit, praktično takoj, ko sem dobila menstruacijo (11 let). Teža je bila normalna. V zgodnjih 20 letih sem močno shujšala, preveč, bila tudi nenormalno telesno aktivna, jedla bolj nič kot kaj in ker nisem imela praktično nobenega maščobnega tkiva, tud celulitisa ni bilo. Nula. Po parih letih sem se vrnila na normalno TT, celulitis pa v podeseterjeni dozi. Nisem se obremenjevala, ker sem kmalu ugotovila, da se ne da. Potem sem porodila 3 otroke, metabolizem se mi je čist zasukal, zredila sem se 10 kg, ampak … celulitis je pa skoraj v celoti izginil. Res ne vem, nimam pojma, kaj, zakaj, kako. Zakisana sem bolj kot kdajkoli in imam s tem resne težave, jem največ žitarice, mesa blizu nič, veliko sladkarij, veliko zelenjave, malo manj sadja, 2x na dan kavo itd., pijem le vodo. Ker pa sem že 40+, počasi gravitacija dela svoje, to je edino, kar me je začelo žulit.
Povedala vse kar je za povedat o celulitisu: Dokler ženska ni zavaljena svinjina tudi celulitisa na špehu nima, ker nima špeha.
Kako ozdravite celulitis? Iz “normalne” telesne teže za zavaljenega gujdeka shujšajte na “prenizko” telesno težo normalne postavne ženske izpred 40 let, pa boste imele tudi kožo normalno.
Forum je zaprt za komentiranje.