kiropraktik dr. Hopkins vaše izkušnje in cena
delala pri njem leta 2010, kot asistentka
čakalne dobe ni bilo, si bil na vrsti ponavadi še isti teden, je bilo pa dokaj drago
prva terapija 40 eur potem si pa lahko kupil kakšen paket
ljudje so bili kar zadovoljni, enim je terapija veliko pomagala spet enim ni, moraš probati
kakšne pa imate težave?
Skolioza…čeprav se mi zdi, da je večji problem nastal in bolečine po poškodbi pri padcu. Utrpela je rama, kjer je bila natrgana kita in seveda udarce na isti strani na bok. Rama je kolikor toliko ok. Je pa problem se pokazal na kolku. Vse je nekaj premaknjeno in je medenica postrani, noga daljša, bolečine v kolku, mravljinci občasno po nogi…….ni da ni :-). Sem poskusila že vse sorte terapije, ….pa ni bolje.
Oprosti, ker nimam odgovora na tvoje vprašanje, sem pa dobila idejo – si poskusila že s fitnesom, da si res močno, močno okrepiš medenične in zadnjične mišice? Sama sem namreč pred časom imela tudi eno poškodbo, podobne težave kot ti, bolečine, mravljinčenje in po dveh letih “vse sorte” terapij sem končno naletela na fizioterapevta, ki me je samo pogledal, videl krajšo nogo, zamaknjeno hrbtenico in atrofirane mišice in mi naložil vaje, vaje in še enkrat vaje. Dejansko se je stanje počasi začelo izboljševati in sedaj je tako – če telovadim, če sem pridna, potem me ne boli, če začnem zabušavati, se bolečine vrnejo, v večji ali manjši meri. Nek drug fizioterapevt pa je ravno zadnjič možu po poškodbi povedal, da imajo mišice “spomin” in da taka mišica, ki enkrat atrofira, se vedno znova vrača v tako stanje in zato jo je treba stalno trenirati. Poskusi, zgubit nimaš kaj… morda nekaj začetnih terapij pri fizioterapevtu, da ti pokaže vaje za krepitev mišic…
Srečno!
Ker mi ni nič pomagalo, sem se odločila zanj. Predrago in prekratko, predvsem pa si zanj le številka. Na 15 minut se menjavajo pacienti, on pa čaka, da najprej svoje opravi miza, nato dobiš dva prijema pod rebra in je finito. Prvi obisk je bil ok, saj me je poslušal, kaj razložil, potem pa nič več. Če sem kaj vprašala, sta se z asistentko samo smejala, včasih sploh ni prevedla vprašanja. V glavnem sem se trudila sama z angleščino, ampak vsega pa ne znam. Sedaj se stanje izboljšuje, saj veliko hodim in telovadim, pa na kolo grem. Nazaj k njemu pa nikoli več, saj daš celo premoženje. Pa še tako nazainteresiran je, kot, da se mu nič ne da in da samo čaka konec.
Oprosti, ker nimam odgovora na tvoje vprašanje, sem pa dobila idejo – si poskusila že s fitnesom, da si res močno, močno okrepiš medenične in zadnjične mišice? Sama sem namreč pred časom imela tudi eno poškodbo, podobne težave kot ti, bolečine, mravljinčenje in po dveh letih “vse sorte” terapij sem končno naletela na fizioterapevta, ki me je samo pogledal, videl krajšo nogo, zamaknjeno hrbtenico in atrofirane mišice in mi naložil vaje, vaje in še enkrat vaje. Dejansko se je stanje počasi začelo izboljševati in sedaj je tako – če telovadim, če sem pridna, potem me ne boli, če začnem zabušavati, se bolečine vrnejo, v večji ali manjši meri. Nek drug fizioterapevt pa je ravno zadnjič možu po poškodbi povedal, da imajo mišice “spomin” in da taka mišica, ki enkrat atrofira, se vedno znova vrača v tako stanje in zato jo je treba stalno trenirati. Poskusi, zgubit nimaš kaj… morda nekaj začetnih terapij pri fizioterapevtu, da ti pokaže vaje za krepitev mišic…
Srečno![/quote]
Hodim na pilates tako, da kar migam in krepim mišice. Mi lahko poveš kateri fizioterapevt je bil ta, ki ti je svetoval vaje? In imela si zamaknjeno hrbtenico in krajšo nogo, pred poškodbo pa tega nisi imela? Se ti je samo z vadbo nazaj poravnalo
ali ti je se terapevt naredil kaksne terapije? Res ti hvala za odgovore :-).
Medenične težave lahko nastanejo tudi po porodu,ko se kolki enakomerno ne zlepijo skupaj kar je lahko problem,zaradi nepravilne hoje,tudi hrbtna težava.
Tudi odvisno je kako službo imaš.A je preveč sedeča služba?
Uspešno je refleksoterapija,tuina terapija.
Če pa je skolioza,pa se tudi da popravit.Vprašanje je le,a je to prirojeno ali pridobljeno.Zame osebno bi ti priporočil TKM zdravnika,refleksoterapijo.
Glede kiropraktikov,pa je za moje mnenje tako.Problem je,da bolečine izginejo,je uničen živec.Seveda,če ne čutiš,nimaš bolečin,čez kakih 20 let,pa zaradi tega lahko pridejo kake sekundarne težave,zaradi primarne skrite napake,kijih nisi čutila,zaradi uničenega živca.
Pri g. Weissu sem sanirala išias in težave s hrbtenico v prsnem delu, zvin gležnja in poškodbo vratu. Super. Nimam kaj reči.
Sem pa zaradi bolečin v rokah (dlaneh, prstih) obiskala g. Andreja Vershinina- ortoped/revmatolog/osteopat/ne vem kaj še, dr. Mr. da sam gledaš 😀 On me je tud fajn poštimal. Pregledal notranje organe, naštimal hrbtenico, postavil diagnozo vnetje legimentov oz. začetek revme, če se ne bom ahtala. Dal mi je neko rusko mažo, vaje za hrbtenico (pilates varianta, ki ga že itak obiskujem ene 4 leta), v glavnem, tud fajn, sam je pa precej dražji od g. Weissa, sam je vseeno vreden vsakega centa.
Za ta dva dam roko v ogenj. Je pa fajn, da mate s sabo rentgenske slike, če imate kakšne okvare in poškodbe.
Bil sem pri obeh, tako dr. Hopkinsu kot pri dr. Weisu pa še mariskje drugje prej (pri dr. Gregorjih pri očetu in sinu in pri rusu Krilovu (ki mislim da ni imel kiropraktične diplome iz faksa Logan ali Palmer kot vsi ostali), dr. Todota nisem nikoli sprobal, saj je šel že prej nazaj na Japonsko) . Meni je bil do sedaj najboljši dr. Hopkins od vseh, kar sem jih sprobal. Le še dr. Ted Gregor je bil dokaj primerljivo dober (imel tudi neko obliko manualne terapije v povezavi s kiropraktiko), vendar ga tudi žal ni več v Sloveniji, saj sta šla s sinom (Petrom) nazaj v ZDA. Dr. Ted Gregor je bil neprimerljivo boljši za moje pojme kot pa njegov sin dr. Peter Gregor, vendar to je le moje osebno mnenje.
V glavnem pri Hopkinsu se uležeš na oblazinjeno kiropraktično mizo in najprej ti lepo ogreje hrbtenico. Vzame tople “termoforčke” in ti jih polaga na vretenca hrbtenice, da se le-ta ogreje. Tako se mišice sprostijo. Že sama miza te razteguje (se premika) in ti še dodatno ogreje vezi, sklepe in mišice, kar se mi zdi ključno pri kiropraktiki, da se telo najprej ogreje, ne pa da se dela nekaj na suho. Ko se ti hrbtenica ogreje, dr. Hopkins naredi kiropraktično terapijo tako po hrbtenici, na kolkih (križu) in vratu in res obvlada, kar dela.
Sam najbolj pripročam dr. Hopkinsa, saj je po mojem mnenju najboljši kiropraktik v Sloveniji (vsaj od vseh, kar sem jih sprobal).
Bil pri njemu par dni nazaj…čakalne dobe skorajda ni…bolečine v križu mi ni odpravil, pravi da bi bilo potrebno več obiskov…Moje mnenje je da človek obvlada posel, toda dela v smeri da prideš nazaj najmanj 5x ali 10x. Če ne plačaš več kot 300 eur te ne vzame resno in po enem obisku ostaneš razočaran. Na mizi me je imel manj kot 10min. Ogrevanje 5min in terapija 6 prijemov in konec. Tako pač je za prvi obisk, ki me je stal 50eur. Vem, da bi se mi lahko bolje posvetil, toda tako je prvič. Po telefonu mi je rekla njegova tajnica, da terapija z ogrevanjem traja 30min, kar je navaden larifari. Vsi so isti “tiči” bil marsikje. Če ne misliš redno hodit in plačevat se ti nihče resno ne posveti, sploh pa ob enkratnem obisku. LP Primož
Zdrava_Hrbtenica, 02.07.2017 ob 19:37
Bil sem pri obeh, tako dr. Hopkinsu kot pri dr. Weisu pa še mariskje drugje prej (pri dr. Gregorjih pri očetu in sinu in pri rusu Krilovu (ki mislim da ni imel kiropraktične diplome iz faksa Logan ali Palmer kot vsi ostali), dr. Todota nisem nikoli sprobal, saj je šel že prej nazaj na Japonsko) . Meni je bil do sedaj najboljši dr. Hopkins od vseh, kar sem jih sprobal. Le še dr. Ted Gregor je bil dokaj primerljivo dober (imel tudi neko obliko manualne terapije v povezavi s kiropraktiko), vendar ga tudi žal ni več v Sloveniji, saj sta šla s sinom (Petrom) nazaj v ZDA. Dr. Ted Gregor je bil neprimerljivo boljši za moje pojme kot pa njegov sin dr. Peter Gregor, vendar to je le moje osebno mnenje.
V glavnem pri Hopkinsu se uležeš na oblazinjeno kiropraktično mizo in najprej ti lepo ogreje hrbtenico. Vzame tople “termoforčke” in ti jih polaga na vretenca hrbtenice, da se le-ta ogreje. Tako se mišice sprostijo. Že sama miza te razteguje (se premika) in ti še dodatno ogreje vezi, sklepe in mišice, kar se mi zdi ključno pri kiropraktiki, da se telo najprej ogreje, ne pa da se dela nekaj na suho. Ko se ti hrbtenica ogreje, dr. Hopkins naredi kiropraktično terapijo tako po hrbtenici, na kolkih (križu) in vratu in res obvlada, kar dela.
Sam najbolj pripročam dr. Hopkinsa, saj je po mojem mnenju najboljši kiropraktik v Sloveniji (vsaj od vseh, kar sem jih sprobal).
Tole mi malo diši po reklami nekoga znotraj podjetja?!
Primož 84, 22.01.2020 ob 18:53
Bil pri njemu par dni nazaj…čakalne dobe skorajda ni…bolečine v križu mi ni odpravil, pravi da bi bilo potrebno več obiskov…Moje mnenje je da človek obvlada posel, toda dela v smeri da prideš nazaj najmanj 5x ali 10x. Če ne plačaš več kot 300 eur te ne vzame resno in po enem obisku ostaneš razočaran. Na mizi me je imel manj kot 10min. Ogrevanje 5min in terapija 6 prijemov in konec. Tako pač je za prvi obisk, ki me je stal 50eur. Vem, da bi se mi lahko bolje posvetil, toda tako je prvič. Po telefonu mi je rekla njegova tajnica, da terapija z ogrevanjem traja 30min, kar je navaden larifari. Vsi so isti “tiči” bil marsikje. Če ne misliš redno hodit in plačevat se ti nihče resno ne posveti, sploh pa ob enkratnem obisku. LP Primož
Če je to res, potem je tudi ta navaden šarlatan.
Hrbtenico je potrebno ogreti, telo je potrebno sprostiti!
Če nima časa oz. volje, naj zamenja dejavnost. Kmet.
Gerbera, prosim za vaje, če mi jih posljete na mail ? vcltemi@yahoo.com
hvala
Vsak kiropraktik bi po mojem moral priporočiti sprva več obiskov vsaj 3, saj morajo biti prve terapije čim bolj nežne, da se hrbtenico slučajno kaj ne poškoduje. Kdor bo že ob prvem obisku delal močne prijeme na hrbtenici, to ni najbolj pametno. Če ima kdo težave v hrbtenici ali vkleščen kakšen živec, se mu splača priti vsaj na nekaj terapij. In ja hrbtenico je fajn ogreti in to ogrevanje je po izkušnjah delal ravno dr. Hopkins z grelnimi blazinami in raztezovanjem, tudi dr. Ted Gregor. Tudi dr. Todo, ki je bil začetnik kiropraktike v Sloveniji in je se kasneje vrnil na Japonsko, je svojim pacientom priporočil ravno dr. Hopkinsa, ki je bil najbolj usposobljen.
Forum je zaprt za komentiranje.